Quiz about Those 80s Shows
Quiz about Those 80s Shows

Those 80's Shows Trivia Quiz


Do you remember the following shows from the 1980's. This quiz shouldn't be too hard. I hope you will have fun with it.

A multiple-choice quiz by Mr.Gazoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 1980s TV

Author
Mr.Gazoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,371
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8549
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (8/10), Guest 174 (5/10), Guest 47 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which show featured the following characters: Blair, Jo, Natalie, Tootie and Mrs. Garrett? Hint

'Diff'rent Strokes'
'The Facts of Life'
'Hello Larry'
'Charles in Charge'

2. On 'Family Ties', who played the role of Alex P. Keaton's (Michael J. Fox) girlfriend in a few episodes? Hint

Anne Heche
Jennifer Aniston
Courteney Cox
Heather Locklear

3. Two of my favorite shows of the 1980's were 'Cheers' and 'Night Court'. Which of the following stars won the most Emmys for their role on these shows? Hint

George Wendt
John Laroquette
John Ratzenberger
Markie Post

4. Robin Williams and Pam Dawber starred on 'Mork and Mindy' from 1978 to 1982. Who played the role of Remo DaVinci on that show and later played the part of Eddy Lebec on 'Cheers'? Hint

Tom Poston
Jay Thomas
James Noble
Fred Dryer

5. A Mediterranean sheepherder comes to the United States and lives with his distant cousin in Chicago. Which show was this? Hint

'Bosom Buddies'
'Too Close to Comfort'
'Hello Larry'
'Perfect Strangers'

6. An ex-model and a private detective run the Blue Moon Detective Agency. What is this television program? Hint

'Remington Steele'
'Moonlighting'
'Hunter'
'Knight Rider'

7. Stephanie Zimbalist played in two detective shows in the 1980's: 'Remington Steele' and 'Hunter'.

True
False

8. This show was about a struggling actor and substitute teacher. Howard Hesseman and Robin Givens starred. Hint

'The Principal'
'Head of the Class'
'Room 222'
'The Paper Chase'

9. Who played the role of Frankie, the Governor's joke writer, on 'Benson'? Hint

Jay Leno
Jim Carrey
Rich Hall
Jerry Seinfeld

10. Colt Seaver, a Hollywood stuntman, moonlights as a bounty hunter with his nephew Howard Munson (Douglas Barr). Name the TV show. Hint

'The Fall Guy'
'Hunter'
'Moonlighting'
'Gunsmoke'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which show featured the following characters: Blair, Jo, Natalie, Tootie and Mrs. Garrett?

Answer: 'The Facts of Life'

George Clooney was a semi-regular on this show.
2. On 'Family Ties', who played the role of Alex P. Keaton's (Michael J. Fox) girlfriend in a few episodes?

Answer: Courteney Cox

'Family Ties' aired from 1982 to 1989. Meredith Baxter (Elise), Michael Gross (Steven), Justine Bateman (Mallory) and Tina Youthers (Jennifer) were the other regulars.
3. Two of my favorite shows of the 1980's were 'Cheers' and 'Night Court'. Which of the following stars won the most Emmys for their role on these shows?

Answer: John Laroquette

John Laroquette (Dan Fielding on 'Night Court') won 4 Emmys. George Wendt (Norm on 'Cheers') was nominated 6 times but never won. John Ratzenberger (Cliff on 'Cheers') received 2 Emmy nominations but never won either. Markie Post played Christine Sullivan on 'Night Court'.
4. Robin Williams and Pam Dawber starred on 'Mork and Mindy' from 1978 to 1982. Who played the role of Remo DaVinci on that show and later played the part of Eddy Lebec on 'Cheers'?

Answer: Jay Thomas

Eddy Lebec was the hockey goaltender who married Carla on 'Cheers'. Tom Poston starred on 'Mork and Mindy' and he later was a regular on 'Newhart'. James Noble was Governor James Gatling on 'Benson' (1979-1986). Fred Dryer starred as Detective Sargeant Rick Hunter on 'Hunter' (1984-1991).
5. A Mediterranean sheepherder comes to the United States and lives with his distant cousin in Chicago. Which show was this?

Answer: 'Perfect Strangers'

The show aired from 1986 to 1993. Bronson Pinchot (Balki) and Mark Linn-Baker (Larry) were the main characters. Balki loved to say: 'Don't be ridiculous!' Here are a few other gems said by Balki: 'New York City, the Big Banana' and 'That's the straw that broke Glen Campbell's back'.
6. An ex-model and a private detective run the Blue Moon Detective Agency. What is this television program?

Answer: 'Moonlighting'

Bruce Willis and Cybill Shepherd starred in this show from 1985 to 1989.
7. Stephanie Zimbalist played in two detective shows in the 1980's: 'Remington Steele' and 'Hunter'.

Answer: False

She was Laura Holt on 'Remington Steele'. Pierce Brosnan played the title role on that show. It was Stepfanie Kramer who starred in 'Hunter'. She played the role of Detective Sargeant Dee Dee McCall alongside Fred Dryer.
8. This show was about a struggling actor and substitute teacher. Howard Hesseman and Robin Givens starred.

Answer: 'Head of the Class'

Howard Hesseman played Charles Moore, the teacher. Robin Givens (who once was married to boxer Mike Tyson) played Darlene Merriman, a student.
9. Who played the role of Frankie, the Governor's joke writer, on 'Benson'?

Answer: Jerry Seinfeld

'Benson' (Robert Guillaume) was on the air from 1979 to 1986. It was a spin-off from the comedy 'Soap', a popular comedy of the 1970's.
10. Colt Seaver, a Hollywood stuntman, moonlights as a bounty hunter with his nephew Howard Munson (Douglas Barr). Name the TV show.

Answer: 'The Fall Guy'

This show was on the air from 1981 to 1986. Heather Thomas also starred and played the part of Jody Banks.
Source: Author Mr.Gazoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 71: 8/10
Feb 07 2023 : Guest 174: 5/10
Feb 06 2023 : Guest 47: 0/10
Feb 06 2023 : Guest 47: 10/10
Feb 03 2023 : Guest 137: 8/10
Feb 03 2023 : Guest 76: 4/10
Feb 03 2023 : Guest 71: 8/10
Feb 03 2023 : Guest 72: 8/10
Feb 02 2023 : Guest 35: 8/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us