FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bizarre World Records II
Quiz about Bizarre World Records II

Bizarre World Records II Trivia Quiz


There are so many weird and wonderful people out there I couldn't resist returning to this topic with a few more manic examples.

A multiple-choice quiz by BillMcC. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Author
BillMcC
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,165
Updated
Dec 05 23
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
951
- -
Question 1 of 10
1. Polydactyly is a condition causing an individual to have more fingers or toes than normal. Most of us adding our fingers and toes together get 20 as the answer. Devendra Harne (b. 1995) and Pranamya Menaria (b. 2005) both have the condition. In 2009 they held the record between them for extra digits. If they count the fingers and toes on their hands and feet what total would they come up with? Hint


Question 2 of 10
2. This totally sane individual decided to try and set a record for balancing a heavy object. In 1999 John Evans balanced what unusual object on his head for 33 seconds? Hint


Question 3 of 10
3. In November 2007 Paddy Doyle set a record for push ups. Not ordinary ones, oh no, these were done using the back of the hand. How many do you think he achieved in one hour? Hint


Question 4 of 10
4. This record is a bit odd as it was simply achieved by a large number of people doing the same thing at the same time for a specified amount of time. In this case 10,240 students got together in Shenzhen City, China, on 20th September 2003 to do what simultaneously for at least 60 seconds? Hint


Question 5 of 10
5. The day 2nd August 2003 saw Billy Baxter set a record of 164.87 mph (265.33 km/h) doing what? Hint


Question 6 of 10
6. DJ Carmel J Delia played 1261 recordings of a single artist on the anniversary of his death. The feat lasted 56 hours 30 minutes and included every official recording of this person as well as unofficial recordings and home recordings. Who was being celebrated by such a tribute? Hint


Question 7 of 10
7. Thirty-four members of the Lieder Youth Theatre Company did what to establish a record on 26th January 2006 in Australia? Hint


Question 8 of 10
8. This record is another of those where you ask, "Why?". What did Alastair Galpin do on 7th November 2006 to enter the record books? Hint


Question 9 of 10
9. Dean Gold of Felixstowe in Suffolk is a man who likes his world records, apparently he holds more than one. This particular feat found him doing what 84 times in 2 minutes? Hint


Question 10 of 10
10. This Munich lawyer, Manfred Clauda, has a strange collection of more than 9400 items. What tickles this guy's fancy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Polydactyly is a condition causing an individual to have more fingers or toes than normal. Most of us adding our fingers and toes together get 20 as the answer. Devendra Harne (b. 1995) and Pranamya Menaria (b. 2005) both have the condition. In 2009 they held the record between them for extra digits. If they count the fingers and toes on their hands and feet what total would they come up with?

Answer: 25

In both cases they have 6 fingers on each hand and 6 toes on one foot and seven on the other. There is another Indian who claims to have 26 digits - 6 fingers each hand and 7 toes each foot, however as some of the toes are joined evenly, though they have separate bones, they don't meet the criteria to enable them to hold the Guinness Record.
source: http://myamazingfact.blogspot.com/2009/03/5-world-record-holders-who-will-freak.html
2. This totally sane individual decided to try and set a record for balancing a heavy object. In 1999 John Evans balanced what unusual object on his head for 33 seconds?

Answer: Car

Even though the car was a mini (see "The Italian Job") I wouldn't want it to drive over my foot let alone balance it on my head. Apparently he is able to accomplish this type of feat due to his 24 inch wide neck.
Don't believe it? Look for yourself...

http://community.guinnessworldrecords.com/_Heaviest-Car-Balanced-On-The-Head/video/162294/7691.html
3. In November 2007 Paddy Doyle set a record for push ups. Not ordinary ones, oh no, these were done using the back of the hand. How many do you think he achieved in one hour?

Answer: 1940

It works out at almost 2 every second. Personally I wouldn't manage 2 in the hour. Again, you can check out the link to see some of the attempt.

http://community.guinnessworldrecords.com/_Paddy-Doyle-GB-Most-Back-of-Hands-Push-Ups/video/121580/7691.html
4. This record is a bit odd as it was simply achieved by a large number of people doing the same thing at the same time for a specified amount of time. In this case 10,240 students got together in Shenzhen City, China, on 20th September 2003 to do what simultaneously for at least 60 seconds?

Answer: Brush their teeth

What was the point of that? We could set a record here. What about the largest number of people online doing the same quiz at the same time? Who's up for it?
5. The day 2nd August 2003 saw Billy Baxter set a record of 164.87 mph (265.33 km/h) doing what?

Answer: Blindfold Motorcycling

Much as I'd like to see all of these, the idea of going fast blindfold on a motor cycle has to qualify for some kind of idiot award. The bike he was riding was a Kawasaki Ninja (1200cc). More like a Kamikaze than Kawasaki if you ask me.
source: http://www.guinnessworldrecords.com/records/travel_and_transport/
6. DJ Carmel J Delia played 1261 recordings of a single artist on the anniversary of his death. The feat lasted 56 hours 30 minutes and included every official recording of this person as well as unofficial recordings and home recordings. Who was being celebrated by such a tribute?

Answer: Elvis Presley

It took place between 15th and 17th August 2002 at a community radio station in Malta. What do you mean anniversary of his death? I thought he was seen working in MacDonalds in Glasgow last month.

Sadly all of the artists in the multiple choice lived a short life. Buddy Holly was killed in a plane crash, aged 22; John Lennon was shot at the entrance to his apartment in New York in December 1980, aged 40; Kurt Cobain's demise was under somewhat more bizarre circumstances having apparently committed suicide by shotgun at the age of 27.

Elvis of course exited this world supposedly whilst sitting on the toilet, aged 42.
source: www.worldrecordsacademy.org/
7. Thirty-four members of the Lieder Youth Theatre Company did what to establish a record on 26th January 2006 in Australia?

Answer: Line danced on stilts

The group danced for 6 minutes 15 seconds at the Australia Day festivities at Victoria Park, Goulburn (New South Wales, Australia).
Source: www.alternativerecords.co.uk
8. This record is another of those where you ask, "Why?". What did Alastair Galpin do on 7th November 2006 to enter the record books?

Answer: Put on 74 Socks onto one foot

Apparently in May the same year he had worn 120 T-shirts and at a different time seven gloves on one hand. I'm losing the will to live... Couldn't find any photos of the record but this video on Youtube shows one sad individual attempting to break it - and failing miserably.
http://www.youtube.com/watch?v=53YmaWBz2zw&watch_response
9. Dean Gold of Felixstowe in Suffolk is a man who likes his world records, apparently he holds more than one. This particular feat found him doing what 84 times in 2 minutes?

Answer: Licking Postage Stamps

The record required licking the stamps and affixing them to envelopes. What I want to know is who did he send them to? Were they 1st or 2nd class? It would seem the Mr Gould holds just about every record there is for beer mat flipping. He surely must be on everyones dinner party list. Check him out on
www.recordholdersrepublic.co.uk
10. This Munich lawyer, Manfred Clauda, has a strange collection of more than 9400 items. What tickles this guy's fancy?

Answer: Chamber Pots

He had some of them on display in his own "Centre for Unusual Museums". Unfortunately it closed in 2006. Not only were chamber pots found there but also museums for Easter Bunnies, Pedal Cars and Corkscrews. There's definitely a screw loose somewhere...
source: http://www.angelfire.com/nb/lollysticks/collections.pdf
Source: Author BillMcC

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us