FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mountain Monsters Part 2
Quiz about Mountain Monsters Part 2

"Mountain Monsters": Part 2 Trivia Quiz


Even more "mountain monsters" lurk in our midst! Luckily, the intrepid AIMS Team remains on the case...

A multiple-choice quiz by Treenage. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Mj-Mz

Author
Treenage
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
387,609
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
104
- -
Question 1 of 10
1. Like all cold-blooded creatures, the Fire Dragon of West Virginia particularly craves what? Hint


Question 2 of 10
2. Which AIMS Team member has a "berry" homespun-sounding name? Hint


Question 3 of 10
3. The prospect of encountering this musical monster in the Kentucky backwoods is unlikely, but if you did, what would you call him? Hint


Question 4 of 10
4. What Cherokee word is used to drive away the Cherokee Devil? Hint


Question 5 of 10
5. Who on the AIMS Team is affectionately referred to as "the old Marine" because he NEVER lets us forget his brave service to our country? Hint


Question 6 of 10
6. Which member of the monster-hunting team pulled his own tooth on the show because no dentist was brave enough to venture into M.M. Country-- "where angels fear to tread"? Hint


Question 7 of 10
7. What type of creature is the Snallygaster? Hint


Question 8 of 10
8. The Mothman possesses which extraordinary abilities? Hint


Question 9 of 10
9. In which year did Huckleberry first encounter a Bigfoot? Hint


Question 10 of 10
10. Which philosopher does the AIMS Team quote on its official website with- "the supreme paradox of all thought is the attempt to discover something that thought cannot think"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Like all cold-blooded creatures, the Fire Dragon of West Virginia particularly craves what?

Answer: Heat

If the Fire Dragon exists, it is 10-15 feet long and frequents Pocahontas County. This lizard is attracted to flame and other heat sources because it was born without the fur coat most Bigfoot creatures take for granted.
2. Which AIMS Team member has a "berry" homespun-sounding name?

Answer: Huckleberry

Huckleberry is an imposing figure whose resume lists five decades of backwoods experience. He's head of security for the AIMS team and cuts quite the dashing figure in his denim overalls and floppy hat.
3. The prospect of encountering this musical monster in the Kentucky backwoods is unlikely, but if you did, what would you call him?

Answer: The Midnight Whistler

Billy Joel's "The Stranger" is on this monster's all-time Top 10 list. The Midnight Whistler calls Kentucky its home and only ventures out at night because its daytime vision is reportedly quite poor.
4. What Cherokee word is used to drive away the Cherokee Devil?

Answer: Adanvsdi

You'll have a distinct advantage over the Cherokee Devil if you can speak its language. A "please" is not necessary--just get straight to the point.
5. Who on the AIMS Team is affectionately referred to as "the old Marine" because he NEVER lets us forget his brave service to our country?

Answer: Wild Bill

Wild Bill is an expert at tracking down black bears and a good breakfast. Rumor has it that he's a distant relative of Goldilocks and that bears in Appalachia go to great pains to hide their porridge from Bill, just like "mountain monsters" do their best to hide their whereabouts from the AIMS Team.
6. Which member of the monster-hunting team pulled his own tooth on the show because no dentist was brave enough to venture into M.M. Country-- "where angels fear to tread"?

Answer: Trapper

The AIMS Team's brave leader is a U.S. veteran and an avid outdoorsman with a survivalist's mentality. If you ever find yourself hungry and lost in the woods in West Virginia, Trapper's advice is that groundhogs make the best eating.
7. What type of creature is the Snallygaster?

Answer: A pterodactyl-like flying reptile

Weighing in at a staggering 800 pounds, the Snallygaster is nimble enough to swoop down upon its prey without warning. First recorded sightings occurred in the 1700s. The Snallygaster's name is a corruption of a German word meaning "quick spirit."
8. The Mothman possesses which extraordinary abilities?

Answer: Flying and teleportation

If you've heard of only one cryptozoic creature other than Sasquatch, it's probably the Mothman. A tragic bridge collapse in 1967 is thought to have some connection to this winged mystery beast, who either tried to forewarn Point Pleasant, West Virginia, residents of the accident or was itself responsible.
9. In which year did Huckleberry first encounter a Bigfoot?

Answer: 1969

Other memorable events in 1969 include the Beatles' last public concert and Woodstock. Of course, to forget that Huckleberry first saw a Bigfoot in 1969 would be almost as bad as forgetting that humans landed on moon that year too.
10. Which philosopher does the AIMS Team quote on its official website with- "the supreme paradox of all thought is the attempt to discover something that thought cannot think"?

Answer: Soren Kierkegaard

Ponce de Leon might have made a similar observation to describe his quest for the illusory "Fountain of Youth."

Source: Author Treenage

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us