FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marvelous Mrs Maisel
Quiz about Marvelous Mrs Maisel

Marvelous Mrs. Maisel Trivia Quiz


Choose the correct answers to questions about "The Marvelous Mrs. Maisel".

A multiple-choice quiz by nyirene330. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Mj-Mz

Author
nyirene330
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,695
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
204
- -
Question 1 of 10
1. What is the first name of the protagonist, Mrs. Maisel? Hint


Question 2 of 10
2. Who plays Mrs. Maisel? Hint


Question 3 of 10
3. Who plays the agent, Susie Myerson? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the comic played by Jane Lynch? Hint


Question 5 of 10
5. What are the names of Mrs. Maisel's children? Hint


Question 6 of 10
6. Which actor plays Abe Weissman? Hint


Question 7 of 10
7. In what era is season one set? Hint


Question 8 of 10
8. In which department store did Mrs. Maisel work? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the club where Mrs. Maisel first appeared? Hint


Question 10 of 10
10. What is the first name of Mrs. Maisel's husband? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first name of the protagonist, Mrs. Maisel?

Answer: Miriam

On the Amazon Prime comedy "The Marvelous Mrs. Maisel", we first meet Miriam "Midge" Maisel when she is separated from her husband and living with her two kids at her parents' house on the Upper West Side of Manhattan. Midge is working in a department store while wondering what her future will be.
2. Who plays Mrs. Maisel?

Answer: Rachel Brosnahan

Rachel Brosnahan is unstoppable as the well-dressed, upscale, upbeat Mrs. Maisel. Rachel was born in Milwaukee, Wisconsin in 1990, and raised in Highland Park, Illinois. She is the niece of the late fashion designer Kate Spade. Brosnahan has appeared on television on "House of Cards" and "The Blacklist".

She won a Golden Globe, SAG and Primetime Emmy Award for her portrayal of Midge Maisel.
3. Who plays the agent, Susie Myerson?

Answer: Alex Borstein

Susie Myerson is the short, stocky, androgynous manager of the up-and-coming comic Mrs. Maisel. She is both tough and loyal. Susie is played by the very talented Alex Borstein. You may recognize her voice from "Family Guy" where she plays the long-suffering Lois Griffin, and for which she has won several Primetime Emmy Awards.

In 2019, she was nominated for a Golden Globe Award for Best Supporting Actress for "The Marvelous Mrs. Maisel".
4. What is the name of the comic played by Jane Lynch?

Answer: Sophie Lennon

Jane Lynch is a talented and versatile actress. You may remember her as the savage Sue Sylvester on "Glee" or from Christopher Guest's mockumentary films like "Best in Show" (2000). On "The Marvelous Mrs. Maisel", she plays the part of a rich, famous and domineering comic named Sophie Lennon. Sophie becomes Midge's nemesis.
5. What are the names of Mrs. Maisel's children?

Answer: Ethan and Esther

Midge and her estranged husband have two children, a young boy named Ethan and a baby named Esther. They live with their mother and grandparents in a large apartment in New York City. Their father has joint custody and is a responsible, loving and caring dad. A number of different kids have assayed these roles.
6. Which actor plays Abe Weissman?

Answer: Tony Shalhoub

Anyone still remember Tony Shalhoub when he played Antonio Scarpacci on "Wings" in the 1990s? Tony went on to star on "Monk" as the 'defective detective" with OCD, a role he played from 2002 through 2009. He also won a Tony Award for his role in the Broadway show "The Band's Visit". On "TMMM", Shalhoub plays Columbia mathematics professor Abe Weissman, patriarch and father of Midge.
7. In what era is season one set?

Answer: 1950s

The styles, the cars, the morality and gender inequality are all indicators of the era in which "The Marvelous Mrs. Maisel" begins, i.e., the affluent, repressive decade of the 1950s. This makes it even more difficult for an attractive young woman to be taken seriously as a comic (get the irony?).
8. In which department store did Mrs. Maisel work?

Answer: B. Altman

It is the 1950s and New York City is teeming with department stores, e.g., Macy's, Gimbels, Alexanders, Bloomingdales. Midge gets a job at B. Altman, an upscale, trendy store on a par with "Bloomies". She starts out selling cosmetics, gets demoted to phone operator (remember those?) and coat check girl, and works her way back up to the cosmetics counter.
9. What was the name of the club where Mrs. Maisel first appeared?

Answer: The Gaslight Cafe

There were not many outlets for a female comedienne to perform in the 1950s. It was a time when social protest was in its infancy and people like Lenny Bruce were being jailed for speaking out. Mrs. Maisel gets her start at The Gaslight Cafe, a small club located in Greenwich Village.

The Gaslight Cafe was a real coffeehouse which opened up in 1958, featuring folk music and, occasionally, comedians. It closed in 1971.
10. What is the first name of Mrs. Maisel's husband?

Answer: Joel

Mrs. Maisel's husband, and the father of her children, is named Joel. He is played by Michael Zegen. Joel, a loving Jewish husband and father, reveals that he had been having an affair with his secretary, Penny Pann, and plans to leave Midge for her. While Joel was originally the one who wanted to be a comic, when Midge finds out about her husband's infidelity, she stumbles into the Gaslight Cafe, and finds that SHE is really the funny one. STAY TUNED...
Source: Author nyirene330

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us