FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Effects of Soy Sauce on American Males
Quiz about The Effects of Soy Sauce on American Males

The Effects of Soy Sauce on American Males Quiz


David Wong's 2009 book "John Dies at the End" has become a cult classic thanks in part to the Internet. What do you know about this unique comedy-horror novel?

A multiple-choice quiz by daBomb619. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
daBomb619
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,161
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
168
- -
Question 1 of 10
1. In the prologue, the riddle that reveals the awful truth behind the secrets of the universe is a variation of what other famous riddle? Hint


Question 2 of 10
2. Book I, "They China Food!", is titled after the restaurant at the start of Chapter 1, which is owned by two brothers from which country? Hint


Question 3 of 10
3. Though he looks nothing like the namesake actor, by what name does David refer to the police detective who first interrogates him?

Answer: (Two words (first and last name))
Question 4 of 10
4. After David takes the drug known as "soy sauce", through which of these items does John NOT contact David? Hint


Question 5 of 10
5. Out of the four people left after the party, who doesn't end up dead by the end of the Las Vegas debacle? Hint


Question 6 of 10
6. Many of David's nightmares involve a large reptilian eye of what color?

Answer: (One word)
Question 7 of 10
7. Which of these power ballads do John and David NOT use in an attempt to repel one of the otherworldly creatures? Hint


Question 8 of 10
8. What does the mark of Korrok resemble? Hint


Question 9 of 10
9. Who does David murder and hide in his shed? Hint


Question 10 of 10
10. Well, you probably knew this question was coming. Does John die at the end?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the prologue, the riddle that reveals the awful truth behind the secrets of the universe is a variation of what other famous riddle?

Answer: Ship of Theseus

The Ship of Theseus posits that if one part of a ship is replaced, the ship is still the same ship. If, one by one, every part of the ship is replaced, does it remain the same ship, or has it become a different ship, and if so, at which point did it become a different ship? The riddle in the prologue states this much more concisely, asking about an axe that has had both its head and handle replaced.
2. Book I, "They China Food!", is titled after the restaurant at the start of Chapter 1, which is owned by two brothers from which country?

Answer: Czech Republic

According to David, the brothers apparently know nothing about China or food. The restaurant is where David tells his story to Arnie Blondestone, a reporter who contacted him because he wanted to write a human-interest story about David. As such, most of the rest of the novel is told in a flashback.
3. Though he looks nothing like the namesake actor, by what name does David refer to the police detective who first interrogates him?

Answer: Morgan Freeman

It is during Morgan Freeman's (real name Lawrence Appleton) interrogation of David that the effects of the soy sauce first set in after burrowing its way through his leg. David is instantly able to know what questions Morgan Freeman is about to ask, the names of all the people at the party he never went to, and every bit of personal information about Morgan himself.
4. After David takes the drug known as "soy sauce", through which of these items does John NOT contact David?

Answer: A spoon

The soy sauce's side effects allow its user to be transported through time, space, and dimensions, though not always willingly. Neither John nor David ever worked out exactly how this allowed them to communicate, but the effects faded with each new object used.
5. Out of the four people left after the party, who doesn't end up dead by the end of the Las Vegas debacle?

Answer: Jennifer Lopez

Justin White is infected by the otherworldly white worms that kill him and use his body to transport everyone from the party not yet dead to Las Vegas, where he needed to use them to open an interdimensional portal that would allow the invasion of Korrok and his alien subjects, but never mind that for now.

Fred Chu has his head blown off by David after the worms are burned out of Justin's body and decide that Fred is the next best choice of host. Fred's last request is that everyone perpetrate the story of him haunting his hometown of [Undisclosed].

"Big Jim" Sullivan is killed in Las Vegas by one of the wig monsters. His last request is for someone to take care of his little sister, Amy.

Jennifer Lopez (no, not THAT Jennifer Lopez) becomes David's girlfriend for a while, though David doesn't remember most of it because of the effects of what happened in Vegas. As it turns out, their relationship is not a very stable one, and David leaves after not very long, though this is partially due to the fact that he still has to stop the interdimensional alien invasion.
6. Many of David's nightmares involve a large reptilian eye of what color?

Answer: Blue

As it turns out, the eye belonged to Korrok, the otherworldly being whose worshipers were attempting to invade Earth by way of the soy sauce. They did this by replacing as many human beings who took the soy sauce as they could with exact duplicates whom they could control remotely.

They also used the human beings as carriers of the white parasitic worms that they could use to infect other humans.
7. Which of these power ballads do John and David NOT use in an attempt to repel one of the otherworldly creatures?

Answer: "Every Rose Has Its Thorn" by Poison

The beings from another dimension are beings of discord, which means that music causes them great discomfort. John and David use this to their advantage by bringing a ghetto blaster with their favorite power ballads along on all of their monster-hunting missions.
8. What does the mark of Korrok resemble?

Answer: The Greek character pi

The mark of Korrok is on the toe or paw of any human or animal that has been replaced by the legions of Korrok. In this way, they can identify who is on their side and who is not.
9. Who does David murder and hide in his shed?

Answer: David

The body in the shed is the real David's. The duplicate of David turns out to be the one narrating the story and posing as the real David, though he himself doesn't realize it until he finds the mark of Korrok on his toe.
10. Well, you probably knew this question was coming. Does John die at the end?

Answer: No

No, of course he doesn't. He does die very early on for a short while, but, fortunately for the future of humanity, he is later resuscitated.
Source: Author daBomb619

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us