FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Lovers 2
Quiz about Disneyland Lovers 2

Disneyland Lovers 2 Trivia Quiz


Let's see how you can hold up in this quiz about Disneyland. Good luck my friend.

A multiple-choice quiz by Disneylover. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
Disneylover
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,880
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3233
- -
Question 1 of 10
1. How many 'prancing' horses does King Arthur's Carousel have? Hint


Question 2 of 10
2. What is the scale of the Matterhorn at Disneyland to the real one in Switzerland? Hint


Question 3 of 10
3. How many tea cups are there on The Mad Tea Party attraction? Hint


Question 4 of 10
4. The Watch Shop (or New Century Time Pieces) was originally what kind of store? Hint


Question 5 of 10
5. What attraction at Disneyland holds the record for the most continuous performances of a live show? Hint


Question 6 of 10
6. What land are these stores in? Pieces of Eight, Royal Street Sweets, La Boutique de Noel. Hint


Question 7 of 10
7. How many acres of land does just Disneyland cover, NOT including California Adventures? Hint


Question 8 of 10
8. What is the date of Disneyland's birthday? Hint


Question 9 of 10
9. The Opening Day ceremonies were broadcast live on ABC with Bob Cummings, Art Linkletter and which future US President? Hint


Question 10 of 10
10. This isn't about Disneyland, but about the greatest man ever to live, the magical creator of Disneyland. When is Walt Disney's birthday? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 03 2024 : Linda_Arizona: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many 'prancing' horses does King Arthur's Carousel have?

Answer: 68

To even think that all of them were hand-painted. How incredible!
2. What is the scale of the Matterhorn at Disneyland to the real one in Switzerland?

Answer: 1-100

In our family we have a tradition where we race to see who finds Matterhorn first while on the freeway.
3. How many tea cups are there on The Mad Tea Party attraction?

Answer: 18

The Mad Tea Party is one of my favorite rides. This attraction was one of the original Disneyland park attractions when Walt opened the park in 1955. It was remodeled and relocated in 1983.
4. The Watch Shop (or New Century Time Pieces) was originally what kind of store?

Answer: pharmacy

5. What attraction at Disneyland holds the record for the most continuous performances of a live show?

Answer: The Golden Horseshoe Revue

I have never seen this show but I have heard it is wonderful for the whole family.
6. What land are these stores in? Pieces of Eight, Royal Street Sweets, La Boutique de Noel.

Answer: New Orleans Square

This is my favorite land because of its wonderful environment, and the Haunted Mansion is there too.
7. How many acres of land does just Disneyland cover, NOT including California Adventures?

Answer: 160

That is a lot! Before Disneyland was built it was a huge orange orchard.
8. What is the date of Disneyland's birthday?

Answer: July 17, 1955

I can't believe that Disneyland has been running that long.
9. The Opening Day ceremonies were broadcast live on ABC with Bob Cummings, Art Linkletter and which future US President?

Answer: President Reagan

He was a famous actor at the time, but later became a President.
10. This isn't about Disneyland, but about the greatest man ever to live, the magical creator of Disneyland. When is Walt Disney's birthday?

Answer: December 5, 1901

He had his 100th birthday in 2001.
Source: Author Disneylover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Let's Stroll Through Disneyland Average
2. Ride Locations at Disneyland Average
3. Disneyland Attraction Locations Average
4. I Miss Disneyland Average
5. Disneyland Average
6. Disneyland: Fact or Fiction? Average
7. Disneyland Average
8. Disneyland Lovers Average
9. Disneyland 101 Average
10. Disneyland Lovers 4 Difficult
11. Disneyland Average
12. More Disneyland Average

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us