FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Rainbow Of Flavors I Mean Trivia
Quiz about A Rainbow Of Flavors I Mean Trivia

A Rainbow Of Flavors, I Mean Trivia Quiz


An easy little mixed-category quiz with a colorful theme.

A multiple-choice quiz by ensiform. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Rainbow Mixture
  8. »
  9. Difficult Rainbow Mixture

Author
ensiform
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,070
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5000
- -
Question 1 of 10
1. Music. What 1967 single was a top ten hit for Van Morrison? Hint


Question 2 of 10
2. Film. What actor played Tonto on the TV show (1949-57) and in at least two movies?

Answer: (Full name or last name only - remember the puzzle's theme!)
Question 3 of 10
3. Quotable Quotes. 'You can have it any color you want, as long as it's black.' To whom is this attributed? Hint


Question 4 of 10
4. Comics. Wonder Woman wears boots that have white stripes over what basic color?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. Business. According to the Recording Industry Association of America, an album that sells 500,000 copies gets what award? Hint


Question 6 of 10
6. Nursery rhymes. Little Boy Blue's cow was 'in the _______'?

Answer: (One word)
Question 7 of 10
7. Geography. In which county is Disneyland? Hint


Question 8 of 10
8. Vexillology. The now defunct flag of Libya, adopted in 1977 by Gaddafi, is a field of what color?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. History. What was the emblem of the House of York during the Wars of the Roses? Hint


Question 10 of 10
10. Film. Sean Penn and Robert Duvall starred in what 1988 film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Music. What 1967 single was a top ten hit for Van Morrison?

Answer: Brown-Eyed Girl

It hit number ten on the charts in 1967. 'A Pair Of Brown Eyes' is a song by the Pogues. 'Pale Blue Eyes' is a Velvet Underground song. 'One Two Brown Eyes' was a 1964 single by Them (Morrison's band).
2. Film. What actor played Tonto on the TV show (1949-57) and in at least two movies?

Answer: Jay Silverheels

Born Harold J. Smith in Canada in 1919, he was the son of a Mohawk chief.
3. Quotable Quotes. 'You can have it any color you want, as long as it's black.' To whom is this attributed?

Answer: Henry Ford

Ford, of course, launched the Ford Motor Company, and was famous for his 1908 Model T, which was produced by strict conveyor-belt techniques. Supposedly, black paint dried faster. Yes, Mick Jagger sang 'Paint It Black,' but to my knowledge he never said the quote in question.
4. Comics. Wonder Woman wears boots that have white stripes over what basic color?

Answer: red

Wonder Woman was created in 1940 by William Moulton Marston (under the name Charles Moulton). Interestingly, he also invented the systolic blood pressure test, which led to the lie detector.
5. Business. According to the Recording Industry Association of America, an album that sells 500,000 copies gets what award?

Answer: Gold

The first gold album was Gordon Macrae's rendition of the Oklahoma! soundtrack. A platinum award is one million albums sold. There are no silver or bronze awards from the RIAA.
6. Nursery rhymes. Little Boy Blue's cow was 'in the _______'?

Answer: corn

'Little Boy Blue, come blow your horn. The sheep's in the meadow, the cow's in the corn. And where is the little boy who looks after the sheep? Under the haystack, fast asleep. Will you not wake him? No, not I, for if I do he's sure to cry.'
7. Geography. In which county is Disneyland?

Answer: Orange County

Disneyland opened in Anaheim, Orange County CA, in 1955.
8. Vexillology. The now defunct flag of Libya, adopted in 1977 by Gaddafi, is a field of what color?

Answer: green

Green symbolizes Islam.
9. History. What was the emblem of the House of York during the Wars of the Roses?

Answer: white rose

The Wars of the Roses (1455-1487) were civil wars of succession to the English throne. Both houses, York (white rose) and Lancaster (red rose), were descended from Edward III.
10. Film. Sean Penn and Robert Duvall starred in what 1988 film?

Answer: Colors

They played East LA policemen trying to contain gang warfare. 'The Color Of Money' is a sequel to the classic tale of pool sharks 'The Hustler' and stars Tom Cruise and Paul Newman; 'The Color Of Night' is a 1994 Bruce Willis thriller, and 'True Colors' is a drama of betrayal starring John Cusack. I hope this quiz tickled you pink; if you did badly, don't feel blue.
Source: Author ensiform

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Color Psychology Difficult
2. Colour My Words Tough
3. A Broad Spectrum of Knowledge Difficult
4. An RGB Rainbow Tough
5. Pink Is for Girls Tough
6. Connected Colours Tough
7. Colours - From a Flag to a Post Box Tough
8. Codes of Many Colors Tough
9. Rainbow 5 Tough
10. Chromatic Crazy Tough
11. The Color Makes a Difference Tough
12. Rainbow 9 Difficult

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us