FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oh Doggone It
Quiz about Oh Doggone It

Oh! Doggone It Trivia Quiz


We canines have been around a long time, here are some places where we have left our mark, linguistically speaking. Have fun humans.

A multiple-choice quiz by Fiachra. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Animals
  8. »
  9. Thematic Dogs

Author
Fiachra
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
128,001
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1088
- -
Question 1 of 10
1. Split into two watch periods, how long does one dog watch on board ship last? Hint


Question 2 of 10
2. In which European city is the Isle of Dogs a district? Hint


Question 3 of 10
3. What is a dogger? Hint


Question 4 of 10
4. Apart from Venice, what other Italian city was ruled by a Doge? Hint


Question 5 of 10
5. What is the dog fish better known as in the fishmongers? Hint


Question 6 of 10
6. What very precise meaning has dog in mechanics? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these plants is poisonous? Hint


Question 8 of 10
8. What are dog days? Hint


Question 9 of 10
9. Is a timber-dog made of timber?


Question 10 of 10
10. In which sport would you be most likely to encounter a dog-fall? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 09 2024 : slay01: 4/10
Jan 19 2024 : Guest 175: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Split into two watch periods, how long does one dog watch on board ship last?

Answer: Two hours

There are two dog watches actually, from 4-6 p.m. is called the first dog. The second dog is from 6-8 p.m.
2. In which European city is the Isle of Dogs a district?

Answer: London

This isle got its name, supposedly, because the kennels connected to Greenwich Palace were there.
3. What is a dogger?

Answer: Fishing Boat

A dogger is a Dutch fishing boat. Of course, when spelled with a capital letter, it can mean the Dogger Bank, a huge sandbank in the North Sea renowned for its fishing.
4. Apart from Venice, what other Italian city was ruled by a Doge?

Answer: Genoa

In Genoa, the President was a Doge from 1339 onwards, until the French conquest by Napoleon.
5. What is the dog fish better known as in the fishmongers?

Answer: Rock Salmon

Dog fish belong to the same family as sharks. The skin is dried to make shagreen.
6. What very precise meaning has dog in mechanics?

Answer: A Catch

This is usually identified by the device having a tooth or claw for holding or gripping.
7. Which of these plants is poisonous?

Answer: Dog's Bane

The plant is native to North America. It has fragant, nodding bell shaped pink flowers.
8. What are dog days?

Answer: Time about the rising of the Dog Star

The date comes between July and August and lasts from 30 - 54 days. The Ancient Egyptians thought it was an unhealthy time as the Nile was in flood and the weather was hot and humid. Was that where 'Dog Day Afternoon' got its name?
9. Is a timber-dog made of timber?

Answer: No

It is a metal bar with sharp ends turned at right angles to the middle used to hold large balks together.
10. In which sport would you be most likely to encounter a dog-fall?

Answer: Wrestling

This occurs when both wrestlers touch ground together.


Look at the range of our influence, how about a walk? I'll get the lead.
Source: Author Fiachra

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Dogs of War Easier
2. Do you DOG? Easier
3. Every Dog Has His Day Average
4. Crazy Dog Lady! Average
5. Categorical Canines Average
6. Ten Men And Their Dogs Average
7. Who Let the Dogs Out? Average
8. One Billion and One Dalmatians Average
9. The Year of the Dog Average
10. Who Let the Dogs Eat? Average
11. Famous Dogs Average
12. Dogs: Well, I Never Knew That! Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us