Jefferson Airplane, which hailed from California, were one of the psychedelic Rock bands from the 60s. They formed in 1965. Two of their most well-known singles are 'White Rabbit' and 'Somebody To Love'.
2. Noisy or rob
Answer: Roy Orbison
Texas-born Roy Orbison had many hits as a solo artist, including 'Oh Pretty Woman', 'Only the Lonely' and 'Crying'. In 1988, he got together with Bob Dylan, George Harrison, Tom Petty and Jeff Lynne to create the Traveling Wilburys. Sadly, Roy passed away aged 52 after suffering a heart attack.
3. Longer tonsils
Answer: Rolling Stones
The Rolling Stones formed in London in 1962 and have now been making music for six decades, as they are still touring as a band well into the 2020s. Some of their many hit singles include 'Jumping Jack Flash', 'Paint it Black', 'Get Off Of My Cloud' and 'Let's Spend the Night Together'.
4. Pup smarter
Answer: Supertramp
Supertramp formed in London in 1969. They recorded together as a band for ten years, during which time they had hits with 'The Logical Song', 'Take the Long Way Home' and 'Breakfast In America'.
5. Decaf irk valve
Answer: Dave Clark Five
Formed in London in 1954, The Dave Clark Five was one of the most successful bands of the 60s. Singles which were chart-hits for them include 'Glad All Over', 'Catch Us if You Can', and 'Bits and Pieces'. They were inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 2008.
6. Caress her
Answer: Searchers
From Liverpool, the Searchers formed in 1959. Some of their hits include 'Needles And Pins', 'When You Walk In the Room', 'Sweets For My Sweet', 'Don't Throw Your Love Away' and 'Love Potion No.9'.
7. Hello is
Answer: Hollies
The Hollies were formed in Manchester in 1962, by Allan Clarke and Graham Nash. Nash left to become part of Crosby, Stills, Nash and Young. One of the most successful of the British groups, they had many hit singles. A few of these are 'Bus Stop', 'Look Through Any Window' and 'The Air That I Breathe'.
8. Drama male
Answer: Marmalade
The Scottish band the Marmalade formed in Glasgow and changed their name from Dean Ford and the Gaylords in 1966. Some of their hit singles are 'Reflections of My Life', 'Ob-La-Di, Ob-La- Da', 'Cousin Norman' and 'Lovin' Things'.
9. Melee sort
Answer: Tremeloes
Originally called Brian Poole and The Tremeloes, following the departure of Poole the band continued without him and went on to have top ten hits, such as 'Even the Bad Times Are Good', 'Here Comes My Baby', 'Call Me Number One' and 'Silence Is Golden'.
10. Lava of rife
Answer: Love Affair
Another popular 60s band, Love Affair came from London. They had a number one hit in the UK with 'Everlasting Love'. Other singles they recorded were 'Bringing On Back the Good Times', 'A Day Without Love' and 'Rainbow Valley'.
11. Damn fern man
Answer: Manfred Mann
Named after their keyboard player, Manfred Mann, the group was formed in London in 1962. During their time together, they had three number one singles in the UK. These were 'Pretty Flamingo', 'The Mighty Quinn' and 'Doo Wah Diddy'. The last of these also reached number one in the US.
12. Ads show
Answer: Shadows
A very popular instrumental band, originally named the Drifters, the Shadows were the backing-band for Cliff Richard. Some of their chart hits are 'Apache', 'Footapper', 'Wonderful Land', 'Atlantis' and 'Kon-Tiki'.
13. Man sail
Answer: Animals
Originating from Newcastle-Upon-Tyne, the Animals got together in 1963. Perhaps their most prominent hit is 'The House Of the Rising Sun'. Others are 'We Gotta Get Out of This Place', 'Don't Bring Me Down' and 'Don't Let Me Be Misunderstood'.
14. Gleaned in noon
Answer: Lonnie Donegan
Lonnie Donegan, whose birth name was Arthur James Donegan, was born in Glasgow, Scotland. He was known as 'The King of Skiffle', and he is known to have influenced musicians of both the Rock and Pop genres. He had three number one singles in the UK, which were 'Cumberland Gap', 'My Old Man's a Dustman' and 'Gamblin' Man'.
15. Herbal row treks
Answer: Walker Brothers
The Walker Brothers were formed in 1964 in Los Angeles. Members were Scott Engel, John Maus and Gary Leeds. They had hits with 'The Sun Ain't Gonna Shine Anymore', 'Make It Easy on Yourself', 'My Ship is Coming In' and 'No Regrets'.
This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.