FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Andy Griffith Show
Quiz about The Andy Griffith Show

10 Question Television Quiz: The Andy Griffith Show | Television


Find out how much you really know about "The Andy Griffith Show".

A multiple-choice quiz by rb05. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Author
rb05
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,173
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
23157
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 71 (10/10), Guest 166 (10/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the character Andy's last name on the show? Hint


Question 2 of 10
2. Andy and Barney were really brothers.


Question 3 of 10
3. Who was the county clerk in Mayberry? Hint


Question 4 of 10
4. Which actor won an Emmy for his work on "The Andy Griffith Show"? Hint


Question 5 of 10
5. Who does Barney try to arrest for jaywalking in Mayberry? Hint


Question 6 of 10
6. Where does Barney keep his bullet? Hint


Question 7 of 10
7. How much money did Opie donate to the Underprivileged Children's Drive? Hint


Question 8 of 10
8. Who does Andy marry on the show "Mayberry RFD"? Hint


Question 9 of 10
9. Which character is known in Mayberry as the town drunk? Hint


Question 10 of 10
10. What state is Mayberry set in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 71: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 166: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 17 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 209: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 130: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the character Andy's last name on the show?

Answer: Taylor

In the series, Andy Griffith portryed Mayberry's sheriff named Andy Taylor.
2. Andy and Barney were really brothers.

Answer: False

They were actually cousins! In the first episode, Barney tells Andy that he is grateful for the opportunity of being his deputy, and that even though they are related, he wants Andy to be able to depend on him.
3. Who was the county clerk in Mayberry?

Answer: Howard Sprague

Howard was on "The Andy Griffith Show" from 1966-1968, played by Jack Dodson. He became one of Sheriff Taylor's best friends.
4. Which actor won an Emmy for his work on "The Andy Griffith Show"?

Answer: Don Knotts (Barney)

Don Knotts won five Emmys for his portrayal of Barney on "The Andy Griffith Show".
5. Who does Barney try to arrest for jaywalking in Mayberry?

Answer: Emma Watson

Emma's jaywalking was accepted by Andy because she was old and fragile.
6. Where does Barney keep his bullet?

Answer: in his shirt pocket

He keeps it in his shirt pocket and not in his gun because he often has an itchy trigger finger.
7. How much money did Opie donate to the Underprivileged Children's Drive?

Answer: three cents

Much to Andy's dismay, Opie donated a whopping 3 cents, the lowest amount in his class.
8. Who does Andy marry on the show "Mayberry RFD"?

Answer: Helen

Andy and Helen met when she became Opie's teacher. They were attracted to each other (almost) instantly, after she yelled at Andy for telling Opie and his friends that doing homework was not important.
9. Which character is known in Mayberry as the town drunk?

Answer: Otis

Otis would often get drunk on Friday and Saturday nights. Otis' drinking was usually accepted by Andy and the rest of the town, because he was a good citizen and a loyal friend.
10. What state is Mayberry set in?

Answer: North Carolina

The fictional town was set in the north part of North Carolina, near the real city of Mount Airy.
Source: Author rb05

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us