FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Greatest Hoedown On Earth
Quiz about The Greatest Hoedown On Earth

The Greatest Hoedown On Earth! Quiz


This quiz contains various questions about the game, "Hoedowns", seen on the US version of "WLiiA?". Good luck!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. Whose Line Is It Anyway?

Author
NalaMarie
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1925
Last 3 plays: Guest 78 (6/10), Guest 109 (5/10), Guest 173 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the hoedown about cop shows, who sings this verse, "I love me a cop show, of that you can be sure, Until one night I'm watching, and they bust down my door, They bring inside a deputy, they bring inside a jailer, And then they confiscated everything inside my trailer"? Hint


Question 2 of 10
2. In "The Village People Hoedown", Ryan sings this verse, "I don't like the Village People, think they're kind of rude. Don't you know their lyrics can be kind of crude? When it's on my stereo, I always hit the mute, But I'll have to admit, the __ kind of cute"? Hint


Question 3 of 10
3. "My voice was high and screechy, my hair was lank and freaky, I walked around the school feeling full and totally geeky! But the thing I hated most when I went to the dance, Was getting dragged across the lawn in my underpants" is a verse from which hoedown? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following performers sang this verse in "The Car Salesman Hoedown", "I went down to my dealership, I tried to buy a car, He tried to sell a lemon, but he didn't get too far, I found a lot of steals, and I found a lot of deals, And then I bought a Pinto but it didn't have no wheels"?
Hint


Question 5 of 10
5. "When a woman gives birth, her man is filled with pride, All through the delivery, he stands right by her side. But 9 times out of 10, she'll say to him "You jerk! You got to do the fun part, and now I do all the work" is sung by which performer in "The Birth Hoedown"?
Hint


Question 6 of 10
6. "I wanted a pizza, I'm really hungry, I can't cook much so I order, you see. When the pizza came it was very cold, the cheese was hard and all, And the sausage was petrified, I was really mad, oh" was sung by what special guest?

Answer: (First and last name)
Question 7 of 10
7. "My friends threw me a party, I knew that I was sunk, We stripped right down all night long, got really drunk, dancin' with my naked friends, boy, that's the life, As a matter of fact, to hell with my wife" was sung by Ryan in which of the following hoedowns? Hint


Question 8 of 10
8. Finish Drew's verse in "The Beach Hoedown", "Oh, I went on vacation, and it was grand, I got lots of __, and I got really tanned, Now I'm back to work, don't wanna sound like a leech, But man, doing these hoedowns, really is a beach"?
Hint


Question 9 of 10
9. Who was not a performer in "The Drinking Hoedown"? Hint


Question 10 of 10
10. Finally, in the "100th Show Hoedown", who sings this verse, "A hundred episodes of "Whose Line", Lord, it changed my life, It gave me financial security for me and my wife, So thank you ABC and Warner Brothers, you're my friends, If it wasn't for "Whose Line", I'd be on UPN"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 78: 6/10
May 18 2024 : Guest 109: 5/10
May 16 2024 : Guest 173: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the hoedown about cop shows, who sings this verse, "I love me a cop show, of that you can be sure, Until one night I'm watching, and they bust down my door, They bring inside a deputy, they bring inside a jailer, And then they confiscated everything inside my trailer"?

Answer: Chip Esten

Wayne, Chip, Colin and Ryan were the singers in this hoedown. Other games played were "Let's Make a Date", "Song Styles", "Props" and "Party Quirks".
2. In "The Village People Hoedown", Ryan sings this verse, "I don't like the Village People, think they're kind of rude. Don't you know their lyrics can be kind of crude? When it's on my stereo, I always hit the mute, But I'll have to admit, the __ kind of cute"?

Answer: Indian's

Wayne, Drew, Colin and Ryan were the vocals in this hoedown. Other games played in this episode were "Weird Newscasters", "African Chant", "Scenes From a Hat", "Change Emotions" and "Greatest Hits".
3. "My voice was high and screechy, my hair was lank and freaky, I walked around the school feeling full and totally geeky! But the thing I hated most when I went to the dance, Was getting dragged across the lawn in my underpants" is a verse from which hoedown?

Answer: "The Puberty Hoedown"

Greg Proops, Drew Carey, Colin Mochrie and Ryan Styles were the performers in this hoedown. After they all sing, "42 years old", you can hear Ryan saying, "I'm only 40 now so...", meaning he has yet to reach puberty!
4. Which of the following performers sang this verse in "The Car Salesman Hoedown", "I went down to my dealership, I tried to buy a car, He tried to sell a lemon, but he didn't get too far, I found a lot of steals, and I found a lot of deals, And then I bought a Pinto but it didn't have no wheels"?

Answer: Chip Esten

Chip, Drew, Ryan and Colin were the performers in this hoedown. Other games played were, "Let's Make a Date", "Three-Headed Broadway Star", "Props", "Stand, Sit, Lie" and "Greatest Hits".
5. "When a woman gives birth, her man is filled with pride, All through the delivery, he stands right by her side. But 9 times out of 10, she'll say to him "You jerk! You got to do the fun part, and now I do all the work" is sung by which performer in "The Birth Hoedown"?

Answer: Denny Siegel

6. "I wanted a pizza, I'm really hungry, I can't cook much so I order, you see. When the pizza came it was very cold, the cheese was hard and all, And the sausage was petrified, I was really mad, oh" was sung by what special guest?

Answer: Kathy Kinney

This episode was first broadcast on September 9, 1998 in the US. Kathy must pick a date between a hairdresser, a person giving birth, and an obnoxious fan in "Let's Make a Date". Colin plays the Lone Ranger in the game "Sound Effects". Brad, Ryan and Kathy play as The Three Little Pigs, (but not the usual three pigs and Colin is a "medium, slightly, ticked off wolf"), and star on "Swine Talk" in the game "Daytime Talk Show". "Props" is also played as well as Colin's hands help Ryan make Brad a pizza in the game "Helping Hands".
7. "My friends threw me a party, I knew that I was sunk, We stripped right down all night long, got really drunk, dancin' with my naked friends, boy, that's the life, As a matter of fact, to hell with my wife" was sung by Ryan in which of the following hoedowns?

Answer: "The Bachelor Party Hoedown"

Greg Proops, Wayne Brady, Colin Mochrie and Ryan Stiles were the performers in this episode.
8. Finish Drew's verse in "The Beach Hoedown", "Oh, I went on vacation, and it was grand, I got lots of __, and I got really tanned, Now I'm back to work, don't wanna sound like a leech, But man, doing these hoedowns, really is a beach"?

Answer: sleep

Wayne Brady, Jeff Davis, Colin Mochrie and Ryan Stiles were the players in this episode. Colin was the host in the game "Weird Newscasters", Jeff was a horse race announcer, Wayne was a Jamaican love god and Ryan was a person who knows his wife is cheating on him. In the game "Scenes from a Hat",, some of the scenes were, "What cows are thinking when being milked" and "Entries in Drew Carey's diary". "Party Quirks" and "Songs of the Taxi Driver" were also played.
9. Who was not a performer in "The Drinking Hoedown"?

Answer: Wayne Brady

Other games played were "Weird Newscasters", "Duet", "Newsflash", "Party Quirks" and "Scenes from a Hat".
10. Finally, in the "100th Show Hoedown", who sings this verse, "A hundred episodes of "Whose Line", Lord, it changed my life, It gave me financial security for me and my wife, So thank you ABC and Warner Brothers, you're my friends, If it wasn't for "Whose Line", I'd be on UPN"?

Answer: Wayne Brady

Besides Drew being the host, the players were Greg Proops, Colin Mochrie, Ryan Stiles and Wayne Brady. The games played were "Number of Words", "Song Styles", "Show-Stopping Number", "Scenes from a Hat" and of course, "Hoedown".
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us