FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Escape of 09
Quiz about The Escape of 09

The Escape of '09 Trivia Quiz


How much do you know about Max's great escape in 2009? Take this quiz to find out! Based on season one of 'Dark Angel'.

A multiple-choice quiz by TerriWrym. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Dark Angel
  8. »
  9. Season One

Author
TerriWrym
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
41,765
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
871
- -
Question 1 of 15
1. When did the escape take place? Hint


Question 2 of 15
2. How many X5s escaped? Hint


Question 3 of 15
3. Who made the decision to escape? Hint


Question 4 of 15
4. Why did they escape? Hint


Question 5 of 15
5. Why didn't the X5s ever turn on Lydecker before this? Hint


Question 6 of 15
6. Which block did they escape from? Hint


Question 7 of 15
7. During the escape which X5 was shot and killed by Lydecker? Hint


Question 8 of 15
8. During the escape which X5 (that we know about) changed her mind and refused to escape with the others? Hint


Question 9 of 15
9. How did the X5s get out of the building? Hint


Question 10 of 15
10. Fill in the blank: During the escape Lydecker issued the following orders '... if any of them make it to the perimeter _______________.'? Hint


Question 11 of 15
11. How cold was it outside? Hint


Question 12 of 15
12. How was Max separated from the others during the escape? Hint


Question 13 of 15
13. Which X5 was rescued by a woman named Hannah? Hint


Question 14 of 15
14. Where did Zack end up on the morning after the escape? Hint


Question 15 of 15
15. What state was Manticore located in?

Answer: (State Name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When did the escape take place?

Answer: February

In 'Heat' (1.02) Logan discovered an SAC base that closed down in May of '09 that had very few pilots but a surprising number of OB-GYNs, genetic researchers, and teaching specialists, and Max remarked that that was 3 months after they escaped.
2. How many X5s escaped?

Answer: 12

In the 'Pilot' (1.00), when Eyes Only was trying to recruit Max, he told her that he got a tip from an anonymous guy from a covert genetics lab in Wyoming where 12 transgenetic kids escaped.
3. Who made the decision to escape?

Answer: Zack

In the opening scene of the 'Pilot' (1.00), Max muses 'The escape was not my idea... I mean escape to what? It was Zack who said we have to leave. So I guess he saved my life.'
4. Why did they escape?

Answer: Max was having convulsions

In several of Max's flashbacks we see Jack falling to the ground and being carried off by soldiers. Jack never returns and later that night Max creeps out of bed and finds Jack being dissected. When Max starts having convulsions the soldiers come to take Max away, but Zack takes them out and Eva grabs one of the guns and they start the escape.
5. Why didn't the X5s ever turn on Lydecker before this?

Answer: They were scared

In 'Prodigy' (1.05) after Max's flashback of Jack's near drowning she muses 'I've often wondered why we didn't just turn on him. We were stronger, faster, any one of us could have snapped his neck before he knew what hit him, but we were to scared and he knew it.'
6. Which block did they escape from?

Answer: Block 12

Hannah told Max in 'Heat' (1.01) that as she was leaving the base she overheard one of the sentries saying that there had been an escape from Block 12 where X5 lived.
7. During the escape which X5 was shot and killed by Lydecker?

Answer: Eva

In several episodes Max has flashbacks about Lydecker shooting Eva (one of the reasons she doesn't do guns any more). Also in 'Cold Comfort' (1.06) when Max is reminiscing about old times at Manticore with Lydecker she brings up the subject and Lydecker replies, 'You'll never know how much it pained me to have to do that.'
8. During the escape which X5 (that we know about) changed her mind and refused to escape with the others?

Answer: Jace

In 'Female Trouble' (1.14) Max stumbles across an X5 called Jace on a mission to assassinate one of the doctors from Manticore and remembers that Jace is one of her team that decided at the last minute not to escape with the others.
9. How did the X5s get out of the building?

Answer: Jumped out of a window

In many of Max's flashbacks, including the opening scene of the 'Pilot' (1.00), you see the X5s jumping out of a 2nd story window and taking off running through the snow.
10. Fill in the blank: During the escape Lydecker issued the following orders '... if any of them make it to the perimeter _______________.'?

Answer: You are to terminate

During the opening scene of the 'Pilot' (1.00) one of the soldiers asked what would happen if any of them made it to the wire and Lydecker issued the orders: 'I want you to capture if you can, but if any of them make it to the perimeter you are to terminate. Is that understood?'
11. How cold was it outside?

Answer: 10 degrees

In the opening scene of 'Pilot' (1.00), one of the soldiers asks Lydecker, '...realistically, sir, it's ten degrees out here. How far can these kids get?'
12. How was Max separated from the others during the escape?

Answer: She fell through the ice

In the 'Pilot' (1.00) Max had a flashback of escaping Manticore: she falls through the ice and slips out of Jondy's grasp, but is later rescued soaking wet and shivering by a nurse named Hannah.
13. Which X5 was rescued by a woman named Hannah?

Answer: Max

In the 'Pilot' (1.00), Max has flashbacks about a being rescued by a woman called Hannah whom she is now trying to track down to thank, but when the P.I. she has tracking Hannah down is turned by Lydecker, she gets the opportunity to return the favor, in 'Heat' (1.01), and rescue her from a fate worse than death, namely Lydecker.
14. Where did Zack end up on the morning after the escape?

Answer: Cheyenne

In 'Blah Blah Woof Woof' (1.07) Zack tell Max, 'I remember the morning of the escape getting into Cheyenne around 7 am. The streets were just starting to fill with people. Not soldiers or doctors just regular people on their way to work. It scared the hell out of me. As far as I was concerned they were all the enemy and I was completely outnumbered.'
15. What state was Manticore located in?

Answer: Wyoming

In 'Heat' (1.02) Logan discovered an SAC base in Gillette, Wyoming (WY) that closed down in May of '09 that had very few pilots but a surprising number of OB-GYNs, genetic researchers, teaching specialists...
Source: Author TerriWrym

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "411 On the DL" Average
2. "Art Attack" Average
3. "Blah Blah Woof Woof" Quiz Tough
4. "C.R.E.A.M." Average
5. "Cold Comfort" Quiz Tough
6. "Dark Angel" Pilot Episode Tough
7. "Dark Angel" Season 1 Average
8. "Dark Angel" Season 1 Part 1 Tough
9. "Dark Angel" Season 1 Part 2 Average
10. "Flushed" Tough
11. "Heat" Average
12. "Out" Average

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us