FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Breaking Cat News
Quiz about Breaking Cat News

Breaking Cat News Trivia Quiz


"Breaking Cat News" began cat-ching the world's attention in 2014. How much do you know about this pawsome comic?

A multiple-choice quiz by GeorgeMom. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Author
GeorgeMom
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,203
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
102
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Guest 172 (10/10), Guest 72 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the creator of "Breaking Cat News"? Hint


Question 2 of 10
2. What statement by the anchor cat opened the series on March 12, 2014? Hint


Question 3 of 10
3. Where do the "Breaking Cat News" main characters live? Hint


Question 4 of 10
4. What is different about reporter Puck? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the characters is considered to be the best climber? Hint


Question 6 of 10
6. What is a nickname for reporter Elvis? Hint


Question 7 of 10
7. What condition does Lupin have? Hint


Question 8 of 10
8. What is one of supporting character Tabitha's claims to fame? Hint


Question 9 of 10
9. The humans in the comic are all based on Georgia's actual family. By what names are the humans known in the "Breaking Cat News" world? Hint


Question 10 of 10
10. How does reporter Tommy join the "Breaking Cat News" crew? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 05 2024 : Guest 24: 9/10
Jan 25 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 20 2024 : Guest 72: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the creator of "Breaking Cat News"?

Answer: Georgia Dunn

Georgia Dunn works primarily in watercolor, giving "Breaking Cat News" art a richness seldom seen in the comics world.
2. What statement by the anchor cat opened the series on March 12, 2014?

Answer: "Everything is broken and we don't know who did it."

While all of these statements are uttered by our intrepid reporters in the first appearance of this at-the-time web-comic, only "Everything is broken and we don't know who did it" is spoken by the anchor cat, Lupin, as the first line of the comic.
3. Where do the "Breaking Cat News" main characters live?

Answer: The Big Pink House in Rhode Island

The big pink house is a real building located in Hope Valley, RI. Georgia and her family, including the real cats on whom "Breaking Cat News" is based, lived there from 2014-2016.
4. What is different about reporter Puck?

Answer: He is missing a hind leg

The real life Puck is also missing a hind leg. This special-needs shelter cat was adopted by Georgia from Purrfect Pals in Washington.
5. Which of the characters is considered to be the best climber?

Answer: Puck

In the March 21, 2016 comic, depicting a multi-cat climbing contest, Tommy says of Puck "It is well known that Puck is the best climber, but he does not compete." To this, Puck replies "I prefer the journey over the race."
6. What is a nickname for reporter Elvis?

Answer: The Siamese You Cannot Please

Elvis's other nicknames include The Duke of Puke, Angry Fussy Paws, and Mommy's Special Boy.
7. What condition does Lupin have?

Answer: He is deaf

Lupin is another special-needs shelter cat, also adopted by Georgia from Purrfect Pals in Washington.
8. What is one of supporting character Tabitha's claims to fame?

Answer: She has caught the red dot

There IS a character that makes art from found objects, but it's not Tabitha!
9. The humans in the comic are all based on Georgia's actual family. By what names are the humans known in the "Breaking Cat News" world?

Answer: The Woman, The Man, The Toddler, The Baby

It remains to be seen whether the Toddler and the Baby will one day be renamed the Teen and the Tween.
10. How does reporter Tommy join the "Breaking Cat News" crew?

Answer: He is given a microphone after being rescued by Elvis and reunited with his family

The Christmas special story arc where Tommy becomes a member of "Breaking Cat News" is one of the most beloved series in the comic, frequently bringing mushy-hearted cat lovers to tears.
Source: Author GeorgeMom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us