FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Money Heist aka La casa de Papel
Quiz about Money Heist aka La casa de Papel

"Money Heist" a.k.a "La casa de Papel" Quiz


This is a quiz about the Spanish TV series "Money Heist" ("La casa de papel"). A team of robbers make it to the money printing factory and print money using hostages to restrain police entry in a non violent way.

A multiple-choice quiz by ModuMooru. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Mj-Mz

Author
ModuMooru
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
394,745
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
498
Last 3 plays: Guest 196 (7/10), Guest 110 (8/10), Guest 109 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How long did the professor take to prepare for the robbery? Hint


Question 2 of 10
2. How many people did the professor recruit to help him carry out his plan? Hint


Question 3 of 10
3. Inspector Raquel's mother suffered from which medical condition? Hint


Question 4 of 10
4. The whole idea and plan of the heist was whose? Hint


Question 5 of 10
5. Raquel's mother has how many daughters? Hint


Question 6 of 10
6. How many hostages were able to escape during the heist? Hint


Question 7 of 10
7. The professor's name was later revealed to be what? Hint


Question 8 of 10
8. With regards to good relationship and mutual understanding, which among these is a wrong pair? Hint


Question 9 of 10
9. How much money were the Robbers able to print? Hint


Question 10 of 10
10. How many robbers died in the cause of the heist? (by the end of Season three) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 196: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 110: 8/10
Feb 14 2024 : Guest 109: 10/10
Feb 13 2024 : Guest 152: 2/10
Feb 10 2024 : Guest 86: 6/10
Feb 09 2024 : Guest 99: 8/10
Feb 08 2024 : Guest 24: 4/10
Feb 07 2024 : Guest 46: 8/10
Feb 06 2024 : Guest 95: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How long did the professor take to prepare for the robbery?

Answer: Years

He spent great part of his life thinking about and organizing the heist.
2. How many people did the professor recruit to help him carry out his plan?

Answer: Eight

They are Tokyo, Rio, Moscow, Denver, Berlin, Nairobi, Helsinki and Oslo.
3. Inspector Raquel's mother suffered from which medical condition?

Answer: Alzheimer's disease

She had Alzheimer's disease which made her forget often.
4. The whole idea and plan of the heist was whose?

Answer: The professor's father

It was the professor's father's life long dream. But he wasn't able to realise it and died.
5. Raquel's mother has how many daughters?

Answer: 2

The two daughters are Raquel herself and her sister Laura. The professor came across that note when he came to their house.
6. How many hostages were able to escape during the heist?

Answer: 16

16 of them escaped, leaving the mastermind, Arturo, behind.
7. The professor's name was later revealed to be what?

Answer: Sergio Marquina

The Professor gave his name as Salva to inspector Raquel. His real name was revealed to be Sergio Marquina.
Andrés de Fonollosa was Berlin's name.
Aníbal Cortés was Rio's name.
Agustin Ramos was Moscow's name. These are there names before they began the heist.
8. With regards to good relationship and mutual understanding, which among these is a wrong pair?

Answer: Berlin and Nairobi

Berlin and Nairobi are not close and later she even seized power from him.
But for the other pairs, Rio and Tokyo are lovers, Denver is Moscow's son, Helsinki and Oslo are cousins (although in one episode is indicated that they are twins).
9. How much money were the Robbers able to print?

Answer: 984 million Euros

That was the announcement made by Nairobi to the professor when he came in through the completed tunnel.
10. How many robbers died in the cause of the heist? (by the end of Season three)

Answer: Three

Oslo died after he was hit by one of the hostages that escaped.
Moscow was shot during a fire exchange with the police, when Tokyo returned to the building and he died as a result.
Berlin volunteered to stay behind and hold back police when it was time to go. He received multiple shots from the police and died.
We close the season not knowing whether or not Nairobi survives.
Source: Author ModuMooru

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us