FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Thank You Cordelia
Quiz about Thank You Cordelia

Thank You Cordelia Trivia Quiz


Cordelia Chase was the heart of "Angel". In tribute to her finishing out her story in the 100th episode of "Angel", I present to you these questions. There are spoilers for "You're Welcome" and knowledge of seasons 1-3 of "Buffy" would be helpful also.

A multiple-choice quiz by RunicBeauty. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Buffy The Vampire Slayer
  8. »
  9. 'Buffy' And 'Angel'

Author
RunicBeauty
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,679
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
3572
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Bangelnobike (25/25), comark2000 (24/25), Guest 65 (13/25).
- -
Question 1 of 25
1. Who plays Cordelia Chase? Hint


Question 2 of 25
2. Buffy meets Cordelia Chase in "Welcome to the Hellmouth". At first Cordelia seems to be really nice and was willing to take Buffy under her wing and into the popular crowd. This was until Cordy and Buffy bumped into somebody in the halls of Sunnydale High and Cordy's true personality appeared. Who did they run into? Hint


Question 3 of 25
3. Although never clearly made evident, it is debated that Cordelia discovered that all the weird things Buffy does is due to her being the Slayer in which episode? Hint


Question 4 of 25
4. When did Cordelia and Xander first begin their "hiding to make out" sessions that inevitably led to them dating? Hint


Question 5 of 25
5. How did Cordelia meet Anya? Hint


Question 6 of 25
6. What was Cordelia's score on her SATs? Hint


Question 7 of 25
7. Even though the school was blown to bits, did Cordelia still get her diploma out of the wreckage?


Question 8 of 25
8. Complete the quote: "I'm not a sniveling whiny little Cry-______. I'm the ________ girl in Sunnydale history. I take crap from no one." Hint


Question 9 of 25
9. Cordelia acquired a phantom roommate, what was his name? Hint


Question 10 of 25
10. Doyle had a crush on Cordelia from the moment he saw her. The fact that he was half-demon keep him from really going for it because he thought she would be sickened by it. In fact when she finally learned the truth, she was angry at him for not telling her, but she didn't care because she had developed feelings for him too. Doyle died saving a lot of innocent lives, but he passed on his most valuable possession to Cordelia: his visions. How did he do this? Hint


Question 11 of 25
11. Cordelia cut her hair in season two of "Angel", and no one initially noticed.


Question 12 of 25
12. When Angel fired Cordelia, Wesley, and Gunn her feelings were hurt more than anything. How did Angel make it right again? Hint


Question 13 of 25
13. In season 3, Cordelia is knocked into the astral plane by a vision. Her demon guide from the Powers That Be, Skip, tells Cordelia that something will happen if she has another vision. What will specifically happen? Hint


Question 14 of 25
14. Skip told Cordelia that she was never destined to be part of Angel Investigations and was never supposed to run into Angel at the Party in "City Of" or meet Doyle and inherit his visions. In fact, she was supposed to be a famous celebrity starring in her own show. What was her show called? Hint


Question 15 of 25
15. After becoming part demon, what did Cordelia discover was her first demon aspect? Hint


Question 16 of 25
16. Going backwards on the time line a minute, Cordelia's visions caused what to happen Pylea? Hint


Question 17 of 25
17. In season 3, a visitor from Pylea came to find Cordelia, who was it?

Answer: (One Word)
Question 18 of 25
18. What did Cordelia realize in "Tomorrow"? Hint


Question 19 of 25
19. Was Cordelia happy as a higher being? Hint


Question 20 of 25
20. When Cordelia returns from the higher plains with amnesia, which member of Angel Investigations do they try to hide from her? Hint


Question 21 of 25
21. In "Spin the Bottle", Lorne's spell goes all crazy and nobody remembers past their early adolescence. What does Cordelia say when she sees Liam?

Answer: (3 Words, no punctuation- think of the time Cordy first met Angel)
Question 22 of 25
22. Which major character did Cordelia kill? Hint


Question 23 of 25
23. Angel finds out that there were only two things that could happen to Cordelia in "Inside Out". The first is that the demon inside Cordy could give birth to itself and Cordy would be comatose forever. What is the other option. Hint


Question 24 of 25
24. In "You're Welcome", Cordelia wakes up because the Powers That Be send her a vision of a tattooed man attacking Angel. This man has been going around using the persona of "Doyle". What is the number one reason Cordelia wants to know who this man is at that moment? Hint


Question 25 of 25
25. Why couldn't Cordelia stay with Angel and the gang? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Bangelnobike: 25/25
Feb 16 2024 : comark2000: 24/25
Feb 16 2024 : Guest 65: 13/25
Feb 11 2024 : Guest 69: 23/25
Jan 14 2024 : Bitkaplease: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who plays Cordelia Chase?

Answer: Charisma Carpenter

Charisma was really pregnant in season four of "Angel". Leaving the show behind was hard for her, but at least now her baby will get to see mommy more often.
2. Buffy meets Cordelia Chase in "Welcome to the Hellmouth". At first Cordelia seems to be really nice and was willing to take Buffy under her wing and into the popular crowd. This was until Cordy and Buffy bumped into somebody in the halls of Sunnydale High and Cordy's true personality appeared. Who did they run into?

Answer: Willow

Willow was drinking water from the water fountain and Cordelia was mean to her, remarking on Willow's Sears-bought-dress. Jonathan was actually in the un-aired pilot for the show, but we never saw him until season 2's "Inca Mummy Girl".
3. Although never clearly made evident, it is debated that Cordelia discovered that all the weird things Buffy does is due to her being the Slayer in which episode?

Answer: Out of Mind, Out of Sight

Up until "Out of Mind, Out of Sight" Cordelia just mocked them and considered Buffy as weird. In this episode however, Cordy goes to Buffy for help and Marcie even says to Buffy "What are you gonna do? Slay me?" right in front of Cordelia.
4. When did Cordelia and Xander first begin their "hiding to make out" sessions that inevitably led to them dating?

Answer: What's My Line, part 2

They were trapped in Buffy's basement and in the heat of fright, anger, and possibly passion, they kiss. And from that moment until the end of "Lover's Walk", Cordy and Xander were together.
5. How did Cordelia meet Anya?

Answer: Anya was in town to grant a vengeance wish for her.

Ok, that one was a give away, but hey. Cordelia thought Buffy was the cause of all her troubles and wished that she had never moved to Sunnydale from L.A. In this alternate dimension, Cordelia is killed by vampires Xander and Willow halfway through the episode. Buffy interestingly enough was in Cleveland defending the Hellmouth there.
6. What was Cordelia's score on her SATs?

Answer: Didn't say.

It was obvious she did really good, but her score was never mentioned.
7. Even though the school was blown to bits, did Cordelia still get her diploma out of the wreckage?

Answer: Yes

In "RM W/A VU", Doyle comments that Cordelia's diploma was all burnt up.
8. Complete the quote: "I'm not a sniveling whiny little Cry-______. I'm the ________ girl in Sunnydale history. I take crap from no one."

Answer: Buffy- Nastiest

Cordelia wasn't going to get kicked out of her apartment by a ghost.
9. Cordelia acquired a phantom roommate, what was his name?

Answer: Dennis

Dennis was murdered by his mother and became quite fond of Cordy and protected her whenever possible.
10. Doyle had a crush on Cordelia from the moment he saw her. The fact that he was half-demon keep him from really going for it because he thought she would be sickened by it. In fact when she finally learned the truth, she was angry at him for not telling her, but she didn't care because she had developed feelings for him too. Doyle died saving a lot of innocent lives, but he passed on his most valuable possession to Cordelia: his visions. How did he do this?

Answer: He kissed her.

When Doyle and Cordelia kissed, she inherited the visions.
11. Cordelia cut her hair in season two of "Angel", and no one initially noticed.

Answer: True

The first time she cut it, it was about shoulder length and not too appealing. The second time she cut it, she had it chin length and highlighted. Her hair stayed short ever since then.
12. When Angel fired Cordelia, Wesley, and Gunn her feelings were hurt more than anything. How did Angel make it right again?

Answer: He bought her new clothes.

In "Disharmony", Cordelia immediately forgives Angel when she finds her desk covered with piles of brand new clothes.
13. In season 3, Cordelia is knocked into the astral plane by a vision. Her demon guide from the Powers That Be, Skip, tells Cordelia that something will happen if she has another vision. What will specifically happen?

Answer: Her head would explode.

Her brain was dying from the impulses of the visions - and I am sure the overdose of visions sent to her by the demon in "To Shanshu in L.A." didn't make it any better. If she had one more vision, her head would literally explode.
14. Skip told Cordelia that she was never destined to be part of Angel Investigations and was never supposed to run into Angel at the Party in "City Of" or meet Doyle and inherit his visions. In fact, she was supposed to be a famous celebrity starring in her own show. What was her show called?

Answer: Cordy!

In fact, Skip was delivering a bunch of lies because as revealed in "Inside Out" Cordelia was meant to get the visions and become part demon, Angel and Darla were meant to have a kid, and that kid (Connor) was meant to sleep with Cordelia. The demon inside of Cordelia could then give birth to itself and free itself from Cordy's body.
15. After becoming part demon, what did Cordelia discover was her first demon aspect?

Answer: Levitation

During her first pain free vision, Cordelia levitated.
16. Going backwards on the time line a minute, Cordelia's visions caused what to happen Pylea?

Answer: She became Princess.

When found by a demon in Pylea, she was sold as a "cow" and made into a slave. It was prophesied that someone would come bearing visions and would mate with the Groosalugg.
17. In season 3, a visitor from Pylea came to find Cordelia, who was it?

Answer: Groosalugg

Groo wanted to find his princess. Cordelia eventually found a potion that allowed them to become intimate without losing her visions. She then cut his hair and dressed him like Angel.
18. What did Cordelia realize in "Tomorrow"?

Answer: That she loved Angel.

It took a farewell from Groo to make this obvious to her, although Fred and Lorne saw it coming at the beginning of the season. Groo's return only delayed it all.
19. Was Cordelia happy as a higher being?

Answer: No, she was bored.

At the very end of "Deep Down", Cordelia is looking down from above and remarks, "I am SO bored!"
20. When Cordelia returns from the higher plains with amnesia, which member of Angel Investigations do they try to hide from her?

Answer: Lorne

That one should have been obvious, too. They thought Lorne would just make her run away.
21. In "Spin the Bottle", Lorne's spell goes all crazy and nobody remembers past their early adolescence. What does Cordelia say when she sees Liam?

Answer: Hello Salty Goodness

This is the same exact line she says when she first lays eyes on Angel in the "Buffy" episode "Never Kill a Boy on the First Date."
22. Which major character did Cordelia kill?

Answer: Lilah Morgan

Cordelia was being driven to do things by Jasmine, so actually in retrospect Cordelia didn't kill anyone, but since it was physically her hands that did it, I'd say it counted.
23. Angel finds out that there were only two things that could happen to Cordelia in "Inside Out". The first is that the demon inside Cordy could give birth to itself and Cordy would be comatose forever. What is the other option.

Answer: Killing Cordelia.

Angel was going to kill Cordelia to keep the demon from making her a vegetable for the rest of her life. He was a couple seconds late though. Cordelia was never meant to wake up from her coma.
24. In "You're Welcome", Cordelia wakes up because the Powers That Be send her a vision of a tattooed man attacking Angel. This man has been going around using the persona of "Doyle". What is the number one reason Cordelia wants to know who this man is at that moment?

Answer: She wants to know who would have the nerve to use that name.

"Doyle" was actually Lindsey McDonald back with a few tricks up his sleeve. Poor Spike, he's just too trusting that he got doped by Lindsey. Lindsey was not happy to know she was awake.
25. Why couldn't Cordelia stay with Angel and the gang?

Answer: She was dead.

Cordelia never really woke up. When Angel and Wes enter Cordelia's hospital room, Cordelia closes a curtain around her actual body to keep them from seeing that she was still in that bed. The Powers That Be let her go to Angel to help him one final time, and to say her final goodbyes. Apparently, The Powers gave her a flesh and blood body because Spike bit her and was fooled into believing she was awake and alive.

As for Cordelia Chase, she will be missed. Let her rest in peace. Nobody could have portrayed her better than Charisma and hopefully The Powers That Be might need her to help again in the future.
Source: Author RunicBeauty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LordAndry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us