FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Holiday Word Connections
Quiz about Holiday Word Connections

Holiday Word Connections Trivia Quiz


Match the word on the right that has the best connection to the US holiday or celebration on the left.

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Holidays and Celebrations for Kids

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
391,608
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
970
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), Guest 35 (10/10), Guest 207 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Christmas  
  Champagne
2. Easter  
  Heart
3. Election Day  
  Firecracker
4. Fathers' Day  
  Tree
5. Independence Day  
  Politician
6. Thanksgiving  
  Turkey
7. New Year's Eve  
  Egg
8. Valentine's Day  
  Shamrock
9. Halloween  
  Necktie
10. St. Patrick's Day  
  Costume





Select each answer

1. Christmas
2. Easter
3. Election Day
4. Fathers' Day
5. Independence Day
6. Thanksgiving
7. New Year's Eve
8. Valentine's Day
9. Halloween
10. St. Patrick's Day

Most Recent Scores
Feb 03 2024 : Guest 108: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 35: 10/10
Jan 11 2024 : Guest 207: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Christmas

Answer: Tree

The tradition of bringing a tree into the home at Christmas has disputed origins. The Germans are credited with decorating the trees placed in their homes and spreading the tradition to other European countries. No matter where the tradition started, children from all over love the lights and decorations that make each tree special to their families.
2. Easter

Answer: Egg

During the Easter season, eggs are decorated in various colorful ways. Chocolate eggs are left by the Easter Bunny in baskets on Easter morning. The custom of coloring eggs red dates back thousands of years and symbolizes the blood that Jesus shed on the cross.
3. Election Day

Answer: Politician

On Election Day, registered voters exercise their democratic right to vote for the politician/candidate of their choice. US Presidential elections occur every four years.
4. Fathers' Day

Answer: Necktie

In 1966, President Lyndon Johnson declared that the third Sunday in June be designated as Fathers' Day. In 1972, Richard Nixon made Fathers' Day a national holiday. When in doubt about what to get for Dad, you can always find a snappy necktie to suit his style.
5. Independence Day

Answer: Firecracker

US Independence Day is celebrated on July 4th. This federal holiday commemorates the United States becoming an independent nation. The Declaration of Independence was actually signed on July 2, 1776. Many cities celebrate the day with fireworks and parades.
6. Thanksgiving

Answer: Turkey

Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. The tradition is to serve a turkey dinner to give thanks for life's blessings. The first Thanksgiving is traced back to early settlers in Massachusetts.
7. New Year's Eve

Answer: Champagne

December 31st is known as New Year's Eve. Many people stay up until midnight to greet the New Year with a champagne toast. Times Square in New York is jammed with people on New Year's Eve as they watch the lighted ball drop down to signal the start of the next year.
8. Valentine's Day

Answer: Heart

Valentine's Day occurs on February 14th which is the feast day of Saint Valentine. Today, the day is marked by romance. Heart shaped boxes of candy and red roses are popular gifts for loved ones.
9. Halloween

Answer: Costume

Halloween is celebrated on October 31st. Children dress up in costumes and go trick-or-treating from door to door. Candy is usually the treat that is given out.
10. St. Patrick's Day

Answer: Shamrock

St. Patrick's Day is on March 17th. Although the origin of the celebration is Irish, many people in the United States join in the festivities of the day by wearing a green shamrock and tipping a glass or two.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us