FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Heroes of  Astro City
Quiz about The Heroes of  Astro City

The Heroes of "Astro City" Trivia Quiz


"Astro City" is one of my favorite comic titles. I hope you like this quiz about some of its heroic characters.

A multiple-choice quiz by bcisme. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Author
bcisme
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,035
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
268
- -
Question 1 of 10
1. One of the most powerful heroes in "Astro City" is Samaritan. He is super strong, can fly at great speeds and controls a force called the empyrean web. He is actually from the future where humanity was one generation from extinction. He was sent back to stop an event that led to the worlds downward spiral. What was that event? Hint


Question 2 of 10
2. This hero seems to be a thorn in the sides of some of his colleagues. He is egotistical and he likes to take credit for other heroes accomplishments. He has no superpowers, but is very athletic. He carries a baton that shoots a line which he uses to swing through the city. Who am I describing?

Answer: (One Word, Snack Treat)
Question 3 of 10
3. The Confessor was another prominent hero of "Astro City". His base was in a cathedral, his costume resembled the vestments of a priest and he had a side kick named Alter Boy. The Confessor was a very skilled detective and had a large cross on the chest of his costume. What made The Confessor different from other superheroes? Hint


Question 4 of 10
4. This hero was active from the 1950's until the 1970's. When he is talked about he is often described as doomed, and the citizens of "Astro City" seem to carry some guilt about his fate. Who is this hero?

Answer: (Two Words, Color)
Question 5 of 10
5. Shadow Hill is one of the older sections of "Astro City". This area can best be described as creepy. Many monsters reside there. Who is the macabre protector of Shadow Hill? Hint


Question 6 of 10
6. First Family is, as the name implies, a family that uses their powers to fight super criminals. The youngest member is the 8 year-old daughter of Natalie Furst and her husband Tyrano Rex, a dinosaur like monster. She is one of the most powerful characters in "Astro City". What is this young powerhouse's name? Hint


Question 7 of 10
7. This "Astro City" hero's father was a villain that used the same name and costume as his daughter. She doesn't appear to have any superpowers, rather she uses her marksmanship ability in firing various darts from a wrist mounted crossbow. What is this hero's name?

Answer: (One word, think argument)
Question 8 of 10
8. This hero is credited with forming Honor Guard in the late 1950's. He had the power to alter his size. What is his name? Hint


Question 9 of 10
9. Considered the preeminent super heroine in "Astro City" this lady is somewhat controversial and has opened several centers for women throughout the city. Who is this heroine? Hint


Question 10 of 10
10. What hero dresses as a clown when he chases criminals?

Answer: (Four Words, A toy)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : pennie1478: 2/10
Jan 20 2024 : Andyboy2021: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of the most powerful heroes in "Astro City" is Samaritan. He is super strong, can fly at great speeds and controls a force called the empyrean web. He is actually from the future where humanity was one generation from extinction. He was sent back to stop an event that led to the worlds downward spiral. What was that event?

Answer: The destruction of the Space Shuttle Challenger

Samaritan was able to save the shuttle Challenger and the astronauts on board, but he was stuck in the past. He now spends his time as a protector of this era.
2. This hero seems to be a thorn in the sides of some of his colleagues. He is egotistical and he likes to take credit for other heroes accomplishments. He has no superpowers, but is very athletic. He carries a baton that shoots a line which he uses to swing through the city. Who am I describing?

Answer: crackerjack

Crackerjack was once impersonated by a race of shapeshifting aliens in an attempt to discredit the heroes of "Astro City".
3. The Confessor was another prominent hero of "Astro City". His base was in a cathedral, his costume resembled the vestments of a priest and he had a side kick named Alter Boy. The Confessor was a very skilled detective and had a large cross on the chest of his costume. What made The Confessor different from other superheroes?

Answer: He was a vampire

The Confessor was a priest that became a vampire over 100 years ago. He used his faith and prayer to overcome the urges he has as a vampire.
4. This hero was active from the 1950's until the 1970's. When he is talked about he is often described as doomed, and the citizens of "Astro City" seem to carry some guilt about his fate. Who is this hero?

Answer: Silver Agent

The Silver Agent was a non-powered man who used his athletic abilities to serve his fellow man. While the full story of his demise has yet to be completely revealed it seems that he was wrongly convicted of murder and executed.
5. Shadow Hill is one of the older sections of "Astro City". This area can best be described as creepy. Many monsters reside there. Who is the macabre protector of Shadow Hill?

Answer: The Hanged Man

Not much is known about The Hanged Man other then that he is very powerful and his power is supernatural. He floats about with a tattered burlap hood over his head and a noose still around his neck.
6. First Family is, as the name implies, a family that uses their powers to fight super criminals. The youngest member is the 8 year-old daughter of Natalie Furst and her husband Tyrano Rex, a dinosaur like monster. She is one of the most powerful characters in "Astro City". What is this young powerhouse's name?

Answer: Astra

While very powerful, Astra misses being a "normal" child. At one point she ran away from home and posed as a student in a public school. Winning a game of hopscotch (without her powers) while there, is one of her proudest moments.
7. This "Astro City" hero's father was a villain that used the same name and costume as his daughter. She doesn't appear to have any superpowers, rather she uses her marksmanship ability in firing various darts from a wrist mounted crossbow. What is this hero's name?

Answer: Quarrel

Quarrel is a current member of Honor Guard and is dating fellow hero Crackerjack.
8. This hero is credited with forming Honor Guard in the late 1950's. He had the power to alter his size. What is his name?

Answer: Max O'Millions

Max was shown in a flashback issue that recounted one of the first battles of Honor Guard. He fought alongside the Silver Agent, Cleopatra, Leopardman, Kit Kat, N-Forcer, Starwoman and the Bouncing Beatnik.
9. Considered the preeminent super heroine in "Astro City" this lady is somewhat controversial and has opened several centers for women throughout the city. Who is this heroine?

Answer: Winged Victory

Winged Victory concentrates her efforts on fighting people who victimize women. She has caused controversy by opening several self help centers for women. Some consider the center to be indoctrination centers that Winged Victory uses to further her goals.
10. What hero dresses as a clown when he chases criminals?

Answer: Jack in the box

Jack in the box uses such weapons as spring loaded arms and legs, confetti streamers and an electrical stunner nose to capture the bad guys.
Source: Author bcisme

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us