FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about LEGO My Skyscraper
Quiz about LEGO My Skyscraper

'LEGO' My Skyscraper Trivia Quiz


All of the buildings in this quiz are built from LEGO building blocks and are the work of certified LEGO architect Adam Reed Tucker. All of the buildings are several stories high in real life, and are built to scale out of LEGOs.

A photo quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Skyscrapers & Towers

Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
382,179
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
339
Last 3 plays: Felixven (8/10), Kat1982 (5/10), Matthew_07 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. Home to baseball's Cubs and White Sox, which U.S. city boasts the pictured skyscrapers on the horizon at sunset? Hint


Question 2 of 10
2. When it opened in 2010, the Burj Khalifa in Downtown Dubai was the tallest structure in the world.


Question 3 of 10
3. The Chicago Spire opened in 2016 with 150 stories and a construction cost of over 4 billion dollars.


Question 4 of 10
4. Which ancient structure, designed for hosting large events, was recreated in LEGO bricks by Adam Reed Tucker? Hint


Question 5 of 10
5. Designed by Frank Lloyd Wright, as a homestead, Fallingwater was built for the Rockefeller family.


Question 6 of 10
6. Ford Field was built to house Michigan's National Football League franchise. What was the nickname of the team when the LEGO model was built in 2012? Hint


Question 7 of 10
7. When it opened in 2009 the Jin Mao Tower was the tallest building in China. Which building surpassed it in height? Hint


Question 8 of 10
8. While not named after the man who signed the Declaration of Independence, which building required tenants to pony up large cash before signing on the line? Hint


Question 9 of 10
9. Which museum was formerly located underneath the Gateway Arch in St. Louis, Missouri? Hint


Question 10 of 10
10. Which building, which was destroyed in a terrorist attack in 2001, was formerly part of the "Twin Towers" in New York City? Hint



Most Recent Scores
Apr 30 2024 : Felixven: 8/10
Apr 28 2024 : Kat1982: 5/10
Apr 13 2024 : Matthew_07: 9/10
Mar 26 2024 : rlandi1: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Home to baseball's Cubs and White Sox, which U.S. city boasts the pictured skyscrapers on the horizon at sunset?

Answer: Chicago

Among the options, only Chicago is a city in the U.S. The LEGO structures pictured were part of a display from trained architect Adam Reed Tucker. The display travelled to various museums around the U.S. for several years.
2. When it opened in 2010, the Burj Khalifa in Downtown Dubai was the tallest structure in the world.

Answer: True

Facts about the LEGO representation of Burj Khalifa.
Height: 17 feet 6 inches (In real life: 2,325 feet, 2,684 feet with spire - 162 stories)
Design: 280 hours
Build: 340 hours
LEGO blocks: 450,300
3. The Chicago Spire opened in 2016 with 150 stories and a construction cost of over 4 billion dollars.

Answer: False

Facts about the LEGO representation of The Chicago Spire.
Height: 10 feet (In real life, had it been built: 2000 feet - 150 stories)
Design: 150 hours
Build: 200 hours
LEGO blocks: 17,450

The project began in 2005, and after years of false starts and construction hold outs, the project was officially put to rest in 2014, not 2016.
4. Which ancient structure, designed for hosting large events, was recreated in LEGO bricks by Adam Reed Tucker?

Answer: The Colosseum

While not technically a "skyscraper" it was one of the biggest buildings of its time. Architect Adam Reed Tucker spent time recreating the ancient landmark before tackling most of his other building projects.

Other engineering marvels he's built include a 60-foot-long Golden Gate Bridge, the International Space Station, St. Louis Gateway Arch and the Hoover Dam.
5. Designed by Frank Lloyd Wright, as a homestead, Fallingwater was built for the Rockefeller family.

Answer: False

Facts about the LEGO representation of Fallingwater.
Height: 1 foot 4 inches
Design: 170 hours
Build: 130 hours
LEGO blocks: 21,100

Frank Lloyd Wright actually built the homestead for Liliane Kaufmann and her husband, Edgar J. Kaufmann. They owned a large department store and used Fallingwater as a weekend getaway.
6. Ford Field was built to house Michigan's National Football League franchise. What was the nickname of the team when the LEGO model was built in 2012?

Answer: Lions

All four names were pro sports teams that played in Michigan. The Lions had called Michigan home since 1934 when Adam Reed Tucker built the LEGO version of their home stadium.

The LEGO model was left on display as part of the permanent collection at the Henry Ford Museum in Dearborn, Michigan when the rest of the display left to continue a tour of the U.S.
7. When it opened in 2009 the Jin Mao Tower was the tallest building in China. Which building surpassed it in height?

Answer: Shanghai World Financial Center

Facts about the LEGO representation of the Jin Mao Tower.
Height: 8 feet (In real life: 1,383 feet - 91 stories)
Design: 120 hours
Build: 200 hours
LEGO blocks: 16,450

The three incorrect options were either not in China, or opened before the Jin Mao Tower.
8. While not named after the man who signed the Declaration of Independence, which building required tenants to pony up large cash before signing on the line?

Answer: John Hancock Building

Facts about the LEGO representation of the John Hancock Building.
Height: 9 feet (In real life: 1,130 feet, 1,510 feet with antenna - 100 stories)
Design: 40 hours
Build: 80 hours
LEGO blocks: 9,850

The building was named after the John Hancock Mutual Life Insurance Company. Hints in the clue included the reference to "large" and "signing" as John Hancock was the person who signed the Declaration of Independence with the largest signature.
9. Which museum was formerly located underneath the Gateway Arch in St. Louis, Missouri?

Answer: The Museum of Westward Expansion

Facts about the LEGO representation of the Gateway Arch.
Height: 3 feet (In real life: 630 feet)
Design: 60 hours
Build: 40 hours
LEGO blocks: 3,200

The Museum of Westward Expansion closed in 2015 after more than 40 years of operating underneath the Gateway Arch. The arch and museum building both sit in the Jefferson National Expansion Memorial.
10. Which building, which was destroyed in a terrorist attack in 2001, was formerly part of the "Twin Towers" in New York City?

Answer: 2 World Trade

Facts about the LEGO representation of the 2 World Trade Center building.
Height: 7 feet (In real life: 1,362 feet - 110 stories)
Design: 12 hours
Build: 60 hours
LEGO blocks: 14,250
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us