FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Crazy Dog Lady
Quiz about Crazy Dog Lady

Crazy Dog Lady! Trivia Quiz


A quiz about crazy dog ladies and their pooches. Author Challenge quiz title suggested by dcpddc478.

A multiple-choice quiz by arthurdent001. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Animals
  8. »
  9. Thematic Dogs

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,901
Updated
Apr 08 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
651
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which monarch, who famously owned corgis and dorgis throughout her life, was plainly an animal lover and perhaps a crazy dog lady? Hint


Question 2 of 10
2. In James Herriot's books "All Creatures Great and Small", Mrs. Pumphrey fed her little Pekingese rich food and too many snacks. What is the name of this little dog who would go all 'flop-bott' or 'cracker dog'? Hint


Question 3 of 10
3. In the movie "Legally Blonde", Elle Wood arrives at Harvard University with her little dog Bruiser in tow. What kind of dog is Bruiser? Hint


Question 4 of 10
4. Known for training dogs with positive reinforcement techniques, which Victoria gained international fame hosting "It's Me or the Dog" on the Animal Planet channel? Hint


Question 5 of 10
5. Before Trouble's owner died, she cut her grandchildren out of her will and left $12 million to her dog. Who was this billionaire hotelier who was clearly a crazy dog lady? Hint


Question 6 of 10
6. Which Grammy-winning singer and songwriter has run her own dog rescue organization, saving dogs whose time was up at animal control shelters in Nashville, Tennessee? Hint


Question 7 of 10
7. This owner-and-dog duo went on a long journey where they met many new and interesting people. Among them was a man made of straw, a man made of tin, a lion, some little people and some really creepy monkeys. Who was this couple? Hint


Question 8 of 10
8. This socialite and reality television star has been known for carrying her Chihuahua, Tinkerbell, in her purse. Who is this woman, mostly famous just for being famous? Hint


Question 9 of 10
9. This British woman gained fame in the 1980s for her dog training techniques. She was quoted as saying, "There's no such thing as a difficult dog, only an inexperienced owner". Whose training school's motto was "Be firm, be fair, and be fun"? Hint


Question 10 of 10
10. No crazy dog lady quiz would be complete without this one. This fictional craziest-of-the-crazy dog ladies would stop at nothing to get a spotted dog fur coat. Who is this Disney villain that would be denied her wish? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which monarch, who famously owned corgis and dorgis throughout her life, was plainly an animal lover and perhaps a crazy dog lady?

Answer: Queen Elizabeth II

According to the official website of the British Monarchy, the Queen had two corgis in 2014, Willow and Holly, and two dorgis, Candy and Vulcan.

Queen Beatrix was Queen of the Netherlands from 1980 to 2013. She abdicated in favor of her son in 2013. Queen Margrethe II became the Queen of Denmark in 1972. Queen Sofia became Queen of Spain in 1975.
2. In James Herriot's books "All Creatures Great and Small", Mrs. Pumphrey fed her little Pekingese rich food and too many snacks. What is the name of this little dog who would go all 'flop-bott' or 'cracker dog'?

Answer: Tricki Woo

Despite Herriot's stern advice to put her dog on a diet, Mrs. Pumphrey continued feeding Tricki Woo from the table until his weight ballooned to an alarming size and he lost interest in everything, including food. Herriot decided the best course of action would be to temporarily bring the dog into his own home to make sure he was properly fed and exercised.

One of the saddest images from Tricki's leaving home was of a distraught Mrs. Pumphrey flinging a handful of little dog coats into the car as it drove away.
3. In the movie "Legally Blonde", Elle Wood arrives at Harvard University with her little dog Bruiser in tow. What kind of dog is Bruiser?

Answer: Chihuahua

Bruiser's real name is Moonie. His mother in "Legally Blonde 2: Red, White and Blonde" was played by Gidget, who was also featured in Taco Bell commercials.
4. Known for training dogs with positive reinforcement techniques, which Victoria gained international fame hosting "It's Me or the Dog" on the Animal Planet channel?

Answer: Victoria Stilwell

"It's Me or the Dog" premiered on Animal Planet in 2005. The show ended its original run in 2008.
5. Before Trouble's owner died, she cut her grandchildren out of her will and left $12 million to her dog. Who was this billionaire hotelier who was clearly a crazy dog lady?

Answer: Leona Helmsley

A judge overturned this portion of the will and the dog received the much smaller amount of $2 million.

Leona Helmsley even wanted her Maltese, Trouble, buried with her in the 12,000-square-foot family mausoleum. The cemetery would not allow this. Trouble passed away in December 2010.
6. Which Grammy-winning singer and songwriter has run her own dog rescue organization, saving dogs whose time was up at animal control shelters in Nashville, Tennessee?

Answer: Emmylou Harris

Bonaparte's Retreat was begun by Emmylou Harris with the goal of rescuing dogs who were set to be euthanized at the Metro Nashville animal control. The organization was named for her rescue dog, Bonaparte, who accompanied Emmylou for 11 years.

To honor the memory of her dear companion, Emmylou established Bonaparte's Retreat Dog Rescue in 2004.
7. This owner-and-dog duo went on a long journey where they met many new and interesting people. Among them was a man made of straw, a man made of tin, a lion, some little people and some really creepy monkeys. Who was this couple?

Answer: Dorothy and Toto

Dorothy and her dog Toto appeared in the film "The Wizard of Oz" in 1939. A quote from the movie: "A place where there isn't any trouble. Do you suppose there is such a place, Toto? There must be. It's not a place you can get to by a boat or a train. It's far, far away. Behind the moon, beyond the rain... "
8. This socialite and reality television star has been known for carrying her Chihuahua, Tinkerbell, in her purse. Who is this woman, mostly famous just for being famous?

Answer: Paris Hilton

Tinkerbell is one dog among many, and appeared on the reality show "The Simple Life" (2003-2007) with Paris Hilton and Nicole Richie. Paris' dogs have been rumored to have their own mansion, complete with air conditioning, electricity and furniture.
9. This British woman gained fame in the 1980s for her dog training techniques. She was quoted as saying, "There's no such thing as a difficult dog, only an inexperienced owner". Whose training school's motto was "Be firm, be fair, and be fun"?

Answer: Barbara Woodhouse

Barbara Woodhouse, author of "No Bad Dogs: The Woodhouse Way", appeared on television in the UK and the USA. She claimed she could teach any dog to a high standard in five minutes.

Some look back on her use of choke chains and domination techniques nowadays and wonder if she might have been a crazy dog lady! She died in 1988.
10. No crazy dog lady quiz would be complete without this one. This fictional craziest-of-the-crazy dog ladies would stop at nothing to get a spotted dog fur coat. Who is this Disney villain that would be denied her wish?

Answer: Cruella De Vil

Cruella De Vil was a truly disturbed woman. This craziness was displayed by actress Glenn Close in the 1996 movie "101 Dalmatians"; it gave me nightmares.

The Queen of Hearts is from "Alice in Wonderland". Ursula is the sea witch from "The Little Mermaid". Maleficent was responsible for Sleeping Beauty's long nap in "Sleeping Beauty".
Source: Author arthurdent001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us