FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Collection of Cultures
Quiz about A Collection of Cultures

A Collection of Cultures Trivia Quiz


Africa is full of a variety of different cultures, each with facts that nearly everyone would find fascinating. Here is a sample of ten of those cultures.

A multiple-choice quiz by Buddy1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cultures
  8. »
  9. African Cultures

Author
Buddy1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
386,361
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1543
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: slay01 (10/10), Guest 217 (0/10), driver88 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who do the Zulu people believe is their supreme creator? Hint


Question 2 of 10
2. What does a male of the Sudanese Latuka tribe do when he wishes to marry? Hint


Question 3 of 10
3. What does a young male of the Ethiopian Hamer tribe have to do to prove his manhood? Hint


Question 4 of 10
4. The Masai people traditionally dress in very colorful clothing. What color is used predominately? Hint


Question 5 of 10
5. The Xhosa people have a very distinctive language. Which of the following is the most correct accurate of it? Hint


Question 6 of 10
6. The distinctive clothing of the Xhosa women includes what head covering? Hint


Question 7 of 10
7. What is another name for the San people of southern Africa? Hint


Question 8 of 10
8. One of the most recognizable people of Africa are the Zulus. What name do they call themselves? Hint


Question 9 of 10
9. The Bedouin people were most likely to drink which beverage? Hint


Question 10 of 10
10. What unusual clothing do the Tuareg men wear? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : slay01: 10/10
May 17 2024 : Guest 217: 0/10
May 14 2024 : driver88: 9/10
May 04 2024 : Guest 91: 2/10
May 01 2024 : Guest 197: 6/10
Apr 30 2024 : horadada: 5/10
Apr 26 2024 : Guest 112: 2/10
Apr 17 2024 : Guest 8: 4/10
Apr 13 2024 : Guest 216: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who do the Zulu people believe is their supreme creator?

Answer: Unkulunkulu

The Zulu people believe that Unkulunkulu sprung from the reeds and created all animals, water, mountains, the sun, and the moon. They also considered him to be the same as Adam, the first man to walk on earth.
2. What does a male of the Sudanese Latuka tribe do when he wishes to marry?

Answer: He kidnaps a female

After the kidnapping, an elder of the suitor's family goes to the bride's father and asks for a blessing of the union. If the father accepts, he beats the suitor as a sign of acceptance. If the father doesn't accept, the suitor may still force the union if he wishes.
3. What does a young male of the Ethiopian Hamer tribe have to do to prove his manhood?

Answer: Run across the backs of several bulls

The young boy must jump on the back of one bull in a corralled herd and then run across the backs of the pack many times. The young boy usually has to do it while naked.
4. The Masai people traditionally dress in very colorful clothing. What color is used predominately?

Answer: Red

Predominately red clothing is worn by the Masai especially when doing their traditional dancing. The color red is used to blend in with the red soil of their environment.
5. The Xhosa people have a very distinctive language. Which of the following is the most correct accurate of it?

Answer: Tonal Language

The Xhosa have a tonal language consisting of two tones, low and high, with click consonants. When spoken the consonants and vowels have different meanings depending on intonation used. Xhosa is one of South Africa's official languages.
6. The distinctive clothing of the Xhosa women includes what head covering?

Answer: Turban-like scarves

Clothing has an important status for the Xhosa people. A married woman must have her head covered and by the elaborate use of scarves wrapping around it is made into a turban-like hat. The more elaborate the headpiece the higher up in the community the person is.
7. What is another name for the San people of southern Africa?

Answer: Bushmen

The San people are traditionally a semi nomadic tribe that have an extraordinary knowledge of plants and drugs. They are known as a fun-loving people, for whom dance, music, laughter, joking, talking and music play an important role in their day-to-day life. Women are considered equal in the decision making process and all decisions are made on a majority based vote.
8. One of the most recognizable people of Africa are the Zulus. What name do they call themselves?

Answer: The People of the Heavens

The Zulus, or "The People of the Heavens", were once just a group of clans until they were united by King Shaka in the early 1800s. They were well known for fighting fearlessly against all odds. In the Zulu culture, their clothing carries meaning. Men wear goat or cattle skin aprons, arm and below the knee are adorned with cow tails.

Head bands are only worn by married men. Women wear goat or cattle skin skirts. Bare chests of unmarried women are covered by beads.
9. The Bedouin people were most likely to drink which beverage?

Answer: Coffee

The most important thing a Bedouin would drink is coffee, either lightly, mildly, or very heavily sweetened. It is customary to have three servings of coffee. It is also the primary way to socialize with others and sometimes the experience would last the entire day! The Bedouins view coffee as an important symbol of hospitality and trust.
10. What unusual clothing do the Tuareg men wear?

Answer: Veil

The Tuareg follow Islam, coupled with a belief in local deities. From the age of 18, Tuareg men wear a veil that completely covers their head other than the eyes. The women do not wear a veil at all, though married women cover their hair with a scarf. Unlike most Islamic customs the Tuareg women actually lead the family, are able to have premarital sex, and are permitted to divorce and marry again without any stigma.
Source: Author Buddy1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Running for Our Lives:

Amazing Race Three List from Running for Our Lives

  1. School Yard Recess Easier
  2. Yummy Yummy It's Candy Time Average
  3. Fishing Galore! Average
  4. Getting to Know the Emu Average
  5. The Truth is in Here Average
  6. The Living Singapore Average
  7. Ancient Egyptian Historical Structures Average
  8. Perfect Madness Easier
  9. Death From Above Average
  10. A Man for All Seasons Easier
  11. The Gameplay of "Civilization V" Average
  12. What Sang the Song? Easier

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us