FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Girls Names
Quiz about Girls Names

Girls' Names Trivia Quiz


Test your knowledge of the meaning of girls' names.

A multiple-choice quiz by nimaine. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Names
  8. »
  9. Female Names

Author
nimaine
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,048
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6896
Last 3 plays: Guest 69 (7/10), Guest 104 (8/10), Guest 166 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. This is the elegant name of the Roman Moon Goddess. Hint


Question 2 of 10
2. This name means "Happy Victory" in Greek. Hint


Question 3 of 10
3. This name is the Swedish diminutive of Margaret. Hint


Question 4 of 10
4. Its meaning is obscure, but it possibly derives from "Gift of Isis". Hint


Question 5 of 10
5. A favourite name in medieval times, derived from the Old German for "Battle Strength". Hint


Question 6 of 10
6. This name became popular in the nineteenth century, thanks to Bellini's opera of the same name. Hint


Question 7 of 10
7. In Hebrew, this name means "princess". Hint


Question 8 of 10
8. One of the 'virtue' names which became popular with the Puritans in seventeenth century England. Hint


Question 9 of 10
9. This is a modern name, from the name of the month. Hint


Question 10 of 10
10. Shakespeare's most romantic heroine bore this name. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 69: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 104: 8/10
Feb 17 2024 : Guest 166: 6/10
Feb 17 2024 : Guest 13: 6/10
Feb 17 2024 : Guest 184: 8/10
Feb 17 2024 : Guest 76: 8/10
Feb 17 2024 : Guest 131: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 90: 5/10
Feb 15 2024 : DNA4EVER2: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is the elegant name of the Roman Moon Goddess.

Answer: Diana

It has been used regularly in England since the sixteenth century, the most famous bearer being Diana, Princess of Wales.
2. This name means "Happy Victory" in Greek.

Answer: Eunice

It is classically pronouned 'Unissay', not 'Uniss', which is the usual modern version.
3. This name is the Swedish diminutive of Margaret.

Answer: Greta

Greta became popular in the 1930s due to film actress Greta Garbo.
4. Its meaning is obscure, but it possibly derives from "Gift of Isis".

Answer: Isadora

The most famous bearer was the American dancer of the 1920s, Isadora Duncan.
5. A favourite name in medieval times, derived from the Old German for "Battle Strength".

Answer: Matilda

The French name Maude has the same meaning.
6. This name became popular in the nineteenth century, thanks to Bellini's opera of the same name.

Answer: Norma

Norma is probably derived from the Latin word meaning "rule".
7. In Hebrew, this name means "princess".

Answer: Sarah

The original Sarah was Abraham's wife.
8. One of the 'virtue' names which became popular with the Puritans in seventeenth century England.

Answer: Verity

A lovely name with the advantage that it cannot easily be shortened.
9. This is a modern name, from the name of the month.

Answer: April

Every woman is one in a million, but how many are one in twelve?
10. Shakespeare's most romantic heroine bore this name.

Answer: Juliet

Shakespeare probably adapted it from the Italian Giulietta, which is a pet form of the Italian form of Julia.
Source: Author nimaine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us