FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Dogs
Quiz about Famous Dogs

Famous Dogs Trivia Quiz


Here are some questions about famous and well known dogs. Some are real dogs and some are fictional. Hope you do well.

A multiple-choice quiz by rubytops. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Animals
  8. »
  9. Thematic Dogs

Author
rubytops
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2857
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (9/10), Guest 124 (4/10), hosertodd (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Toto, Dorothy's dog in the 1939 film adaptation of "The Wizard of Oz", was played by what breed of dog? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the 3 headed guard dog in the book "Harry Potter and the Philosopher's Stone"? Hint


Question 3 of 10
3. "Santa's Little Helper" is the pet dog of Bart in which cartoon family?

Answer: (one/two words)
Question 4 of 10
4. Although Lassie is portrayed as a female dog in the film and TV series, a male dog has always been used for this part.


Question 5 of 10
5. Buddy was a brown Labrador Retriever owned by which President of the United States whilst he was in office? Hint


Question 6 of 10
6. Greyfriars Bobby, a Skye Terrier, was said to have kept vigil each night at his masters grave until he himself died 14 years later. A memorial statue to "Greyfriars Bobby" can be found in which Scottish city? Hint


Question 7 of 10
7. Huckleberry Hound's body was what colour in the cartoon series? Hint


Question 8 of 10
8. Which comic strip dog is the friend of a little yellow bird called Woodstock? Hint


Question 9 of 10
9. There is only one play written by William Shakespeare that features a dog. This dog's name is Crab. Which play does Crab feature in? Hint


Question 10 of 10
10. The children's novel, "The One Hundred and One Dalmatians" was written by whom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 26 2024 : Guest 76: 9/10
Jan 23 2024 : Guest 124: 4/10
Jan 16 2024 : hosertodd: 8/10
Jan 14 2024 : Pterry99: 5/10
Jan 09 2024 : Guest 65: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Toto, Dorothy's dog in the 1939 film adaptation of "The Wizard of Oz", was played by what breed of dog?

Answer: Cairn Terrier

In the 1939 film of "The Wizard of Oz", Toto was played by Terry the Cairn Terrier. You can read more about Terry the Cairn Terrier in the book entitled "I, Toto", which was written by Carl Spitz her trainer.
2. What is the name of the 3 headed guard dog in the book "Harry Potter and the Philosopher's Stone"?

Answer: Fluffy

Fluffy was the name of the three headed dog. J K Rowling probably used the Greek mythological dog Cerberus as her source for Fluffy. In Greek Mythology, Cerberus had the heads of three wild dogs. Cerberus guarded the entrance to Hades.
3. "Santa's Little Helper" is the pet dog of Bart in which cartoon family?

Answer: The Simpsons

"Santa's Little Helper" was The Simpsons family dog. He is known to have fathered 25 puppies. Their names are as follows: Blitzen, Branford, Branford II, Cleo, Dave, Dave II, Donner, Dopey, Fido, Fido II, Grumpy, Grumpy II, Joy, Joy II, King, Paul, Paul II, Queenie, Rex, Rex II, Rover, Rover II, Sleepy, Spot and Prince.
4. Although Lassie is portrayed as a female dog in the film and TV series, a male dog has always been used for this part.

Answer: True

It was true that all the dogs playing the part of Lassie were males.
A female Collie was initially hired to take the lead in film "Lassie Come Home" but she could not cope with the scene where she had to negotiate the water rapids so another dog was used who was a male dog.
5. Buddy was a brown Labrador Retriever owned by which President of the United States whilst he was in office?

Answer: Bill Clinton

Buddy was President Bill Clinton's dog. Buddy was killed in January 2002 by a car outside the family home in Chappaqua, New York.
6. Greyfriars Bobby, a Skye Terrier, was said to have kept vigil each night at his masters grave until he himself died 14 years later. A memorial statue to "Greyfriars Bobby" can be found in which Scottish city?

Answer: Edinburgh

Edinburgh is where you would find the memorial statue to Bobby. Bobby was owned by John Gray, an Edinburgh policeman. Bobby is buried 75 yards away from his master in the Greyfriars Kirkyard (graveyard). The epitaph on Bobby's headstone reads "Greyfriars Bobby - died 14th January 1872 - aged 16 years - Let his loyalty and devotion be a lesson to us all".
7. Huckleberry Hound's body was what colour in the cartoon series?

Answer: Blue

Huckleberry Hound was a blue dog. This animated show premiered in 1958 and was the second made for TV series from the Hanna-Barbera stable. The show was sponsored nationally by Kellogg's Cereals.
8. Which comic strip dog is the friend of a little yellow bird called Woodstock?

Answer: Snoopy

Snoopy is the dog friend of the little yellow bird called Woodstock.
Both characters are from the comic strip "Peanuts" by Charles M. Schulz.
The comic strip first appeared on 2nd October 1950 and Snoopy made his first appearance two days later on 4th October 1950.
9. There is only one play written by William Shakespeare that features a dog. This dog's name is Crab. Which play does Crab feature in?

Answer: Two Gentlemen of Verona

"Two Gentlemen of Verona" is the only Shakespeare play which has a dog in it.
Dogs are referred to in other of Shakespeare's plays but "Two Gentlemen of Verona" is the only play in which a dog is part of the cast. Crab belongs to the servant of one of the main characters, Lance. No breed of dog is defined.
10. The children's novel, "The One Hundred and One Dalmatians" was written by whom?

Answer: Dodie Smith

Dodie Smith wrote the novel "The One Hundred and One Dalmatians".
When the book was made into a film the title was abbreviated to just
"101 Dalmatians". The film had it's first public showing on 25th January 1961.
Source: Author rubytops

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us