FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chinese Eyes
Quiz about Chinese Eyes

Chinese Eyes Trivia Quiz


Look into the eyes of these Asian dogs, and you might fall in love. Can you identify them all?

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dogs

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
394,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
822
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 205 (4/10), Guest 174 (6/10), nnouner (5/10).
-
Question 1 of 10
1. From which country does the Akita come? Hint


Question 2 of 10
2. Which country does the Sinhala hound call home? Hint


Question 3 of 10
3. As well as its wrinkled skin, which of these describes the Shar-Pei? Hint


Question 4 of 10
4. The Shih Tzu is also known by which of these names? Hint


Question 5 of 10
5. The Kanni was bred for which purpose? Hint


Question 6 of 10
6. This dog is a Chow Chow.


Question 7 of 10
7. What is the name of this dog? Hint


Question 8 of 10
8. The Kintamani dog originated where? Hint


Question 9 of 10
9. The Korean Sapsali dog was believed to keep the home free from which of these? Hint


Question 10 of 10
10. This dog is an Armenian Gampr dog.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 205: 4/10
Jun 04 2024 : Guest 174: 6/10
Jun 03 2024 : nnouner: 5/10
May 26 2024 : Guest 24: 8/10
May 25 2024 : Kat1982: 4/10
May 21 2024 : abriolan: 8/10
May 17 2024 : Guest 68: 6/10
May 15 2024 : Guest 49: 6/10
May 07 2024 : Guest 136: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which country does the Akita come?

Answer: Japan

The Akita is believed to have come from the northern mountains of Japan. This is a strong and domineering breed of dog. They are not friendly with strangers usually, but are affectionate with the family.
2. Which country does the Sinhala hound call home?

Answer: Sri Lanka

This dog came from the island nation of Sri Lanka. It was used by the indigenous Vedda people for hunting. It was often given as a gift to the groom from the bride's father on marriage, being a prized possession.
3. As well as its wrinkled skin, which of these describes the Shar-Pei?

Answer: Purplish/black tongue

The Shar-Pei is easily recognizable by its wrinkled skin and its black tongue. It has short fur with rough skin and comes in a wide variety of colors. This dog was originally bred to hunt and to fight.
4. The Shih Tzu is also known by which of these names?

Answer: Chrysanthemum dog

The Shih Tzu is also called the Chinese lion dog. It has long hair that comes in several colors and a tail which curves over its back. The exact location of the origin of this dog is hotly debated but it is likely to be Tibet or China.
5. The Kanni was bred for which purpose?

Answer: Hunting

The Kanni is a dog that was bred to chase down prey. The dog originated in southern India and was used by the upper classes for hunting. These dogs are fast, but responsive to their owners.
6. This dog is a Chow Chow.

Answer: True

The Chow Chow is believed to have originated from Mongolia, or Siberia and has been bred in China for thousands of years. The breed can be stubborn and over protective. It was also bred for human consumption.
7. What is the name of this dog?

Answer: Afghan hound

The Afghan hound is a sighthound with a long flowing coat that comes in many colors. It has a thin tail that often has a ring or curl in it. This is an old breed that was used for hunting.
8. The Kintamani dog originated where?

Answer: Bali

The origin of the Kintamani dog is believed to have been Bali. They have long hair and often live a semi-feral lifestyle. They make good pets and are affectionate to their family. The officially accepted coat color is white, although, as shown in the photo, many are black.
9. The Korean Sapsali dog was believed to keep the home free from which of these?

Answer: Ghosts

This breed was traditionally thought to have been able to dispel ghosts and spirits from the family's home. It is not aggressive, but is a sweet-tempered dog noted for its well-balanced temperament. It is also called the Sapsaree and nicknamed the 'exorcising dog'.
10. This dog is an Armenian Gampr dog.

Answer: True

The Armenian Gampr dog was bred to protect livestock from wild animals, such as foxes and wolves. They are loyal to their owners and are very protective.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us