FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mountain Monsters Part One
Quiz about Mountain Monsters Part One

"Mountain Monsters": Part One Trivia Quiz


Elusive creatures (supposedly) roam Appalachia, stalked by the indefatigable A.I.M.S. Team. How much do you know about TV's "Mountain Monsters"?

A multiple-choice quiz by Treenage. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Mj-Mz

Author
Treenage
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
387,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
148
Last 3 plays: Guest 38 (9/10), Guest 175 (9/10), Guest 172 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which American cable channel is the original home of "Mountain Monsters"? Hint


Question 2 of 10
2. What's the term that roughly means "the study of animals which probably don't exist"? Hint


Question 3 of 10
3. Which "mountain monster" has glowing green eyes and calls the Buckeye State his home? Hint


Question 4 of 10
4. What does the acronym A.I.M.S. represent? Hint


Question 5 of 10
5. For what geographical feature is the Appalachian Region named? Hint


Question 6 of 10
6. Who or what is the Cherokee Devil? Hint


Question 7 of 10
7. Which A.I.M.S. team members bravely sought the Cherokee Devil on their own in one episode? Hint


Question 8 of 10
8. What's the standard uniform and equipment for A.I.M.S. team members on a night hunt? Hint


Question 9 of 10
9. Will the real "mountain monster" please stand up? Only one of the following choices is an authentic appellation for an, er, "authentic" mountain monster--which one is it? Hint


Question 10 of 10
10. What name is given to the rival group of "Mountain Monster" hunters that would not have any moral qualms about killing a Bigfoot and sometimes impersonates A.I.M.S. team members in order to glean valuable information from Appalachian eyewitnesses? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 38: 9/10
Feb 03 2024 : Guest 175: 9/10
Jan 12 2024 : Guest 172: 9/10
Jan 03 2024 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which American cable channel is the original home of "Mountain Monsters"?

Answer: Destination America

This channel appears to cater largely to those enamored of the scary and/or supernatural! Some of Destination America's other shows include "My Haunted House," "Paranormal Witness," and "Paranormal Lockdown."
2. What's the term that roughly means "the study of animals which probably don't exist"?

Answer: cryptozoology

Cryptology can be described as either the science of devising and passing coded messages or a mathematical sub-discipline. Cryptocurrency can be described as a "peer-to-peer" type of digital cash. Cryptorchidism is a biological defect.
3. Which "mountain monster" has glowing green eyes and calls the Buckeye State his home?

Answer: The Ohio Grassman

The Grassman is a Bigfoot herbivore who smells just as pungent as his southern cousin, the Skunk Ape, according to legend. The first reported sighting of this scary, hairy creature took place in 1869.
4. What does the acronym A.I.M.S. represent?

Answer: Appalachian Investigators of Mysterious Sightings

The founders of the team are Trapper, Jeff, and Willy. Each member grew up hearing stories about cryptozoological creatures in Appalachia. The A.I.M.S. team devises elaborate traps to catch the "monsters," who are very clever and usually manage to keep clear of them.
5. For what geographical feature is the Appalachian Region named?

Answer: Mountain range

The Appalachian Region stretches through 13 states and [as of 2016] 42% of it is considered rural. "Mountain monsters," which mostly consist of Bigfoot-type creatures, like Appalachia because it is isolated and they like to frighten livestock who can't tell their owners what they saw.
6. Who or what is the Cherokee Devil?

Answer: A huge creature that employs mind control techniques to baffle humans

In one episode of "Mountain Monsters," A.I.M.S. team member Buck temporarily loses his faculties when he falls under the diabolical influence of the Cherokee Devil. So traumatized was Buck by the encounter, he subsequently "tossed his cookies" next to a tree.
7. Which A.I.M.S. team members bravely sought the Cherokee Devil on their own in one episode?

Answer: Buck and Huckleberry

The Cherokee Devil could be holding a little girl hostage, or perhaps his wife is just really short. Buck and Huck find evidence of the Devil deep in the woods in a furniture-less shack that has backwards writing on the wall and a silhouette portrait of the monster and his companion.
8. What's the standard uniform and equipment for A.I.M.S. team members on a night hunt?

Answer: Hat or do-rag, hands-free flashlight, and a shotgun

Comfort and personal safety are essential for A.I.M.S. team members. During the daytime, the team often dresses in plaid and denim to ensure a homespun vibe in keeping with Appalachian environs.
9. Will the real "mountain monster" please stand up? Only one of the following choices is an authentic appellation for an, er, "authentic" mountain monster--which one is it?

Answer: The Wampus Beast

A.I.M.S. Team member Willy claims to have come face-to-face with the Wampus Beast at the tender age of 9 and then again as an adult. The Beast, which resembles a panther, has glowing eyes, a nasty attitude, and a penchant for eating pigs.
10. What name is given to the rival group of "Mountain Monster" hunters that would not have any moral qualms about killing a Bigfoot and sometimes impersonates A.I.M.S. team members in order to glean valuable information from Appalachian eyewitnesses?

Answer: The Rogue Team

The Rogue Team is an amoral group of fortune hunters which seeks to undermine the hard work and efforts of the A.I.M.S. Team. It utilizes underhanded means to accomplish its objective, and psychological warfare is one of the Rogue Team's prime tactics.
Source: Author Treenage

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us