FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beagles Beagles Everywhere Pt 1
Quiz about Beagles Beagles Everywhere Pt 1

Beagles Beagles Everywhere! Pt. 1 Quiz


Beagles are among the most well-known dogs. They're everywhere, from the media to outer space to our loving homes. Test what you know about these adorable pups (and some less literal "beagles") in this quiz!

A multiple-choice quiz by Team The Regal Beagles. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Animals
  8. »
  9. Thematic Dogs

Author
aya3098
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
324,439
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
482
- -
Question 1 of 10
1. Entertainment: Beagles have appeared in all sorts of media, from comics to movies to television. Which of these famous dogs was not a beagle? Hint


Question 2 of 10
2. For Children: "The Beagle Boys" are a criminal group from a well-known cartoon. They have at times targeted Mickey Mouse, but which character has been their main focus over the years? Hint


Question 3 of 10
3. Geography: Beagle Bay is a community founded by Trappist Monks in what island nation? Hint


Question 4 of 10
4. Humanities: The origin of the word "beagle" is not definitive. Which of the following characteristics of the beagle is suspected to have lead to an influence on its etymology? Hint


Question 5 of 10
5. Movies: An abused beagle runs away from home, where he meets a young boy who takes him in against his father's wishes. What is the name of the dog, which is also the title of this 1996 film? Hint


Question 6 of 10
6. Music: Which of the following singers famously owned a beagle named Bagel? The dog even appeared on an album cover. Hint


Question 7 of 10
7. Religion: Each year, beagles (as well as other animals) are welcomed in churches all over the world for an annual blessing. Who is the person that these blessings commemorate? Hint


Question 8 of 10
8. Science and Technology: The Beagle Crater can be found on which of the following celestial bodies? Hint


Question 9 of 10
9. Video Games: In the "Nintendogs" video games, players could care for a variety of adorable puppies, including the beagle. There were several games in this series, but only one of the choices below did not feature this adorable breed. Which game was it? Hint


Question 10 of 10
10. World: In 1835, the HMS Beagle reached a group of islands off the coast of present-day Ecuador. Which famous explorer, who worked on the theory of evolution, was aboard when they reached this group of islands? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Entertainment: Beagles have appeared in all sorts of media, from comics to movies to television. Which of these famous dogs was not a beagle?

Answer: Scooby-Doo, "Scooby-Doo"

While each of the other choices were beagles, Scooby-Doo was a Great Dane. He and his friends, Daphne, Fred, Velma and, of course, Shaggy, went around solving whatever mysteries they came by. "Scooby-Doo" first aired on TV in 1969. A comic book series called "Scooby-Doo" began in 1997. The movie "Scooby-Doo" was released in 2000.

Question by aya3098
2. For Children: "The Beagle Boys" are a criminal group from a well-known cartoon. They have at times targeted Mickey Mouse, but which character has been their main focus over the years?

Answer: Scrooge McDuck

Scrooge McDuck's huge money bin has been the focal point of The Beagle Boys' criminal activity, and major efforts have been taken over the years to keep them away. The Boys are usually only identified via their prison numbers and are almost always in the company of their dachshund, "64."

Question by strudi74
3. Geography: Beagle Bay is a community founded by Trappist Monks in what island nation?

Answer: Australia

Beagle Bay, an Aboriginal community located in Western Australia, was founded in 1890. It was a haven for children separated or stolen from their native homes. The community has been run by the heirs of those original children, with the local school and church (with its hand-made mother-of-pearl shell altar) being run by the Trappist Monks.

Question by postcards2go
4. Humanities: The origin of the word "beagle" is not definitive. Which of the following characteristics of the beagle is suspected to have lead to an influence on its etymology?

Answer: The dog's distinctive bay

The French terms "be'geule" (meaning "gape throat") and "beugler" (meaning "to bellow") both suggest that the dog's distinctive bay while hunting has lead to its name today. A second thought is that the beagle's name might have come from is its size. The Celtic "beag," the Old English "begele" and the French "beigh" all suggest that "beagle" could be based from a word that means "small."

Question by aya3098
5. Movies: An abused beagle runs away from home, where he meets a young boy who takes him in against his father's wishes. What is the name of the dog, which is also the title of this 1996 film?

Answer: Shiloh

"Shiloh" was directed by Dale Rosenbloom and starred Blake Heron as the young boy who cares for the abused beagle. When his father refuses to take the dog in, he resorts to hiding it in order to save it. The film was followed by a sequel, "Saving Shiloh", in 2006.

Question by strudi74
6. Music: Which of the following singers famously owned a beagle named Bagel? The dog even appeared on an album cover.

Answer: Barry Manilow

Bagel was on the cover of Manilow's 1975 album, "Trying to Get the Feeling Again". Biscuit was another beagle that Manilow owned during the 1970s.

Question by postcards2go
7. Religion: Each year, beagles (as well as other animals) are welcomed in churches all over the world for an annual blessing. Who is the person that these blessings commemorate?

Answer: St. Francis of Assisi

St. Francis believed in a brotherhood of all of God's creatures. He was known to preach directly to animals, and they would not move until St. Francis told them he was finished. His feast day is October 4, and many churches open their doors for parishioners to bring their pets and livestock for an annual blessing.

Question by postcards2go
8. Science and Technology: The Beagle Crater can be found on which of the following celestial bodies?

Answer: Mars

The Beagle Crater is about 115 feet (35 meters) wide and has a depth of between three to six feet (one to two meters). The Mars rover, Opportunity, explored it. Martian craters are interesting in the way that they are named. Small ones, such as Beagle, are named after towns on Earth. Ones that span for miles are named for scientists and science fiction authors.

Question by aya3098
9. Video Games: In the "Nintendogs" video games, players could care for a variety of adorable puppies, including the beagle. There were several games in this series, but only one of the choices below did not feature this adorable breed. Which game was it?

Answer: Chihuahua and Friends

"Dachshund and Friends," "Dalmatian and Friends," and "Best Friends" all featured a beagle. Two other games, "Chihuahua and Friends" and "Labrador Retriever and Friends" (also known as "Shiba & Friends"), used other dogs instead. "Best Friends" was available with a special Nintendo DS bundle, and "Dalmatian and Friends" could be purchased separately. Both of these games were available for a limited time.

Question by aya3098
10. World: In 1835, the HMS Beagle reached a group of islands off the coast of present-day Ecuador. Which famous explorer, who worked on the theory of evolution, was aboard when they reached this group of islands?

Answer: Charles Darwin

The HMS Beagle was a warship charged with scientific exploration. Its captain, Robert FitzRoy, allowed Darwin to sail on the five year voyage because of his scientific background, and because he felt that Darwin would be an interesting companion.

Question by postcards2go (with inspiration from Prefdoors)
Source: Author aya3098

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us