Quiz about Who is This Airport Named After Part III
Quiz about Who is This Airport Named After Part III

Who is This Airport Named After? Part III Quiz


Let's fly away again and see where we land. Can you correctly identify the airport we are in? Please rate my quiz!

A multiple-choice quiz by UncleHern. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Aviation
  8. »
  9. Airports & Airlines

Author
UncleHern
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
296,220
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1162
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Once known as Tjililitan Airport, Halim Perdanakusuma Airport serves this city. Hint

Jakarta, Indonesia
Ho Chi Minh City, Vietnam
Rangoon, Burma
Bangkok, Thailand

2. We have just landed at Ergilio Hato International airport. Where are we? Hint

Curaçao, Netherlands Antilles
Basse-Terre, Guadeloupe
The Valley, Anguilla
Oranjestad, Sint Eustatius

3. We have just landed at King Fahd International Airport. In what Saudi city are we in? Hint

Dammam
Jeddah
Ha'il
Riyadh

4. We missed our connection and we have to spend the night at Sultan Mahmud Badaruddin II Airport. Where are we? Hint

Tikrit, Iraq
Istanbul, Turkey
Sumatra, Indonesia
Kuwait City, Kuwait

5. We are racing to the gate for our flight out of President Juscelino Kubitschek Airport. What city are we leaving? Hint

Asuncion, Paraguay
Budapest, Hungary
Brasilia, Brazil
Prague, Czechoslovakia

6. Let's pick up some cowboy boots at the men's shop at Will Rogers World Airport. What American City are we in? Hint

Hollywood, California
Mesa, Arizona
Waco, Texas
Oklahoma City, Oklahoma

7. I cannot find a rental car at Heydar Aliyev International Airport. Where am I? Hint

Sofia, Bulgaria
Baku, Azerbaijan
Pristina, Kosovo
Tirana, Albania

8. Hey! Let's grab some great Mexican food outside of Benito Juárez International Airport. In what Mexican city are we going to dine? Hint

Mexico City
Tijuana
Acapulco
Oaxaca

9. We have just landed in Calcutta, India. Before we go off on our vacation, we pay tribute to the person that the airport is named after. Who is this person? Hint

Mohandas K. Gandhi
Subhas Chandra Bose
Indira Gandhi
Jawaharlal Nehru

10. We have just landed at Henri Marie Coandã Airport. Before we go see the sites, we have to go through customs. Where are we? Hint

Athens, Greece
Podgorica, Montenegro
Belgrade, Serbia
Bucharest, Romania


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Once known as Tjililitan Airport, Halim Perdanakusuma Airport serves this city.

Answer: Jakarta, Indonesia

Halim Perdanakusuma was a hero of the Indonesian independence movement. Halim Perdanakusuma Airport has been replaced by Soekarno-Hatta International Airport as the main international airport in Indonesia.
Airport code: HLP/WIHH
2. We have just landed at Ergilio Hato International airport. Where are we?

Answer: Curaçao, Netherlands Antilles

Ergilio Hato was a legendary soccer goal keeper though he never played professionally. The stadium in Curaçao is also named after him.
Airport code: CUR/TNCC
3. We have just landed at King Fahd International Airport. In what Saudi city are we in?

Answer: Dammam

King Fahd International Airport is in Dammam. King Fahd died in 2005 and was one of 36 brothers. His brothers Saud, Faisal, Khalid, and Abdullah, have also ruled the kingdom.
Airport code: DMM/OEDF
4. We missed our connection and we have to spend the night at Sultan Mahmud Badaruddin II Airport. Where are we?

Answer: Sumatra, Indonesia

Sultan Mahmud Badaruddin II (1767-1852) is a national hero of Indonesia.
Airport code: PLM/WIPP
5. We are racing to the gate for our flight out of President Juscelino Kubitschek Airport. What city are we leaving?

Answer: Brasilia, Brazil

Juscelino Kubitschek de Oliveira (1902-1976) was President of Brazil from 1956 to 1961.
Airport code: BSB/SBBR
6. Let's pick up some cowboy boots at the men's shop at Will Rogers World Airport. What American City are we in?

Answer: Oklahoma City, Oklahoma

William Penn Adair "Will" Rogers (1879 - 1935) was a Cherokee-American cowboy, comedian and actor. His son, Will Rogers Jr., was a US congressman.
Airport Code: OKC/KOKC
7. I cannot find a rental car at Heydar Aliyev International Airport. Where am I?

Answer: Baku, Azerbaijan

Heydar Aliyev was president of Azerbaijan from 1993 to 2003. He was succeeded by his son Ilham Aliyev.
Airport code: BAK/UBBB
8. Hey! Let's grab some great Mexican food outside of Benito Juárez International Airport. In what Mexican city are we going to dine?

Answer: Mexico City

Benito Pablo Juárez García (1806-1872) was a Zapotec Amerindian who served five terms as President of Mexico.
Airport code: MEX/MMMX
9. We have just landed in Calcutta, India. Before we go off on our vacation, we pay tribute to the person that the airport is named after. Who is this person?

Answer: Subhas Chandra Bose

Subhas Chandra Bose (1897-1945) was a leader of the Indian independence movement against the British.
Airport code: CCU/VECC
10. We have just landed at Henri Marie Coandã Airport. Before we go see the sites, we have to go through customs. Where are we?

Answer: Bucharest, Romania

Henri Marie Coandã (1886-1972) was the designer of the first jet-powered aircraft.
Airport code: OTP/LROP
Source: Author UncleHern

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us