Quiz about New Zealand Brownies
Quiz about New Zealand Brownies

New Zealand Brownies Trivia Quiz


A few questions on Brownie Guides in New Zealand

A multiple-choice quiz by auccl799. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Organizations
  8. »
  9. Scouts

Author
auccl799
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,257
Updated
Dec 04 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
322
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How old is a New Zealand Brownie? Hint

Between 7 and 10
Between 8 and 11
Between 6 and 10
Between 7 and 11

2. What colour is the New Zealand Brownie uniform? Hint

Navy and Yellow
Brown and Yellow
Turquoise and Navy
Turquoise and Brown

3. What year did Brownies (then called Fairy Peace Scouts) start in New Zealand? Hint

1906
1907
1918
1909

4. A New Zealand Brownie is a member of WAGGGS

Yes
No

5. What badges are New Zealand Brownies presented with when enrolled? Hint

A promise badge, a pack name tape and a district badge
A promise badge, a pack name tape, a district badge and a unit badge
A promise badge, a pack name tape, a district badge and a Patch patch
A promise badge, a pack name tape, a district badge and a Taha Wairua (Faith) patch

6. Which of these is not a Specialised Badge? Hint

Science Whizz
Me, Myself and I
Band Aids 'n' Bee Stings
Jazz it Up

7. What year is the 50th year of Guide Biscuit selling in New Zealand? Hint

2006
2005
2008
2007

8. When is Thinking Day? Hint

22nd March
22nd February
22nd April
22nd May

9. Obtaining the ANZAC Heritage Patch can involve which of the following? Hint

Attending an ANZAC service on 25th April
Discovering the role of women during times of conflict
Making a Peace Dove with a message of peace
All of these

10. When a Brownie is old enough, she can move up to... Hint

Rainbows
Pippins
Guides
Rangers


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old is a New Zealand Brownie?

Answer: Between 7 and 10

Sometimes this is extended but it is officially between 7 and 10.
2. What colour is the New Zealand Brownie uniform?

Answer: Turquoise and Navy

This is the same for the New Zealand Girl Guides and Rangers. Unfortunately there is nothing to tell the girls apart - even their sashes are the same - which creates some confusion at mixed events!
3. What year did Brownies (then called Fairy Peace Scouts) start in New Zealand?

Answer: 1918

The Fairy Peace Scouts were for girls aged 7-12.
4. A New Zealand Brownie is a member of WAGGGS

Answer: Yes

All members of Girl Guides and Girl Scouts (including Brownies, Rainbows, Pippins etc) are members of WAGGGS: the World Association of Girl Guides and Girl Scouts. There are over 10 million WAGGGS members worldwide.
5. What badges are New Zealand Brownies presented with when enrolled?

Answer: A promise badge, a pack name tape, a district badge and a Taha Wairua (Faith) patch

Part of the promise activity includes exploring your faith so the initial large Taha Wairua (Faith) patch is given on enrollment along with the promise badge (a trefoil with a silver fern) and identifiers for their pack and district. Taha Wairua is in Maori - one of the three national languages of New Zealand.
6. Which of these is not a Specialised Badge?

Answer: Band Aids 'n' Bee Stings

This badge is a unit badge focusing on First Aid. Me, Myself and I encourages girls to spend time discovering more about themselves, Jazz It Up is a musical/dance badge. Science Whizz offers a number of experiments for the Brownies to try at home.
7. What year is the 50th year of Guide Biscuit selling in New Zealand?

Answer: 2007

New Zealand Guide biscuits come in plain, chocolate and mini. The girls help sell them each year and receive a patch for their sash. There is a special '50th' patch for 2007.
8. When is Thinking Day?

Answer: 22nd February

This is the birthday of both Lord and Lady Baden-Powell, the founders of the Scouting and Guiding movement, and is celebrated globally by both Scouts and Guides. It is named 'thinking' as girls are encouraged to remember all the other girls around the world, especially those who may not be as privileged as them.
9. Obtaining the ANZAC Heritage Patch can involve which of the following?

Answer: All of these

ANZAC stands for Australian and New Zealand Army Corps and each year, on the 25th of April, the country remembers the services they gave in the First World War and the services of others since then. This badge helps the girls understand the significance of the holiday.
10. When a Brownie is old enough, she can move up to...

Answer: Guides

Pippins go from 6-7, Brownies 7-10, Guides 10-14 and Rangers 14-18 although many factors determine when a girl goes up including friends and maturity level. Rainbows are the British equivalent of Pippins.
Source: Author auccl799

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us