FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Give the Dog a Bone
Quiz about Give the Dog a Bone

Give the Dog a Bone! Trivia Quiz


Dogs find their way into everything! Hope you have fun with this one!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Animals
  8. »
  9. Thematic Dogs

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,170
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1146
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. We all remember Barbara Bush's beloved pet "Millie", but what breed of dog was she? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of the universities does NOT have a bulldog as the team mascot? Hint


Question 3 of 10
3. Which rock band included the song "Sick as a Dog" on its 1976 album "Rocks"? Hint


Question 4 of 10
4. Although maybe not his most famous work, what breed of dog accompanied John Steinbeck in "Travels with Charley: In Search of America"? Hint


Question 5 of 10
5. What was Elle's chihuahua's name in the movie "Legally Blonde"? Hint


Question 6 of 10
6. What dog breed was the often troublesome comic strip character "Marmaduke"? Hint


Question 7 of 10
7. What was the dog's name on the television series "The Brady Bunch"? Hint


Question 8 of 10
8. In the Mother Goose nursery rhyme "Hey Diddle Diddle", or as some call it "The Cat and the Fiddle", what did the dog do? Hint


Question 9 of 10
9. Which former Los Angeles Dodger pitcher was nicknamed "Bulldog" by Tommy Lasorda? Hint


Question 10 of 10
10. What religion celebrates a five day November festival called Tihar, that includes a one day celebration of the dog? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We all remember Barbara Bush's beloved pet "Millie", but what breed of dog was she?

Answer: Springer Spaniel

Millie was named after Barbara Bush's friend Mildred Caldwell Kerr. Millie was the author of record for "Millie's Book: As Dictated to Barbara Bush". You can see a picture of Millie in Mrs Bush's official White House Portrait. Millie died in 1997.
2. Which one of the universities does NOT have a bulldog as the team mascot?

Answer: Princeton University

Established in 1746 as the College of New Jersey, the name was changed to Princeton University in 1896. Princeton is a private school and one of eight Ivy League universities. The orange and black claim the tiger as their mascot.
3. Which rock band included the song "Sick as a Dog" on its 1976 album "Rocks"?

Answer: Aerosmith

Steven Tyler and Tom Hamilton of Aerosmith co-wrote the song "Sick as a Dog". It supposedly is about Tyler meeting Mick Jagger for the first time. "Rocks" was Aerosmith's fourth album, following the classic smash success "Toys in the Attic".
4. Although maybe not his most famous work, what breed of dog accompanied John Steinbeck in "Travels with Charley: In Search of America"?

Answer: Poodle

"Travels with Charley" was written about the road trip John took with his poodle Charley in 1960. His trip covered nearly 10,000 miles throughout America. More famous works by Steinbeck are "Grapes of Wrath" and "Of Mice and Men".
5. What was Elle's chihuahua's name in the movie "Legally Blonde"?

Answer: Bruiser

Bruiser was the chihuahua in both the first and second "Legally Blonde" movies. He was the pet of Elle, played by Reese Witherspoon. "Legally Blonde" was released in 2001. In the 2003 sequel, "Legally Blonde 2: Red, White and Blue", movie watchers found out the dog was gay.
6. What dog breed was the often troublesome comic strip character "Marmaduke"?

Answer: Great Dane

"Marmaduke" was created in 1954 by Brad Anderson. It's a Sunday newspaper comic strip featuring a great dane and his family. The Winslows consisted of Phil, Dottie, Barbara, Billy and of course Marmaduke.
7. What was the dog's name on the television series "The Brady Bunch"?

Answer: Tiger

Tiger was the Brady boys' pet that started with the show's pilot episode. The dog that played Tiger was killed early in the first season. Finding a replacement was difficult so the producers decided the dog would only appear when the plot called for him. He was only in the first two out of the five seasons the show was in production.
8. In the Mother Goose nursery rhyme "Hey Diddle Diddle", or as some call it "The Cat and the Fiddle", what did the dog do?

Answer: Laughed

It is difficult to pinpoint the dates of origins of the nursery rhymes but they are thought to have originated in the mid-1600s to 1700s. L Frank Baum, author known for "The Wonderful Wizard of Oz", wrote a collection of stories in the late 1890s based on Mother Goose nursery rhymes included was "The Cat and the Fiddle".

In the US version:
"Hey diddle diddle,
The cat played the fiddle,
The cow jumped over the moon.
The little dog laughed to see such sport,
And the dish ran away with the spoon."
9. Which former Los Angeles Dodger pitcher was nicknamed "Bulldog" by Tommy Lasorda?

Answer: Orel Hershiser

Nicknamed because of his competitiveness and his small stature, pitcher Orel "Bulldog" Hershiser played for the Dodgers the majority of his professional career. In 1979 he started with the Dodger organization in the minors before moving up to the majors in 1983. He went to the Indians, Giants and Mets before returning to the Dodgers for his final season in 2000.
10. What religion celebrates a five day November festival called Tihar, that includes a one day celebration of the dog?

Answer: Hinduism

Hinduism has the belief that dogs guard the doors of Heaven as well as protect the earthly homes and lives. In addition the dog is a messenger of the angel of death. So in order to please the dogs that will be met at Heaven's doors upon their death, they celebrate the dog during the festival.

The 14th day of the lunar cycle in November is known as Kukur-tihar or "dog's day" and is also the second day of the festival.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. One Billion and One Dalmatians Average
2. Do you DOG? Easier
3. The Dogs of War Easier
4. The Year of the Dog Average
5. Categorical Canines Average
6. Ten Men And Their Dogs Average
7. How Can You Not Love That Face? Average
8. Every Dog Has His Day Average
9. Who Let the Dogs Out? Average
10. Famous Dogs Average
11. Who Let the Dogs Eat? Average
12. Crazy Dog Lady! Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us