Quiz about Swine Science
Quiz about Swine Science

Swine Science Trivia Quiz


This is a quiz about my favorite livestock animal.....pigs.

A multiple-choice quiz by alley_24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals
  8. »
  9. Pigs

Author
alley_24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
219,023
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3030
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Pigs are considered ruminants.

True
False

2. Which of these breeds of swine is considered one of the oldest English breeds? Hint

Berkshire
Landrace
Duroc
Chester White

3. Pigs have ineffective sweat glands.

True
False

4. The scientific name for the domestic swine is Sus domesticus.

True
False

5. What is the native land of the Landrace breed of pig? Hint

China
United States
Denmark
England

6. Pigs are considered carnivores.

True
False

7. What country has the greatest pork production? Hint

United States
China
Poland
Japan

8. What is the most popular breed of swine in the United States? Hint

Chester White
Yorkshire
Landrace
Duroc

9. On which continent are pigs not found? Hint

North America
Europe
Asia
Antarctica

10. Which breed of swine originated in China? Hint

Mulefoot
Meishan
Hereford
Duroc


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pigs are considered ruminants.

Answer: False

Pigs are simple stomach animals. Therefore, they are monogastric animals.
2. Which of these breeds of swine is considered one of the oldest English breeds?

Answer: Berkshire

The Berkshire originated in England. The Berkshire is a black pig with 6 white points (four white feet, white on the face, and white on the switch of the tail). The Landrace is a breed developed in the 20th century, while the Duroc and Chester White are American breeds.
3. Pigs have ineffective sweat glands.

Answer: True

They wallow in water and mud to keep themselves cool as their few sweat glands are ineffective at keeping them cool.
4. The scientific name for the domestic swine is Sus domesticus.

Answer: True

Sus scrofa is the wild boar.
5. What is the native land of the Landrace breed of pig?

Answer: Denmark

The Landrace originated in Denmark. The Landrace is a white pig with long, droopy ears that can cover the pig's eyes.
6. Pigs are considered carnivores.

Answer: False

Pigs are omnivores. In captivity they might eat their own young.
7. What country has the greatest pork production?

Answer: China

China has the greatest pork production. The United States ranks 3rd.
8. What is the most popular breed of swine in the United States?

Answer: Yorkshire

The Yorkshire is an all white breed of pig with erect ears.
9. On which continent are pigs not found?

Answer: Antarctica

Pigs are found almost everywhere on earth.
10. Which breed of swine originated in China?

Answer: Meishan

Meishan pigs are from China. This breed of pig has a very wrinkled face and wrinkled skin. They are known to be very prolific, and have large litters (15 to 16 piglets).
Source: Author alley_24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 131: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 204: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Breeds of Pigs Average
2. They call me Mr. Pig! Average
3. This Little Piggy Average
4. Porcine Phraseology and Nomenclature Average
5. Pig Breeds Tough
6. Uncommon Oinkers Average
7. True or False: Reindeer Average
8. Ferrets Tough
9. Ferrets Average
10. Furry Ferrets Average
11. Free to a Good Home Easier
12. Gliding Into the World of Sugar Gliders Tough

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us