FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whose Line is it Anyway Games 3
Quiz about Whose Line is it Anyway Games 3

"Whose Line is it Anyway?" Games 3 Quiz


My third quiz on the games of a show I think deserves more credit than it gets. Still U.S. version.

A multiple-choice quiz by anidbz17. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. Whose Line Is It Anyway?

Author
anidbz17
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,301
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1189
- -
Question 1 of 10
1. Film Dub and Foreign Film Dub are the same game.


Question 2 of 10
2. Hats and Dating Service Video are completely different games with no similarities whatsoever.


Question 3 of 10
3. Some of Colin's identities have been Captain Obvious, Captain Hair, Captain Cliche, and Captain Bloodloss. What game is this?

Answer: (Only One Word)
Question 4 of 10
4. There is a game called Whose Line is it Anyway? on the show.


Question 5 of 10
5. Wayne and the guest act out a scene. Ryan and Colin must repeat their actions while making up their own scenes, since they do not know what the scene is. Hint


Question 6 of 10
6. Colin and Ryan act out a film noir scene.

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. Colin breaks up the scene that Wayne, Ryan, and the guest act out. Colin then tells them how awful it was, then says to do the scene backwards. What is this an example of? Hint


Question 8 of 10
8. The performers act out a scene as normal until Drew hits the buzzer. Then the last person who spoke must sing about the last thing they said. Hint


Question 9 of 10
9. This game can be played two different ways. Ryan can provide sound for Colin, or two unsuspecting audience members can provide the sound for Colin and Ryan.

Answer: (Two Words)
Question 10 of 10
10. A suggestion from the audience was Bill Cosby and Hitler. But they weren't allowed to use this suggestion, so it ended up being Bill Cosby and the Insurance Salesman. What game caused this conflict? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Film Dub and Foreign Film Dub are the same game.

Answer: False

Film Dub is when the performers narrate to a clip of a movie with the words muted out. Foreign Film Dub is when two performers pretend to speak a foreign language, while the other two performers provide the translation.
2. Hats and Dating Service Video are completely different games with no similarities whatsoever.

Answer: False

Hats and Dating Service Video are, despite small variations, extremely similar. There may be different themes to Hats occasionally, but the most popular theme is Worst Dating Service Video.
3. Some of Colin's identities have been Captain Obvious, Captain Hair, Captain Cliche, and Captain Bloodloss. What game is this?

Answer: Superheroes

One performer starts out with an identity from the audience. As each performer comes into the scene, the previous person names them.
4. There is a game called Whose Line is it Anyway? on the show.

Answer: False

The name of the game is just Whose Line. Colin and Ryan do a scene together, every once in a while inserting unusual lines that audience members wrote down into the scene.
5. Wayne and the guest act out a scene. Ryan and Colin must repeat their actions while making up their own scenes, since they do not know what the scene is.

Answer: Action Replay

Colin and Ryan put on really loud headphones of music so they can't hear Drew say what the scene is or what Wayne and the guest are saying.
6. Colin and Ryan act out a film noir scene.

Answer: Narrate

They narrate the scene as they go. The audience supplies where the scene is, and Colin and Ryan take it from there.
7. Colin breaks up the scene that Wayne, Ryan, and the guest act out. Colin then tells them how awful it was, then says to do the scene backwards. What is this an example of?

Answer: Hollywood Director

Colin gets notes on advice to give the performers. They then act the scene again with the changes Colin suggests.
8. The performers act out a scene as normal until Drew hits the buzzer. Then the last person who spoke must sing about the last thing they said.

Answer: Show Stopping Number

The performer must sing a show stopping number about the last comment they made. This game isn't played very often, at least in context of how many times they play other singing games.
9. This game can be played two different ways. Ryan can provide sound for Colin, or two unsuspecting audience members can provide the sound for Colin and Ryan.

Answer: Sound effects

The audience members for some reason never seem to get that into it. But when Ryan does the sound for Colin, he gets a special microphone since, according to Drew, he spits all over it.
10. A suggestion from the audience was Bill Cosby and Hitler. But they weren't allowed to use this suggestion, so it ended up being Bill Cosby and the Insurance Salesman. What game caused this conflict?

Answer: Title Sequence

This became a running joke through the rest of the show, including Scenes from a Hat and the Director Hoedown.
Source: Author anidbz17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us