Quiz about Breeds of Pigs
Quiz about Breeds of Pigs

Breeds of Pigs Trivia Quiz


This is my first attempt at creating a quiz. Hopefully you will like it.

A multiple-choice quiz by SionnachIrl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals
  8. »
  9. Pigs

Author
SionnachIrl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,124
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1779
Last 3 plays: Guest 209 (6/10), Guest 92 (6/10), sam388 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What colour is the Large Black pig? Hint

White
Black
Black and white
Pink

2. Where did the potbelly pig originate? Hint

Vietnam
Russia
England
China

3. The mulefoot is a breed of pig.

True
False

4. What country is the origin of the Bazna pig? Hint

Romania
United States of America
Russia
Finland

5. The Guinea hog is also known by what other name? Hint

Guinea forest hog
Guinea water hog
Guinea mountain hog
A fat pig

6. Where did the Poland China originate? Hint

Poland
United States of America
China
Mongolia

7. Which of these is not a pig breed? Hint

Arapawa Island
Cantonese
Brazilian
Tibetan

8. Which pig is known as the curly haired hog? Hint

Kele
Tamworth
Mangalitsa
Ba xuyen

9. What's another name for the Oxford sandy pig? Hint

Apple tart
Chocolate cheesecake
Peach melba
Plum pudding

10. The Iberian pig is found where? Hint

Southern Spain and Portugal
Northern Ireland
Central Belgium
Outer Mongolia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What colour is the Large Black pig?

Answer: Black

Large Blacks are just slightly smaller than Yorkshires and native to Great Britain. It's the only British pig that is totally black and sows give birth to a litter of 8 to 10 piglets.
2. Where did the potbelly pig originate?

Answer: Vietnam

There are 14 sub-species of potbelly pigs and they can weigh up to 300lbs. Nowadays they are mainly kept as pets. Potbelly pigs are the same species as farmyard and wild boar pigs and are capable of interbreeding.
3. The mulefoot is a breed of pig.

Answer: True

Believe it or not it is a pig, and is named for its non cloven hooves like a mule. It was bred with a solid hoof to eliminate foot rot making it suitable for wet areas.
4. What country is the origin of the Bazna pig?

Answer: Romania

The Bazna was officially recognized as a breed of pig in 1958. It's a cross between the Berkshire pig and the Mangalitsa pig. Its origin is from the central Transylvania region of Romania and its colour is black with a white stripe around the shoulder area.
5. The Guinea hog is also known by what other name?

Answer: Guinea forest hog

Originally a breed of pig from West Africa, it is now a rare breed unique to North America. Guinea hogs are about 15 to 20 inches when fully grown and are usually black in colour.
6. Where did the Poland China originate?

Answer: United States of America

They are neither from Poland or China but its origin is from Ohio, USA. These pigs have medium sized droopy ears and are usually black but some can have white patches.
7. Which of these is not a pig breed?

Answer: Brazilian

Cantonese, Tibetan and Arapawa Island are all breeds of pigs. Arapawa Island pigs are feral pigs found in New Zealand.
8. Which pig is known as the curly haired hog?

Answer: Mangalitsa

Mangalitsa is a breed of pig grown especially in Hungary and the Balkans. Their fat is more unsaturated than normal pigs' fat so it melts at a lower temperature and is also much healthier.
9. What's another name for the Oxford sandy pig?

Answer: Plum pudding

The Oxford sandy pig is also known as the Oxford forest pig. Traditionally they are found in woodlands, and are believed to have been developed in Oxfordshire about 200 years ago.
10. The Iberian pig is found where?

Answer: Southern Spain and Portugal

The Iberian pig is known as the alentejano pig in Portugal. The Iberian pig is dark in colour with little or no hair. Jamon iberico is the name of the ham from these pigs and can be very expensive due to the fact the pig is rare and well protected and the ham is limited in quantity.
Source: Author SionnachIrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 209: 6/10
Jan 27 2023 : Guest 92: 6/10
Jan 19 2023 : sam388: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 204: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. This Little Piggy Average
2. Swine Science Average
3. Pig Breeds Tough
4. They call me Mr. Pig! Average
5. Uncommon Oinkers Average
6. Porcine Phraseology and Nomenclature Average
7. Ferrets Average
8. True or False: Reindeer Average
9. Ferrets Tough
10. Free to a Good Home Easier
11. Gliding Into the World of Sugar Gliders Tough
12. Furry Ferrets Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us