FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Faith Chronicles
Quiz about The Faith Chronicles

The Faith Chronicles Trivia Quiz


This quiz contains questions about Faith from seasons 3, 4, and 7 of "Buffy" and season 1 from "Angel".

A multiple-choice quiz by spikesgrl1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Buffy The Vampire Slayer
  8. »
  9. 'Buffy' And 'Angel'

Author
spikesgrl1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,130
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3010
Last 3 plays: Bangelnobike (15/15), comark2000 (15/15), Guest 65 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who killed Faith's Watcher and caused her to run away?

Answer: (One Word, starts with K)
Question 2 of 15
2. Some say that coma patients have to defeat personal monsters before being able to wake up. Who was Faith's monster? Hint


Question 3 of 15
3. Who says on "Angel"- "This is getting ridiculous. The first assassin kills the second assassin, sent to kill the first assassin, who didn't assassinate anyone until we hired the second assassin to assassinate the first assassin."?
Hint


Question 4 of 15
4. Which of Faith's family members does Faith mention being dead in "Faith, Hope, and Trick"? Hint


Question 5 of 15
5. Which color lipstick of Joyce's does Faith choose? Hint


Question 6 of 15
6. Where does Faith take the potential Slayers that makes Buffy angry? Hint


Question 7 of 15
7. Faith was actually supposed to be killed off.


Question 8 of 15
8. In what "Angel" episode did Faith turn herself into the police? Hint


Question 9 of 15
9. Who is the first man to be able to surprise Faith? Hint


Question 10 of 15
10. What does Faith do to upset Andrew? Hint


Question 11 of 15
11. Who does The First appear as to get to Faith in "Touched"?

Answer: (Two Words)
Question 12 of 15
12. Where did Faith wrestle alligators? Hint


Question 13 of 15
13. What are the two words that the Mayor tells Faith will take all the pain away? Hint


Question 14 of 15
14. Who was the first to realize Faith was in Buffy's body in "Who Are You"? Hint


Question 15 of 15
15. What does Buffy tell Faith to do in "Chosen" when she is stabbed by an Ubervamp? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Bangelnobike: 15/15
Feb 16 2024 : comark2000: 15/15
Feb 16 2024 : Guest 65: 12/15
Feb 11 2024 : Guest 69: 13/15
Feb 07 2024 : Andyboy2021: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who killed Faith's Watcher and caused her to run away?

Answer: Kakistos

Kakistos arrives with Mr. Trick in the episode "Faith, Hope, and Trick" to kill Faith.
2. Some say that coma patients have to defeat personal monsters before being able to wake up. Who was Faith's monster?

Answer: Buffy

Faith had dreams that Buffy kept killing her until finally Faith defeats Buffy and wakes up.
3. Who says on "Angel"- "This is getting ridiculous. The first assassin kills the second assassin, sent to kill the first assassin, who didn't assassinate anyone until we hired the second assassin to assassinate the first assassin."?

Answer: Lee

Lee was the lawyer who got beat up by Faith. Wolfram and Hart hired Faith to kill Angel, but when that doesn't turn out, they hire a demon to kill Faith. That doesn't work either because Faith kills the demon.
4. Which of Faith's family members does Faith mention being dead in "Faith, Hope, and Trick"?

Answer: Mother

I'm not sure Faith had siblings, but while fighting a vampire she says "My dead mother hits harder than you."
5. Which color lipstick of Joyce's does Faith choose?

Answer: Harlot

When she's in Buffy's body she goes to take it and Joyce recognizes it as Faith's pick. Faith tells Joyce to burn it.
6. Where does Faith take the potential Slayers that makes Buffy angry?

Answer: The Bronze

While at the Bronze, Faith is attacked by the police who had been influenced by the Hellmouth and possibly the First.
7. Faith was actually supposed to be killed off.

Answer: True

According to the Internet Movie Database, Faith, Spike, Oz, and Wesley were supposed to all be killed off. Joyce and Jenny were destined to die long before they actually did.
8. In what "Angel" episode did Faith turn herself into the police?

Answer: Sanctuary

Angel was about to get a nice cozy cell with a great view of the sunrise if he didn't turn Faith in, but she was already at the police station.
9. Who is the first man to be able to surprise Faith?

Answer: Robin

Kenny was Faith's klepto boyfriend in Boston. Robin told Faith that if they lived through the final battle he'd be the man to surprise her, and he did.
10. What does Faith do to upset Andrew?

Answer: She ate the last Hot Pocket

Andrew even left a sticky note on the Hot Pocket box telling everyone it was his.
11. Who does The First appear as to get to Faith in "Touched"?

Answer: The Mayor

The Mayor was like a father to Faith.
12. Where did Faith wrestle alligators?

Answer: Missouri

The vampire with the alligators actually is featured in the Spike and Dru novel "Pretty Maids All in a Row". Spike and Dru actually come close to wiping out the whole Slayer line just like The First tried to do in season 7.
13. What are the two words that the Mayor tells Faith will take all the pain away?

Answer: Miniature golf

This was said in the episode, "Enemies". Mayor(to Faith): "I've got two words, that are gonna make *all* the pain go away. Miniature..golf." He then bursts out laughing. A few seconds later, she does too.
14. Who was the first to realize Faith was in Buffy's body in "Who Are You"?

Answer: Tara

Tara might not have known exactly who was in Buffy's body but she was the first to realize it was not Buffy.
15. What does Buffy tell Faith to do in "Chosen" when she is stabbed by an Ubervamp?

Answer: hold the line

It was a very touching scene.
Source: Author spikesgrl1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us