FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 71
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 71

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 71 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between November 18th and December 2nd 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,432
Updated
Oct 29 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
34
Last 3 plays: Dizart (15/15), Guest 136 (1/15), Guest 70 (5/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Honey Honey"  
  Peter Shelley
2. "Amazing Grace"  
  Dove
3. "Angie Baby"  
  Cheech & Chong
4. "Gee Baby"  
  The Sweet
5. "Guitar Band"  
  Denise Drysdale
6. "Peppermint Twist"  
  Helen Reddy
7. "The Black-Eyed Boys"  
  William Shakespeare
8. "I Can Help"  
  Billy Swan
9. "Earache My Eye"  
  David Bowie
10. "Knock On Wood"  
  Leo Sayer
11. "Boogie Man"  
  Sweet Dreams
12. "The Loving Song"  
  Stevie Wright
13. "I Get A Kick Out Of You"  
  Gary Shearston
14. "Long Tall Glasses (I Can Dance)"  
  Debra Byrne
15. "My Little Angel"  
  Paper Lace





Select each answer

1. "Honey Honey"
2. "Amazing Grace"
3. "Angie Baby"
4. "Gee Baby"
5. "Guitar Band"
6. "Peppermint Twist"
7. "The Black-Eyed Boys"
8. "I Can Help"
9. "Earache My Eye"
10. "Knock On Wood"
11. "Boogie Man"
12. "The Loving Song"
13. "I Get A Kick Out Of You"
14. "Long Tall Glasses (I Can Dance)"
15. "My Little Angel"

Most Recent Scores
Today : Dizart: 15/15
Today : Guest 136: 1/15
Today : Guest 70: 5/15
Today : Peachie13: 15/15
Today : pennie1478: 0/15
Today : Strike121: 1/15
Today : redwaldo: 15/15
Today : mac4293: 4/15
Today : Dalgleish: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Honey Honey"

Answer: Sweet Dreams

"Honey Honey" from Sweet Dreams debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1974.

The highest Australian chart peak was 38.

Highest worldwide peak was ten (United Kingdom).

Cover version of: ABBA - "Honey Honey" (1974).
2. "Amazing Grace"

Answer: Dove

"Amazing Grace" from Dove debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1974.

The highest Australian chart peak was 27.

Album: "Magic To Do" (1974).
3. "Angie Baby"

Answer: Helen Reddy

"Angie Baby" from Helen Reddy debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1974.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was one (United States).

Album: "Free and Easy" (1974).
4. "Gee Baby"

Answer: Peter Shelley

"Gee Baby" from Peter Shelley debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1974.

The highest Australian chart peak was three.

Album: "Gee Baby" (1974).
5. "Guitar Band"

Answer: Stevie Wright

"Guitar Band" from Stevie Wright debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1974.

The highest Australian chart peak was 13.

Album: "Hard Road" (1974).
6. "Peppermint Twist"

Answer: The Sweet

"Peppermint Twist" from The Sweet debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1974.

The highest Australian chart peak was four.

Cover version of: Joey Dee & The Starliters - "Peppermint Twist" (1961).

Album: "Sweet Fanny Adams" (1974).
7. "The Black-Eyed Boys"

Answer: Paper Lace

"The Black-Eyed Boys" from Paper Lace debuted in the Australian Singles Chart on November 25th 1974.

The highest Australian chart peak was 23.

Highest worldwide peak was seven (Ireland).

Album: "Paper Lace and Other Bits Of Material" (1974).
8. "I Can Help"

Answer: Billy Swan

"I Can Help" from Billy Swan debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Austria.
Belgium.
Denmark.
The Netherlands.
New Zealand.
Norway.
Sweden.
Switzerland.
United States.
West Germany.

Album: "I Can Help" (1974).
9. "Earache My Eye"

Answer: Cheech & Chong

"Earache My Eye" from Cheech & Chong debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 26.

Highest worldwide peak was four (Canada).

Album: "Cheech & Chong's Wedding Album" (1974).
10. "Knock On Wood"

Answer: David Bowie

"Knock On Wood" from David Bowie debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 49.

Highest worldwide peak was four (Ireland).

Album: "David Live" (1974).

Cover version of: Eddie Floyd - "Knock On Wood" (1966).
11. "Boogie Man"

Answer: Debra Byrne

"Boogie Man" from Debra Byrne debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 29.

Album: "She's A Rebel" (1974).
12. "The Loving Song"

Answer: Denise Drysdale

"The Loving Song" from Denise Drysdale debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 42.
13. "I Get A Kick Out Of You"

Answer: Gary Shearston

"I Get A Kick Out Of You" from Gary Shearston debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 19.

Highest worldwide peak was seven (United Kingdom).
14. "Long Tall Glasses (I Can Dance)"

Answer: Leo Sayer

"Long Tall Glasses (I Can Dance)" from Leo Sayer debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was seven.

Highest worldwide peak was four (Ireland and United Kingdom).

Album: "Just A Boy" (1974).
15. "My Little Angel"

Answer: William Shakespeare

"My Little Angel" from William Shakespeare debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was one.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/30/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us