FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Taste of India
Quiz about Taste of India

Taste of India Trivia Quiz


Let's see how much you know about India.

A multiple-choice quiz by The_Rubiks. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed Nations
  8. »
  9. Mixed India

Author
The_Rubiks
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,033
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
225
Last 3 plays: Guest 121 (9/10), kjshear (10/10), Guest 136 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which Indian city will you find the Taj Mahal? Hint


Question 2 of 10
2. What is the capital of the Indian state of Bihar? Hint


Question 3 of 10
3. Mumbai is known as the financial capital of India.


Question 4 of 10
4. Which city was known as Madras, earlier? Hint


Question 5 of 10
5. Which is the largest state in India in terms of land area? Hint


Question 6 of 10
6. Kerala is the most eastern state of India and borders with China.


Question 7 of 10
7. Kolkata is the capital of which Indian state? Hint


Question 8 of 10
8. Which is the smallest state of India by land area? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following is not an Indian state? Hint


Question 10 of 10
10. Sardar Vallabh Bhai Patel was the first prime minister of India.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 121: 9/10
Jan 30 2024 : kjshear: 10/10
Jan 15 2024 : Guest 136: 10/10
Jan 03 2024 : Andyboy2021: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Indian city will you find the Taj Mahal?

Answer: Agra

Taj Mahal was constructed by a Mughal ruler, Shah Jahan in memory of his beloved wife, Mumtaj Mahal. It was built during the 17th century and it took nearly 22 years to build this masterpiece.
2. What is the capital of the Indian state of Bihar?

Answer: Patna

Bihar is a state in north-eastern India. Its capital is Patna. This state has very high population density. it is thought as one of the most backward states in India but it is developing fast. Bihar is primarily an agricultural area, with a large population of farmers.
3. Mumbai is known as the financial capital of India.

Answer: True

New Delhi is the official capital of India, but Mumbai is the financial capital. It is a city located in the state of Maharashtra. It is the root of Bollywood, hence known as Film City. This city is home for many Bollywood celebrities and billionaires.
4. Which city was known as Madras, earlier?

Answer: Chennai

Earlier known as Madras, Chennai is the capital of the state Tamil Nadu. It is in southern India. The literacy rate is high in this city compared to others and also this city has maintained a very good gender ratio. It is one of the highly developing states in India.
5. Which is the largest state in India in terms of land area?

Answer: Rajasthan

Rajasthan is the largest state in India in terms of land area, followed by Madhya Pradesh and Maharashtra. Rajasthan is mostly covered by the desert known as The Great Indian Desert or Thar Desert. This state is situated in western India, and Jaipur is the capital.
6. Kerala is the most eastern state of India and borders with China.

Answer: False

Kerala is situated in southern India. The most eastern state in India is Arunachal Pradesh. This state borders with China. It is known for its red soil and low population density. It is the first state in India to receive sunlight each day.
7. Kolkata is the capital of which Indian state?

Answer: West Bengal

Earlier known as Calcutta, Kolkata is the capital city of West Bengal. Before New Delhi was made capital of India, Kolkata was the official capital of India. It was the first state to introduce underground metro in India.
8. Which is the smallest state of India by land area?

Answer: Goa

Goa is the smallest state of India, followed by Sikkim. The land area of Goa is about 3700 Km square. Panaji is the capital of Goa. This city is renowned for its beaches and weather.
9. Which of the following is not an Indian state?

Answer: Lahore

Lahore is a city in Pakistan. It is a part of Punjab. Punjab is a state of India but some parts of the Punjab are in Pakistan. The Indian part of Punjab and the Pakistani part of Punjab are separated by the border known as Wagha Border. Punjab is a state known for agriculture.
10. Sardar Vallabh Bhai Patel was the first prime minister of India.

Answer: False

Not Vallabh Bhai Patel but it was Jawahar Lal Nehru who was the first prime minister of India. Also known as Chacha Nehru, he was very much loved by children. He remained the prime minister of India for 17 years after the independence of India in 1947.
Source: Author The_Rubiks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Wind Stops in India Easier
2. Indian Connection Average
3. Welcome to India Average
4. Getting into Top Gear in Mumbai Average
5. The Radiant Smile of the Sun Average
6. India: Mixed Quiz Average
7. A Bite of Mixed Trivia! Average
8. Quizomania Average
9. Quiz-o-Mania Average
10. Indian Alphabeticals Average
11. Indian Architecture Average
12. Riding the Waves in India Average

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us