FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chinese Zodiac
Quiz about Chinese Zodiac

Chinese Zodiac Trivia Quiz


This is a basic quiz about the Chinese Zodiac. Enjoy.

A multiple-choice quiz by SayuriCocoa. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
SayuriCocoa
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,687
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
951
Last 3 plays: PurpleComet (8/10), krajack99 (10/10), DeepHistory (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. If you were born on February 9th, 1994, which animal would represent your year? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these Years corresponds to the Year of the Dragon? Hint


Question 3 of 10
3. In the folk legend of the Chinese Zodiac, which animal was tricked by the rat? Hint


Question 4 of 10
4. Monkey, Rooster and Dog share which fixed element? Hint


Question 5 of 10
5. In 2009, what day was Chinese New Year celebrated on? Hint


Question 6 of 10
6. What was the Zodiac initially used for? Hint


Question 7 of 10
7. Which is the 7th animal in the Chinese Zodiac?
Hint


Question 8 of 10
8. If you were born in 1972, which animal would represent your year? Hint


Question 9 of 10
9. What is the correct order of which the animals attended the banquet in the Chinese Zodiac Folk Legend? Hint


Question 10 of 10
10. In 2010, which animal represents the year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : PurpleComet: 8/10
Apr 29 2024 : krajack99: 10/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 8/10
Apr 26 2024 : gogetem: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you were born on February 9th, 1994, which animal would represent your year?

Answer: Rooster

In 1994, Chinese New Year was on February 10th, therefore anyone born before this date in '94 are Year of the Rooster. Rooster: organized, decisive, critical.
2. Which of these Years corresponds to the Year of the Dragon?

Answer: 2000

1999 is Year of the Rabbit, 2001 is Year of the Snake and 1998 is the Year of the Tiger. Other years which lie in the Year of the Dragon are 1988, 1976, 1964, 1952. Dragon: proud, noble, passionate.
3. In the folk legend of the Chinese Zodiac, which animal was tricked by the rat?

Answer: Cat

When God told the animals to attend a banquet the following day, the rat told the cat that the banquet would be held on the day after the following day. So, while the cat was thinking about what the banquet would be like, the rat made his way to the banquet on the back of the Ox.
4. Monkey, Rooster and Dog share which fixed element?

Answer: Metal

Water is shared by Boar, Rat and Ox. Wood is shared by Tiger, Rabbit and Dragon. Fire is shared by Snake, Horse and Sheep.
5. In 2009, what day was Chinese New Year celebrated on?

Answer: January 26th

2009 is Year of the Ox, celebrated on January 26th. Ox: calm, patient, hardworking, logical.
6. What was the Zodiac initially used for?

Answer: Timekeeping

The Zodiac helped keep time in tens and twelves. The ancient Chinese (just like their Western counterparts) recognized certain groups of stars as constellations and gave them names based on what the shapes reminded them of. In China, all of these were based on animals.
7. Which is the 7th animal in the Chinese Zodiac?

Answer: Horse

Horse: Cheerful, Earthy, Talkative.
8. If you were born in 1972, which animal would represent your year?

Answer: Rat

Rat: Charismatic, Charming, Sociable.
9. What is the correct order of which the animals attended the banquet in the Chinese Zodiac Folk Legend?

Answer: Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Sheep, Monkey, Rooster, Dog, Boar

This is the correct order. Once it reaches the end, from Rat to Boar, the cycle repeats.
10. In 2010, which animal represents the year?

Answer: Tiger

Tiger: Powerful, Sincere, Generous.
Source: Author SayuriCocoa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Astrology and Personalities Average
2. Zodiac Elements Easier
3. Perfect Virgo Tough
4. Astrology 102 Average
5. Astrology 101 Average
6. Love, Astrologically Easier
7. Astrology for Astrologers Very Difficult
8. So you know your Zodiac signs? Very Easy
9. Happy Birthday To Ewe Very Easy
10. Charting and Interpreting a Natal Horoscope Average
11. Reach For The Stars Average
12. Capricorn Tough

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us