FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Issue my Challenge
Quiz about Issue my Challenge

Issue my Challenge! Trivia Quiz


So far, I've written 20 quizzes with titles from the Author Challenges list. When you hit the "Issue my Challenge!" button, you open a world of possibilities for many authors. If you want to know the titles I've chosen so far, play this quiz. Good luck!

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 20 Questions

Author
Lpez
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,741
Updated
Apr 26 23
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
16 / 20
Plays
2513
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: bucki82 (15/20), Guest 1 (16/20), klrunning (19/20).
- -
Question 1 of 20
1. My first challenge was also my first quiz, and it dealt with a certain type of traditional American food. The origin of its name comes from a city in Germany, and although there have been many claims of invention, the Library of Congress of the United States credits Louis Lassen as the first man to sell this food item. Which of these words completes my title, "The Great American _________"? Hint


Question 2 of 20
2. My second Author Challenge title was "Things That Make Other Things", I wrote that quiz about, literally, things that can be made out of a completely different item. A good way of making things out of other things is recycling, one of the famous "three R's". Which two words complete the RRR acronym? Hint


Question 3 of 20
3. My third challenge quiz was about a character in the television show "SpongeBob Squarepants". This character is actually based on a real-life organism, and the etymology of this word comes from a Greek word for "errant" and "wanderer". Which green character's name completes my title, "It's Not Easy, Being a ________"? Hint


Question 4 of 20
4. My fourth title taken from the Author's Challenges listing involved a certain sea animal, a cephalopod that belongs to the phyllum Mollusca. All over the world, this animal is used to cook several dishes, like sannakji in Korea, tako in Japan, and polpo in Italy. Taking into account the aforementioned facts, with which animal was I "cooking with"? Hint


Question 5 of 20
5. "I'm Aiming to Quease" was my fifth challenge title, and dealt with several items that could be used as medicine to treat queasiness and nausea. Which word would best define "quease"? Hint


Question 6 of 20
6. My sixth author challenge, "Aibohphobia", was also my first Brain Teasers quiz. If you suffer from this fear, you might as well not play in which subcategory? Hint


Question 7 of 20
7. "That's Not How You Do It!" talked about the rules in several sports, and how they could be broken and punished. In which of the following sports is touching the ball with your hands, under normal circumstances, not allowed? Hint


Question 8 of 20
8. The title of my eighth challenge was also the name of possibly the most famous song by The Bangles. The song was released in 1986 and was included in the album "Different Light", and reached the second place in the US Billboard Hot 100 charts. Which word would best describe the Monday this song talks about? Hint


Question 9 of 20
9. My ninth challenge was called "Fighting for Peace", which I thought was perfect to illustrate some of the wars in the Arab-Israeli conflict. Which of these operations had nothing to do with said conflict? Hint


Question 10 of 20
10. My tenth challenge was called "Sad Pandas", and I used the title to ask about several idioms involving animals. To what exactly does the expression "sad pandas" refer? Hint


Question 11 of 20
11. I used "The Hens Are Coming Home to Roost" as my eleventh author challenge to write an Animals quiz, however, this saying doesn't really refer to animals. Which of these is NOT a correct example of "the hens coming home to roost"? Hint


Question 12 of 20
12. My twelfth challenge quiz was a mixed quiz about a certain country, known for its fjords, the vikings, and its capital, Oslo. Which country completes my title, "My Way or ______"? Hint


Question 13 of 20
13. Author Challenge #13 was about an African nation, which borders Tanzania, Mozambique and Zambia. Its capital is Lilongwe, and celebrates its independence on the 6th of July, as it became independent from the United Kingdom on that same day in 1964. Which country was part of my title "Wow-ee ______!"? Hint


Question 14 of 20
14. "At Least the Cat Likes It" was about several human foods that cats also tend to like but are unsafe for them, and could even cause death. Which of these fruits should never be consumed by a cat? Hint


Question 15 of 20
15. My fifteenth quiz, "The One About the Priest and the Rabbi" was about different religious figures in different religions. Which of these is NOT a Jewish religious figure? Hint


Question 16 of 20
16. "You Know It Can't Live Without a Head" was about people who have been decapitated, and obviously died as a result. Which of these queens was beheaded in 1793, during a revolution in the country she ruled? Hint


Question 17 of 20
17. "I Wish I Never Got Out of Bed This Morning!" was my seventeenth challenge, and it asked about the coldest places on Earth! One of them is the Vostok Research Station in Antarctica, which has recorded temperatures as low as −128.6 Fahrenheit (−89.2 Celsius). Which country owns the Research Station? Hint


Question 18 of 20
18. My eighteenth author challenge was about a word with many synonyms, such as division, damaged, recess, fracture, or splitting. Which word, a synonym of all of these other words, completes my title: "I Don't Want to ______ It"? Hint


Question 19 of 20
19. "Those Times Things Happened" was all about events that happened on several days of one specific month. These included the creation of the ZIP Code in the United States, the opening of the first Wal-Mart, the first time cloning from a somatic cell happened, and the passing of Sir Arthur Conan Doyle. Which month, in which the independence of the United States is also celebrated, was the quiz focused on? Hint


Question 20 of 20
20. "Rubbish! That's Not Rubbish!" was my twentieth challenge quiz, and talked about some weird breakfast foods from all over the world. Which Caribbean country designated the ackee fruit, which is prepared with saltfish and can be poisonous, as its national fruit? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Dec 01 2023 : bucki82: 15/20
Nov 30 2023 : Guest 1: 16/20
Nov 28 2023 : klrunning: 19/20
Nov 27 2023 : curdman: 15/20
Nov 23 2023 : dolorosa: 15/20
Nov 22 2023 : samak: 18/20
Nov 20 2023 : horadada: 17/20
Nov 19 2023 : houston1127: 17/20
Nov 19 2023 : Howardman49: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My first challenge was also my first quiz, and it dealt with a certain type of traditional American food. The origin of its name comes from a city in Germany, and although there have been many claims of invention, the Library of Congress of the United States credits Louis Lassen as the first man to sell this food item. Which of these words completes my title, "The Great American _________"?

Answer: Hamburger

Although we are not certain of who invented the hamburger, there have been several people who say it is their own creation. One of them is Danish immigrant Louis Lassen, who, according to the Library of Congress, first sold a meat patty with two slices of bread covering it, because he was out of steak. German sailors who had just arrived to the U.S. named the sandwich for their city.

People like Charlie Nagreen, Otto Kuase, Fletcher Davis and Oscar Weber Bilby (creator of the cheeseburger), have also claimed that they invented the hamburger.
2. My second Author Challenge title was "Things That Make Other Things", I wrote that quiz about, literally, things that can be made out of a completely different item. A good way of making things out of other things is recycling, one of the famous "three R's". Which two words complete the RRR acronym?

Answer: Reduce and Reuse

The three R's are Reduce, Reuse and Recycle, this sentence is supposed to remind you that trash is not necessarily trash if you know how to use it. For example, you can REDUCE your impact on the environment by REUSING certain items you might think of as trash, such as candy wrappers, and RECYCLE them to make everyday use things like purses.
3. My third challenge quiz was about a character in the television show "SpongeBob Squarepants". This character is actually based on a real-life organism, and the etymology of this word comes from a Greek word for "errant" and "wanderer". Which green character's name completes my title, "It's Not Easy, Being a ________"?

Answer: Plankton

Plankton are a diverse species, that come in several shapes and sizes, and they are a primary source of food for many other bigger sea animals. The word comes from Greek "planktos", meaning "errant" and "wanderer". This is probably due to the fact that plankton only can go with water current, and are unable to swim against it.

Plankton is often the antagonist in the show "Spongebob Squarepants", as he continuously tries to steal the Krabby Patty recipe that belongs to Mr. Krabs.
4. My fourth title taken from the Author's Challenges listing involved a certain sea animal, a cephalopod that belongs to the phyllum Mollusca. All over the world, this animal is used to cook several dishes, like sannakji in Korea, tako in Japan, and polpo in Italy. Taking into account the aforementioned facts, with which animal was I "cooking with"?

Answer: Octopus

Many think that octopus and squid are the same thing, but they actually aren't. One of the main differences is lifespan; while an octopus can live from 1 to 3 years, a squid lives much longer, from 9 months up to 5 years. They are often confused because they also share several characteristics, like blue blood and the fact that both are cephalopods.

My quiz "Cooking with Octopus" explored a variety of ways in which octopus is cooked all over the world, like tako or sannakji, Asian varieties of live octopus!
5. "I'm Aiming to Quease" was my fifth challenge title, and dealt with several items that could be used as medicine to treat queasiness and nausea. Which word would best define "quease"?

Answer: Vomit

Vomit is a natural reaction from the body, but you can help reduce the feeling of nausea by consuming apple bark tea, black horehound infusion, a galangal infusion, ginger and nutmeg, among others.

Other ways you can avoid vomit is to refrain from drinking, eating too much, or standing up or reading in a moving vehicle.
6. My sixth author challenge, "Aibohphobia", was also my first Brain Teasers quiz. If you suffer from this fear, you might as well not play in which subcategory?

Answer: Palindromes

Aibohphobia is the fear of palindromes, which is humorous given that the word itself is a palindrome. A palindrome is a word or a phrase that is spelled the same forwards and backwards, such as kayak, racecar, madam, or "my gym".
7. "That's Not How You Do It!" talked about the rules in several sports, and how they could be broken and punished. In which of the following sports is touching the ball with your hands, under normal circumstances, not allowed?

Answer: Soccer

While basketball, volleyball and American football players must touch the ball with their hands in order to play, soccer only requires the use of feet and basically any other body part that is not the hands or the arms. The only player allowed to touch the ball with his hands is the goalkeeper, and only inside the box.
8. The title of my eighth challenge was also the name of possibly the most famous song by The Bangles. The song was released in 1986 and was included in the album "Different Light", and reached the second place in the US Billboard Hot 100 charts. Which word would best describe the Monday this song talks about?

Answer: Manic

The lyrics of "Manic Monday" follow the simple story of someone who wishes it was Sunday while waking up on Monday, we've all been there, huh? The song was given a Silver certification in the United Kingdom, where it reached #2 in the UK Singles chart.

The Bangles are also known for other successful singles such as "Eternal Flame", "Hazy Shade of Winter" and "Walk Like an Egyptian".
9. My ninth challenge was called "Fighting for Peace", which I thought was perfect to illustrate some of the wars in the Arab-Israeli conflict. Which of these operations had nothing to do with said conflict?

Answer: Operation Rhino

Operation Rhino was an American raid in Afghanistan, on Taliban targets. The United States raided and took the place, turning it into an operating base and renaming it as Camp Rhino.

Operation Focus happened in 1967 when the Six-Day War began. The operation, planned and executed by the Israel Defense Forces, gained control of air space in Egypt, Syria and Jordan, and destroyed aircraft of all of these countries. Operation Cast Lead was an operation launched in the Gaza Strip in response to rocket attacks from Hamas, just as Operation Pillar of Defense, which also succeeded in its objective of killing Hamas leader Ahmed Jabari.
10. My tenth challenge was called "Sad Pandas", and I used the title to ask about several idioms involving animals. To what exactly does the expression "sad pandas" refer?

Answer: Feeling depressed

If I were to call you a "sad panda", I would be saying you are a sad, depressed and desolated person. In other words, you would be feeling pretty much down.

There are many animal idioms to express feelings; for example, to say someone is angry, you could say that person "has a cow".
11. I used "The Hens Are Coming Home to Roost" as my eleventh author challenge to write an Animals quiz, however, this saying doesn't really refer to animals. Which of these is NOT a correct example of "the hens coming home to roost"?

Answer: A guilty man being freed from prison

"The hens are coming home to roost" is basically saying "what goes around comes around", the bad things you do should be returned to you sooner or later. The three incorrect choices give examples of people paying for their bad deeds, while a guilty man being liberated would represent injustice.
12. My twelfth challenge quiz was a mixed quiz about a certain country, known for its fjords, the vikings, and its capital, Oslo. Which country completes my title, "My Way or ______"?

Answer: Norway

Norway is a Scandinavian nation that borders Sweden, Russia and Finland. The country has some interesting landmarks, like the Troll Wall, a vertical rock face which was used for base jumping until made illegal in 1986. It also offers one of its most popular attractions, the fjords. The Geirangerfjord was named an UNESCO World Heritage Site in 2005.
13. Author Challenge #13 was about an African nation, which borders Tanzania, Mozambique and Zambia. Its capital is Lilongwe, and celebrates its independence on the 6th of July, as it became independent from the United Kingdom on that same day in 1964. Which country was part of my title "Wow-ee ______!"?

Answer: Malawi

Malawi's major industries are tobacco and tea, but they also have sugar and cement. Christianity is the most followed religion in the country, and maize is one of the most eaten foods. The flag of Malawi is black, red and green, and has a red sun in the black stripe. It is one of the countries that the Great Rift Valley runs through.
14. "At Least the Cat Likes It" was about several human foods that cats also tend to like but are unsafe for them, and could even cause death. Which of these fruits should never be consumed by a cat?

Answer: Grapes

The substance in the grapes that harms cats has not yet been found, but it is known that grapes, as well as raisins and sultanas, cause severe kidney failure to both cats and dogs.

Other foods that harm cats include garlic, chocolate, melon seeds, and cold cuts and turkey skin, which contain excessive amounts of sodium.
15. My fifteenth quiz, "The One About the Priest and the Rabbi" was about different religious figures in different religions. Which of these is NOT a Jewish religious figure?

Answer: Mujaddid

According to Muslim tradition, the Islamic God sends a Mujaddid at every turn of century, so he can protect and revive the religion.

In Judaism, the Rabbi is a teacher of the Torah, who is supposed to serve as a spiritual guide, and conducts the prayers in the temple. A Maran is a highly respected rabbi, and Segan is the word for a Jewish priest in the Temple of Jerusalem.
16. "You Know It Can't Live Without a Head" was about people who have been decapitated, and obviously died as a result. Which of these queens was beheaded in 1793, during a revolution in the country she ruled?

Answer: Marie Antoinette

Marie Antoinette was the wife of young King Louis XVI, who saw his country fall apart after the French Revolution started. Actually, the revolution was partially sparked by Marie Antoinette's luxurious way of living, as while she bought expensive stuff for her, the French people were literally starving to death.

She is famous for allegedly saying "let them eat cake", mocking the fact that they couldn't even afford bread.
17. "I Wish I Never Got Out of Bed This Morning!" was my seventeenth challenge, and it asked about the coldest places on Earth! One of them is the Vostok Research Station in Antarctica, which has recorded temperatures as low as −128.6 Fahrenheit (−89.2 Celsius). Which country owns the Research Station?

Answer: Russia

The Vostok Station is located in the Southern Pole of Cold, and was named after the lead ship of the First Russian Antarctic Expedition of the same name. Due to the fact that living in those weather conditions could cause health damage, the place is not inhabited.
18. My eighteenth author challenge was about a word with many synonyms, such as division, damaged, recess, fracture, or splitting. Which word, a synonym of all of these other words, completes my title: "I Don't Want to ______ It"?

Answer: Break

"Break" is a word that can be used to define several things. For example, "breaking" something would be damaging or fracturing an item, while "a break" may refer to a recess. Violating the law is also described as "breaking the law", or "breaking into a house" if the criminal is going in the house without permission.
19. "Those Times Things Happened" was all about events that happened on several days of one specific month. These included the creation of the ZIP Code in the United States, the opening of the first Wal-Mart, the first time cloning from a somatic cell happened, and the passing of Sir Arthur Conan Doyle. Which month, in which the independence of the United States is also celebrated, was the quiz focused on?

Answer: July

Many important events in history have happened during July. The first Wal-Mart store was opened on July 2, 1962. A day later, Algeria was declared independent from France. On July 4, 1876, while celebrating the American independence, the United States received the Statue of Liberty as a gift from France.
20. "Rubbish! That's Not Rubbish!" was my twentieth challenge quiz, and talked about some weird breakfast foods from all over the world. Which Caribbean country designated the ackee fruit, which is prepared with saltfish and can be poisonous, as its national fruit?

Answer: Jamaica

The Jamaican dish ackee is made from a fruit that must be picked exactly when it's ready, or otherwise it will cause headaches and vomiting. Despite this, this fruit combined with saltfish, peppers, tomatoes, onions and spices, is a favorite among Jamaicans, traditionally eaten as breakfast on Sundays.
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Lpez's Personal Favorites:

This list has a selection of what I think are some of my best quizzes, including those that were especially meaningful or rewarding to write. I hope you enjoy playing them as much as I enjoyed writing them. Have fun!

  1. "Rush Hour" For Dummies Average
  2. Heartbreak Hotel Easier
  3. Why I'm Not Worried About Ebola Easier
  4. Books for Crooks Easier
  5. Five Reasons To Visit Paris Easier
  6. Hopeless Wanderer Easier
  7. Fighting for Peace Average
  8. For The Brokenhearted Average
  9. Pizza and Other Sizzling Words Very Easy
  10. Everything Looks Bad if You Remember It Average
  11. Issue my Challenge! Easier
  12. Please Give Me Editor's Choice, Please! Easier

Also part of quiz list
12/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us