Quiz about Songs Of 1971 In Other Words II
Quiz about Songs Of 1971 In Other Words II

Songs Of 1971 In Other Words II Quiz


The titles to these songs of 1971 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1971 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
411,006
Updated
Nov 24 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
253
Last 3 plays: cleeclope (10/10), Guest 74 (10/10), haydenspapa (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. 'It's Only My Mental Adaptability (Sprinting In An Opposite Direction With Myself)"  
George Harrison
2. "Rap Once More Than Twice"  
Ike & Tina Turner
3. "The Classified Section"  
Perry Como
4. "Omens"  
The Temptations
5. "Sugary God Belonging To Me"  
Honey Cone
6. "Romani Nomads, Hobos, and Robbers"  
Tony Orlando and Dawn
7. "Haughty Mother of Jesus"  
Five Man Electrical Band
8. "Sugary Town Adult Female"  
Cher
9. "Please Leave Small Young Female"  
The Stampeders
10. "Happens To Be Unachievable"  
Donny Osmond






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'It's Only My Mental Adaptability (Sprinting In An Opposite Direction With Myself)"

Answer: The Temptations

"Just My Imagination (Running Away with Me)" by The Temptations was released in 1971 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "The Way You Do the Things You Do", "My Girl", "Ain't Too Proud to Beg", and "I Wish It Would Rain".
2. "Rap Once More Than Twice"

Answer: Tony Orlando and Dawn

"Knock Three Times" by Tony Orlando and Dawn was released in November 1970 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1971. Other sons by the group include "Candida", "Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree", and "Say, Has Anybody Seen My Sweet Gypsy Rose".
3. "The Classified Section"

Answer: Honey Cone

"Want Ads" by Honey Cone was released in 1971 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Stick-Up", "One Monkey Don't Stop No Show", and "The Day I Found Myself".
4. "Omens"

Answer: Five Man Electrical Band

"Signs" by the Canadian rock group Five Man Electrical Band was released in 1971 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Private Train", "Absolutely Right", "Julianna", and "I'm a Stranger Here".
5. "Sugary God Belonging To Me"

Answer: George Harrison

"My Sweet Lord" by George Harrison was released in November 1970 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1971. Other songs by Harrison include "Give Me Love (Give Me Peace on Earth)", "Dark Horse", "This Song", and "All Those Years Ago".
6. "Romani Nomads, Hobos, and Robbers"

Answer: Cher

"Gypsys, Tramps & Thieves" by American singer and actress Cher was released in 1971 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Cher include "The Way of Love", "Half-Breed", "Dark Lady", "If I Could Turn Back Time", and "The Shoop Shoop Song (It's in His Kiss)".
7. "Haughty Mother of Jesus"

Answer: Ike & Tina Turner

"Proud Mary" by Ike & Tina Turner was released in 1971 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. The song was written by John Fogerty and first recorded by Creedence Clearwater Revival in 1969.
8. "Sugary Town Adult Female"

Answer: The Stampeders

"Sweet City Woman" by Canadian rock band The Stampeders was released in 1971 and reached number eight on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Carry Me", "Devil You", "Wild Eyes", and "Got My Mojo Working". "Sweet City Woman" was the only song the band had that made it to the top 20 on U.S. charts.
9. "Please Leave Small Young Female"

Answer: Donny Osmond

"Go Away Little Girl" by Donny Osmond was released in 1971 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song is a cover of the 1962 song recorded by Steve Lawrence who also took the song to number one.
10. "Happens To Be Unachievable"

Answer: Perry Como

"It's Impossible" by Perry Como was released in September 1970 and reached number one on the US Adult Contemporary (Billboard) chart in 1971. Other songs by Como include "Have I Stayed Away Too Long?", "I Dream of You", "When You Were Sweet Sixteen", "Catch a Falling Star", and "And I Love You So".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : cleeclope: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 74: 10/10
Dec 07 2022 : haydenspapa: 7/10
Dec 07 2022 : Minister: 10/10
Dec 06 2022 : Guest 73: 10/10
Dec 06 2022 : Xanadont: 10/10
Dec 06 2022 : Guest 24: 6/10
Dec 03 2022 : rockstar51: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 120: 4/10

12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us