Quiz about Colorful Animals Found Near Sydney
Quiz about Colorful Animals Found Near Sydney

Colorful Animals Found Near Sydney Quiz


The lovely city of Sydney is home to many types of animals. Some are commonly seen while others are more reclusive. Come and take trip to see the colorful animals of Sydney.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region
  8. »
  9. Australia

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
392,947
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
271
Last 3 plays: Guest 95 (1/10), Guest 203 (6/10), rupert774 (9/10).
photo quiz
1. What common rodent is seen all over Sydney? Hint

Tan hamster
Brown gerbil
Black rat
Biege mouse

photo quiz
2. What is the name of this common urchin of Sydney? Hint

Pink headed urchin
Pink sea urchin
Pink and purple urchin
Pink eyed urchin

photo quiz
3. How does the green turtle get its name? Hint

Its fat is green
They have green eyes
Its carapace is green
They have a green tail

photo quiz
4. The pseudechis porphyriacus is found in the forests of Sydney and is known by which name? Hint

Yellow bellied sapsucker
Brown snake
Black headed fallow snake
Red-bellied black snake

photo quiz
5. What is the name of this slug, which is common to Sydney? Hint

Green leaf slug
Red triangle slug
Gray slug
Christmas slug

photo quiz
6. What is the common name for Calyptorhynchus funereus? Hint

Yellow-tailed black cockatoo
Rainbow thrush
Black and yellow parrot
Yellow cantara

photo quiz
7. Often seen in the waters of Sydney, what is the common name of this invertebrate? Hint

Dotted periwinkle
Polka-dot octopus
White-spotted jellyfish
Speckled jellyfish

photo quiz
8. The grey headed flying fox is actually a bat.

True
False

photo quiz
9. The purple stone centipede is found in Sydney, but originated where? Hint

The Arctic Ocean
Lake Huron
The Sargasso Sea
The Mediterranean Sea

photo quiz
10. The grey nurse shark is a filter feeder.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What common rodent is seen all over Sydney?

Answer: Black rat

The black rat has a scaly tail, chisel shaped incisors and comes in a variety of colors. They eat virtually anything. They reproduce prolifically and are usually nocturnal in nature.
2. What is the name of this common urchin of Sydney?

Answer: Pink sea urchin

The pink sea urchin lives in the coastal waters of Sydney. These animals like to feed off dead animals and various ocean plants. This is a small urchin that likes to live around kelp and uses the plant as protection.
3. How does the green turtle get its name?

Answer: Its fat is green

The green turtle has a small head and strong front flippers which it uses to swim through the water. It gets its name from the color of its fat. This turtle, like all reptiles, breathes with lungs, and must come to the surface every half an hour to breathe.
4. The pseudechis porphyriacus is found in the forests of Sydney and is known by which name?

Answer: Red-bellied black snake

The red bellied snake is venomous and lives in swamplands and woodlands of Australia. It is black on the top and reddish in color on the bottom. This venomous snake can reach six feet long when fully grown.
5. What is the name of this slug, which is common to Sydney?

Answer: Red triangle slug

The red triangle slug feeds on algae. It is usually found in eucalyptus trees eating the algae on the bark and leaves. It is Australia's largest native terrestrial slug.
6. What is the common name for Calyptorhynchus funereus?

Answer: Yellow-tailed black cockatoo

The yellow-tailed black cockatoo can be identified by its black feathers edged in yellow. It has yellow cheeks and tail feathers. It lives in southeast Australia where it favors eucalyptus woodlands. This flock feeder dines on seeds and insects.
7. Often seen in the waters of Sydney, what is the common name of this invertebrate?

Answer: White-spotted jellyfish

This spotted jellyfish is a filter feeder that dines on tiny plankton. It is easily recognizable because of its rounded bell that is speckled with spots all over the bell and even the tentacles.
8. The grey headed flying fox is actually a bat.

Answer: True

This grey bat is the largest bat in Australia. It has a reddish brown fur collar and can grow up to three ft. or one meter wide. This bat eats pollen, nectar and fruit. It is one of the animals of the bat world that does not use echolocation.
9. The purple stone centipede is found in Sydney, but originated where?

Answer: The Mediterranean Sea

The purple stone centipede is believed to have arrived in Sydney over 100 years ago, brought on cargo ships. This animal lives in urban areas, bushlands and gardens. They feed on insects, mollusks and smaller centipedes.
10. The grey nurse shark is a filter feeder.

Answer: False

The grey nurse shark is a threatened species that lives in Sydney Bay. They feast on fish, squid and octopus. It is also known as the ragged-tooth shark or the sand tiger shark.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 95: 1/10
Jan 22 2023 : Guest 203: 6/10
Jan 20 2023 : rupert774: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 85: 8/10
Jan 07 2023 : rabbit1964: 7/10

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us