FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Golden Girls
Quiz about The Golden Girls

10 Question Television Quiz: The Golden Girls | Television


I hope that you enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by deerdreams. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
deerdreams
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,593
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
7557
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), Guest 98 (9/10), Guest 184 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many seasons of the Golden Girls are there? Hint


Question 2 of 10
2. Where do the women live? Hint


Question 3 of 10
3. How many of the four women are or were married at one time? Hint


Question 4 of 10
4. What food/drink were the girls usually eating/drinking when they had a problem? Hint


Question 5 of 10
5. Which character frequently tells stories of the "Steamy South", where she grew up? Hint


Question 6 of 10
6. The "Golden Girls" received over 50 Emmy nominations during its run on TV.


Question 7 of 10
7. What type of furniture do the girls have in their living room? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Sophia grow up? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of Dorothy's annoying ex-husband that frequently visits and annoys the girls? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the Girls is the flirty girl that dates a number of different men? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 15 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 15 2024 : Guest 184: 8/10
Jun 10 2024 : Guest 162: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 151: 9/10
Jun 02 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 73: 9/10
May 31 2024 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many seasons of the Golden Girls are there?

Answer: Seven

The show aired from 1985-1992, showing a total of 180 episodes.
2. Where do the women live?

Answer: Miami, Florida

The style of their house greatly influences the beachy feel of Miami, Florida.
3. How many of the four women are or were married at one time?

Answer: All four

The three main characters of the show (Dorothy, Rose, and Blanche) all had husbands who were unfaithful to them at one point during their previous marriages.
4. What food/drink were the girls usually eating/drinking when they had a problem?

Answer: Cheesecake

The girls consumed over 100 cheesecakes during the show's 7-season run. And Bea Arthur (Dorothy) hates cheesecake.
5. Which character frequently tells stories of the "Steamy South", where she grew up?

Answer: Blanche

It was not originally scripted for Blanche to have a Southern accent. Instead, it was Rue McClanahan's (Blanche) idea to do so.
6. The "Golden Girls" received over 50 Emmy nominations during its run on TV.

Answer: True

On the Emmy website, it shows that the series received 68 nominations and won 11 times. Among those victories were 1986's Best Writing in a Comedy and Outstanding Comedy, 1987's Outstanding Directing in a Comedy and Outstanding Comedy, and 1988's Outstanding Lead Actress in a Comedy Series.
7. What type of furniture do the girls have in their living room?

Answer: Wicker

The girls had the same furniture all throughout the seven seasons.
8. Where did Sophia grow up?

Answer: Sicily

Sophia tells a lot of stories that start out as: "Picture it, Sicily, 1918..."
9. What is the name of Dorothy's annoying ex-husband that frequently visits and annoys the girls?

Answer: Stan

All the girls give Dorothy a hard time for once being married to Stan and Sophia says the only reason her daughter (Dorothy) married him was because "he got her knocked up in high school".
10. Which of the Girls is the flirty girl that dates a number of different men?

Answer: Blanche

Blanche always gives Dorothy a hard time for not dating and in one episode Dorothy has a date on a Friday night and Blanche doesn't, it's quite funny!
Source: Author deerdreams

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us