Quiz about Girl Scouts USA
Quiz about Girl Scouts USA

Girl Scouts USA Trivia Quiz


This is a quiz to test your general Girl Scout knowledge. If you are involved in Girl Scouts it won't prove too difficult.

A multiple-choice quiz by riseandshine. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Organizations
  8. »
  9. Scouts

Author
riseandshine
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,987
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1385
Last 3 plays: Guest 116 (3/15), Guest 99 (7/15), Guest 174 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the founder of the Girl Scouts USA? Hint

Juliette Low
Julie Brown
Juliette Bow
Daisy Powell

2. What are the six levels of Girl Scouts? Hint

Bluebird, Brownie, Junior, Cadette, Senior, Admiral
Brownie, Daisy, Robin, Cadette, Senior, Hostess
Daisy, Brownie, Junior, Cadette, Senior, Ambassador
Cadette, Pansy, Brownie, Junior, Senior, Ambassador

3. What is the Girl Scout motto? Hint

'Do Your Best'
'Be Prepared'
'Be Ready'
'Have Fun'

4. What year was the first Girl Scout troop chartered, at which time they were still known as Girl Guides? Hint

1921
1913
1912
1910

5. How many fingers does a girl hold up when saying the Girl Scout Promise? Hint

4
1
3
2

6. What color uniform does a Junior Girl Scout wear? Hint

blue
tan
brown
green

7. What is the name of the triangle shaped recognitions Brownie Girl Scouts can earn? Hint

Petals
Signs
Leaves
Try-Its

8. What is the highest award you can earn in Girl Scouts? Hint

Eagle Scout
Silver Award
Gold Award
Bronze Award

9. On what date each year do Girl Scouts celebrate Thinking Day? Hint

February 23
February 22
February 21
February 12

10. What are the four Junior Girl Scout Signs awards? Hint

Sign of the Moon, Sign of the Rainbow, Sign of the World, Sign of the Sun
Sign of the Trefoil, Sign of the Sun, Sign of the World, Sign of the Star
Sign of the World, Sign of the Eagle, Sign of the Rainbow, Sign of the Trefoil
Sign of the Star, Sign of the Rainbow, Sign of the Sun, Sign of the World

11. What was the founder of Girl Scouts nickname? Hint

'Jewel'
'Rose'
'Daisy'
'Violet'

12. What U.S. holiday is celebrated the same day as the founder of Girl Scouts birthday? Hint

Thanksgiving
Christmas
Halloween
Valentines Day

13. What blue pin representing the Worldwide Association of Girl Guides and Girl Scouts is worn on the left side of the vest? Hint

World Friendship pin
World Promise pin
World Peace pin
World Trefoil pin

14. Girl Scouts who are registered individually and not part of a troop or group are called what? Hint

Webelos
Singles
Owls
Juliettes

15. What is embroidered on every Girl Scout bridging patch? Hint

Waterfall
Star
Rainbow
Sun


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the founder of the Girl Scouts USA?

Answer: Juliette Low

Juliette Low was 52 years old when she started Girl Scouts in the USA. Today there are around 3 million Girl Scouts in the United States.
2. What are the six levels of Girl Scouts?

Answer: Daisy, Brownie, Junior, Cadette, Senior, Ambassador

3. What is the Girl Scout motto?

Answer: 'Be Prepared'

The Girl Scouts have the same motto as the Boy Scouts. 'Do Your Best' is the Cub Scout motto.
4. What year was the first Girl Scout troop chartered, at which time they were still known as Girl Guides?

Answer: 1912

Juliette Low chartered the first troop on March 12, 1912.
5. How many fingers does a girl hold up when saying the Girl Scout Promise?

Answer: 3

She would hold up three fingers for the three parts of the promise. 'On my honor, I will try: To serve God and my country, To help people at all times, and to live by the Girl Scout Law.'
6. What color uniform does a Junior Girl Scout wear?

Answer: green

Kelly green is the color of the Junior uniform. It's the color most people associate with Girl Scouts.
7. What is the name of the triangle shaped recognitions Brownie Girl Scouts can earn?

Answer: Try-Its

8. What is the highest award you can earn in Girl Scouts?

Answer: Gold Award

The Girl Scout Gold Award is given to a Senior Girl Scout who has planned out and implemented a lengthy project usually centered on community service.
9. On what date each year do Girl Scouts celebrate Thinking Day?

Answer: February 22

Thinking Day is a day Girl Scouts and Girl Guides around the world learn about another country and scouting or guiding in that country, their language, customs, food, etc.
10. What are the four Junior Girl Scout Signs awards?

Answer: Sign of the Star, Sign of the Rainbow, Sign of the Sun, Sign of the World

The Sign of the Star used to be called Sign of the Satellite.
11. What was the founder of Girl Scouts nickname?

Answer: 'Daisy'

She was nicknamed 'Daisy' as a baby and that was the name she went by with family and friends.
12. What U.S. holiday is celebrated the same day as the founder of Girl Scouts birthday?

Answer: Halloween

Juliette Low was born October, 31, 1860.
13. What blue pin representing the Worldwide Association of Girl Guides and Girl Scouts is worn on the left side of the vest?

Answer: World Trefoil pin

The World Trefoil pin is worn by all Girl Scouts above the Girl Scout USA pin.
14. Girl Scouts who are registered individually and not part of a troop or group are called what?

Answer: Juliettes

15. What is embroidered on every Girl Scout bridging patch?

Answer: Rainbow

All bridging patches, no matter what level, are embroidered with a rainbow.
Source: Author riseandshine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 03 2022 : Guest 116: 3/15
Dec 03 2022 : Guest 99: 7/15
Nov 09 2022 : Guest 174: 12/15
Nov 09 2022 : Guest 199: 13/15
Nov 07 2022 : Guest 217: 13/15
Nov 06 2022 : Guest 24: 13/15
Nov 06 2022 : Guest 75: 13/15
Nov 01 2022 : Guest 50: 11/15
Oct 27 2022 : Guest 100: 14/15

Score Distribution

quiz
12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us