FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pizza and Other Sizzling Words
Quiz about Pizza and Other Sizzling Words

Pizza and Other Sizzling Words Quiz


There are so many words that contain "zz" in them. Do you want to find out about some? Good luck!

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
Lpez
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,476
Updated
Mar 16 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2080
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Baldfroggie (10/10), Guest 131 (10/10), cms4613 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Pizza is a delicious Italian dish made with cheese and tomato sauce, often with toppings like pepperoni. However, a piazza is not quite the same thing. What is a piazza? Hint


Question 2 of 10
2. Pizza can make whoever is eating it very thirsty, so it's a good idea to have something to drink when eating it. Which of these beverages is more likely to fizz? Hint


Question 3 of 10
3. Pizza can be eaten while performing many activities, such as watching television, using the computer, or working on something, like a crossword, for example. What would you be solving if you're working on a crossword? Hint


Question 4 of 10
4. Pizza traditionally contains a delicious ingredient called mozzarella. What type of ingredient is this? Hint


Question 5 of 10
5. Eating too much pizza is not good for your body, as you'll soon start to feel sick, your head will start to hurt, you'll start seeing blurry and everything will spin around you. What is this feeling called? Hint


Question 6 of 10
6. Eating pizza while listening to music can be fun! Jazz music, for example, can be a good option to listen to while you eat this Italian dish. In which country was jazz music created? Hint


Question 7 of 10
7. Eating hot pizza in cold weather is something most of us would want to do. Which of these "b" words is most likely to happen during cold weather? Hint


Question 8 of 10
8. Even though meat pizza is delicious, some people can't eat it, like a hazzan, for example, as he follows a Kosher diet. To what religion is a hazzan related? Hint


Question 9 of 10
9. Eating pizza while doing your job might not be the best idea, as you can easily get distracted, although that would be hard for a paparazzo, since he can't take the time to eat pizza! What should he be doing instead? Hint


Question 10 of 10
10. Now, it's time for you to eat a sizzling pizza while you play at FunTrivia! What will you be playing now? (Hint: you're doing one of these right now.) Hint





Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Baldfroggie: 10/10
Jul 08 2024 : Guest 131: 10/10
Jul 07 2024 : cms4613: 9/10
Jul 03 2024 : Kat1982: 8/10
Jun 26 2024 : Guest 73: 10/10
Jun 25 2024 : violinsoldier: 10/10
Jun 23 2024 : Aiyetoro: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 173: 10/10
Jun 18 2024 : mlpitter: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pizza is a delicious Italian dish made with cheese and tomato sauce, often with toppings like pepperoni. However, a piazza is not quite the same thing. What is a piazza?

Answer: An open city square

Piazza is a word used to describe an open city square, in which commonly two or more streets meet, allowing small businesses to sell their products there by taking advantage of the flow of people. These are common in Italy, but squares all over the world have their own names, sometimes similar (for example, a square in Spanish is called a "plaza").
2. Pizza can make whoever is eating it very thirsty, so it's a good idea to have something to drink when eating it. Which of these beverages is more likely to fizz?

Answer: Soda

Fizz when you open a soda is the result of carbonation. This process basically is explained by the fact that soda contains carbon dioxide, which is contained at a high pressure in the bottle or can. When you open the soda, you are releasing thousands of carbon dioxide molecules that used to be dissolved in the liquid, which is the source of the fizzy sound.
3. Pizza can be eaten while performing many activities, such as watching television, using the computer, or working on something, like a crossword, for example. What would you be solving if you're working on a crossword?

Answer: Puzzle

The first crossword puzzle was supposedly created in 1862, in the United States. One was published in "The New York Times" on that same year. However, Englishman Arthur Wynne is often credited as the inventor of the crossword puzzle, as the puzzle he published in 1913 in "The New York World" was very similar to crosswords today.
4. Pizza traditionally contains a delicious ingredient called mozzarella. What type of ingredient is this?

Answer: Cheese

Mozzarella cheese is an Italian cheese which is used in pizza, pasta, and salads, most notably the caprese salad, made of this cheese and fresh tomatoes with olive oil. Traditionally, the animal that produces the milk used to make the cheese is a buffalo, although cow milk is also used sometimes.
5. Eating too much pizza is not good for your body, as you'll soon start to feel sick, your head will start to hurt, you'll start seeing blurry and everything will spin around you. What is this feeling called?

Answer: Dizziness

Eating too much of anything can lead to stomach and headaches, and you may eventually get dizzy from it. In that case, you should sit down and in more serious cases, visit a doctor. When a person is feeling dizzy, it's usually described as vertigo.
6. Eating pizza while listening to music can be fun! Jazz music, for example, can be a good option to listen to while you eat this Italian dish. In which country was jazz music created?

Answer: United States

Jazz music was invented in the United States, in the Southern part of it, by the start of the 20th century. This musical genre usually has some kind of improvisation. Jazz has changed over the years, and it has had so many important figures, some of them being Louis Armstrong, Miles Davis and Duke Ellington.
7. Eating hot pizza in cold weather is something most of us would want to do. Which of these "b" words is most likely to happen during cold weather?

Answer: Blizzard

A blizzard is a snowstorm of great duration. One of the most famous blizzards happened in 1993; the Storm of the Century, also known as The Great Blizzard, made snow reach parts of the United States and Canada, after forming in the Gulf of Mexico. It killed many people, combined with tornadoes in Florida.
8. Even though meat pizza is delicious, some people can't eat it, like a hazzan, for example, as he follows a Kosher diet. To what religion is a hazzan related?

Answer: Judaism

In the Jewish religion, a hazzan is the person in charge of singing and leading the congregation in a temple during religious ceremonies. Some Jewish people follow a Kosher diet, which, among others, prohibits the mixture of cheese (or dairy in general) with meat, as it is considered unhealthy.
9. Eating pizza while doing your job might not be the best idea, as you can easily get distracted, although that would be hard for a paparazzo, since he can't take the time to eat pizza! What should he be doing instead?

Answer: Taking photographs

A paparazzo (paparazzi in the plural) is a celebrity photographer, who usually sneaks into their personal lives and takes pictures of the artists often when they're not ready. Paparazzi are sometimes common people who sell their pictures to magazines, or actually employed by magazines.
10. Now, it's time for you to eat a sizzling pizza while you play at FunTrivia! What will you be playing now? (Hint: you're doing one of these right now.)

Answer: Quizzes

With more than 120,000 quizzes online thanks to all our authors, FunTrivia is one of the largest trivia websites in the world!
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Lpez's Personal Favorites:

This list has a selection of what I think are some of my best quizzes, including those that were especially meaningful or rewarding to write. I hope you enjoy playing them as much as I enjoyed writing them. Have fun!

  1. "Rush Hour" For Dummies Average
  2. Heartbreak Hotel Easier
  3. Why I'm Not Worried About Ebola Easier
  4. Books for Crooks Easier
  5. Five Reasons To Visit Paris Easier
  6. Hopeless Wanderer Easier
  7. Fighting for Peace Average
  8. For The Brokenhearted Average
  9. Pizza and Other Sizzling Words Very Easy
  10. Everything Looks Bad if You Remember It Average
  11. Issue my Challenge! Easier
  12. Please Give Me Editor's Choice, Please! Easier

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us