FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Celebrity Pugs  Stars of Print  Screen
Quiz about Celebrity Pugs  Stars of Print  Screen

Celebrity Pugs: Stars of Print & Screen Quiz


Pug lovers think all pugs are deserving of celebrity status, but this quiz asks your knowledge of famous pugs (real & fictional) and their media (print, movies, and television).

A multiple-choice quiz by pugslyandpolly. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Animals
  8. »
  9. Thematic Dogs

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,609
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
356
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following children's books features a pug? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1989 film, "The Adventures of Milo and Otis", Milo is a pug.


Question 3 of 10
3. Columnist Margo Kaufman immortalized her beloved black pug in a memoir entitled "(her dog's name): The Early Years". What was her pug's name? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following Disney animated films featured a pug? Hint


Question 5 of 10
5. Which "Friends" character had a pug puppy briefly? Hint


Question 6 of 10
6. Which pug has authored a series of books including "The Tao of Pug", "Homer for the Holidays", and "Letters to a Young Pug"? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following television shows did NOT have a pug as part of its cast? Hint


Question 8 of 10
8. Georgia Byng, a British writer of children's books, introduced the world to Molly Moon and her pug, Petula. What special ability does Molly Moon have? Hint


Question 9 of 10
9. In 2006, advertisements for Frontline Flea & Tick Products feature two breeds of dogs. Which two breeds are featured in this television and magazine ad campaign? Hint


Question 10 of 10
10. And now for a famous movie pug who is truly out of this world: What is the character name of the pug in "Men in Black" and "Men in Black II"?

Answer: (Three Words or One Word--An honest dog)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following children's books features a pug?

Answer: "Eloise" by Kay Thompson

Eloise is a high-spirited little girl who lives in the penthouse of the Plaza Hotel in New York. Her companions are Weenie, her pug "who likes his back scratched with a coathanger," and Skipperdee, a turtle.
2. In the 1989 film, "The Adventures of Milo and Otis", Milo is a pug.

Answer: False

Milo is an orange tabby cat, and Otis is a fawn pug. Actually, director Masanori Hata used several pugs (and cats) to film the movie because the script called for Milo and Otis to age from birth to maturity.
3. Columnist Margo Kaufman immortalized her beloved black pug in a memoir entitled "(her dog's name): The Early Years". What was her pug's name?

Answer: Clara

In her touching yet hilarious memoir, Kaufman beautifully describes the personality and demeanor of the pug breed. As she writes, "Pugs are living proof that God has a sense of humor". Anyone who has ever "owned" a pug can identify with the subtitle of the book: "The Story of the Pug Who Ruled My Life". Pug-lovers everywhere were saddened to learn of Kaufman's death in 2000 from breast cancer.

She was 46 years old.
4. Which of the following Disney animated films featured a pug?

Answer: Pocahontas

Percy, the pug, appears in "Pocahontas". In the film, Percy, voiced by Danny Mann, belongs to the greedy British Governor Ratcliffe, voiced by David Ogden Stiers. Percy is a spoilt, ill-mannered pup until near the end of the film, when he appears in native American dress, signaling that he intends to remain in the new world with his new friends, Meeko (a raccoon) and Flit (a hummingbird).
5. Which "Friends" character had a pug puppy briefly?

Answer: Phoebe Buffay

As most pug fans know, Phoebe received the pug puppy as part of a demonstration on how difficult parenting can be.
6. Which pug has authored a series of books including "The Tao of Pug", "Homer for the Holidays", and "Letters to a Young Pug"?

Answer: Wilson the Pug

Wilson the Pug, with the help of his person, Nancy Levine, is quite the accomplished author. According to his website, he is a "direct descendant and lineage bearer of Pug-tzu, companion of the ancient Chinese philosopher Lao-tzu who is widely credited with authoring the Tao-te Ching" (www.wilsonthepug.com). Now that's a pedigree...
7. Which of the following television shows did NOT have a pug as part of its cast?

Answer: "That 70s Show"

The character of Spence Olchin (Patton Oswalt) has a grey pug named Alan on "The King of Queens". On "The Drew Carey Show", Mimi Bobeck (Kathy Kinney) had a pug she named Antonio, after her favorite movie star, Antonio Banderas. The children's show, "The Life and Times of Juniper Lee", features Monroe Connery Boyd Carlyle McGregor Scott Lee V (shortened to Monroe), an enchanted pug that speaks with a Scottish accent. "That 70s Show" featured a dog named Schotzie, but he was a dachshund.
8. Georgia Byng, a British writer of children's books, introduced the world to Molly Moon and her pug, Petula. What special ability does Molly Moon have?

Answer: She can hypnotize people with her eyes

Molly Moon is an 11 year old orphan who is the title character in Byng's "Molly Moon's Incredible Book of Hypnotism", "Molly Moon Stops the World", and "Molly Moon's Hypnotic Time Travel Adventure". In the first book, Molly rescued Petula from the hateful Mrs. Adderstone, headmistress of the orphanage where Molly resides.

Initially, Petula is described as bad-tempered and lazy, however, after being hypnotized by Molly, the dog's personality improved. Up to this point in the series, Petula has displayed no special abilities (other than those associated with a typical pug).
9. In 2006, advertisements for Frontline Flea & Tick Products feature two breeds of dogs. Which two breeds are featured in this television and magazine ad campaign?

Answer: a pug and a Boston Terrier

In the commercial, the Boston Terrier gets treated with Frontline and doesn't get fleas. The poor little pug, on the other hand, is given another "leading brand" and ends up with fleas. No fair! Some pug owners have complained of "pugism" (unfair treatment of pugs) in the ads.(http://samsontales.blogspot.com/2006/06/frontline.html).
10. And now for a famous movie pug who is truly out of this world: What is the character name of the pug in "Men in Black" and "Men in Black II"?

Answer: Frank the Pug

In the immortal words of Frank the Pug in "Men in Black II", "I may look like a dog, but I only play one here on earth". Frank, of course, is actually an alien who assists Tommy Lee Jones and Will Smith in catching trouble-making space aliens. In "Men in Black II", Frank has some of the funniest lines and gets to belt out the disco hit, "I Will Survive"! Frank is played by a very talented pug named Mushu.
Source: Author pugslyandpolly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Dogs of War Easier
2. Do you DOG? Easier
3. Every Dog Has His Day Average
4. Crazy Dog Lady! Average
5. Categorical Canines Average
6. Ten Men And Their Dogs Average
7. Who Let the Dogs Out? Average
8. One Billion and One Dalmatians Average
9. The Year of the Dog Average
10. Who Let the Dogs Eat? Average
11. Famous Dogs Average
12. Dogs: Well, I Never Knew That! Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us