FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Color White
Quiz about The Color White

The Color White Trivia Quiz


Here's a quiz about the color white. Have fun!

A multiple-choice quiz by JsusFreak. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. White

Author
JsusFreak
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
14640
Last 3 plays: Hayes1953 (8/10), Guest 136 (9/10), Guest 51 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the street address for the White House? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of these rock bands came up with a "White Album"? Hint


Question 3 of 10
3. True or false. Snow White makes a cameo appearance in the movie, "Shrek."


Question 4 of 10
4. Which President was involved in the Whitewater scandal? Hint


Question 5 of 10
5. In the Disney film version, what was Snow White's occupation at the end of the tale? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of these songs is not a song by Barry White? Hint


Question 7 of 10
7. The White Way of Delight is the given name of a place in what children's book series? Hint


Question 8 of 10
8. You should wear a white shirt, as opposed to a dark colored shirt, to keep yourself cool in the summer. True or false?


Question 9 of 10
9. In the early 20th century, what was America's 'Great White Fleet?' Hint


Question 10 of 10
10. What literary character's chore was it to whitewash a fence? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Hayes1953: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 136: 9/10
Apr 18 2024 : Guest 51: 6/10
Apr 02 2024 : Guest 12: 1/10
Mar 29 2024 : tjmartel8: 7/10
Mar 25 2024 : abriolan: 6/10
Mar 19 2024 : Guest 120: 5/10
Mar 15 2024 : Guest 203: 5/10
Mar 15 2024 : Guest 110: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the street address for the White House?

Answer: 1600 Pennsylvania Ave.

Anyone who lives in the U.S.A should know this by now.
2. Which one of these rock bands came up with a "White Album"?

Answer: The Beatles

Out of all these bands, the Beatles created the White Album.
3. True or false. Snow White makes a cameo appearance in the movie, "Shrek."

Answer: True

She is featured lying dead on Shrek's dining table when all the fairy tale characters take over his home.
4. Which President was involved in the Whitewater scandal?

Answer: Bill Clinton

Richard Nixon was involved in the Watergate scandal and Gerald Ford pardoned him. Daddy Bush didn't really have much to do with it all.
5. In the Disney film version, what was Snow White's occupation at the end of the tale?

Answer: A princess

She was a beautiful princess.
6. Which one of these songs is not a song by Barry White?

Answer: Never My Love

'Never My Love' was sung by "The Association," not by Barry White.
7. The White Way of Delight is the given name of a place in what children's book series?

Answer: Anne of Green Gables

Anne Shirley gives names to the boring-sounding places in the fictional town of Avonlea, including the Lake of Shining Waters (Barry's Pond) and the White Way of Delight was called "The Avenue" by the humdrum, boring locals.
8. You should wear a white shirt, as opposed to a dark colored shirt, to keep yourself cool in the summer. True or false?

Answer: True

A white shirt reflects heat, keeping you cooler while a dark colored shirt absorbs heat, keeping you warmer.
9. In the early 20th century, what was America's 'Great White Fleet?'

Answer: American Navy

It was commissioned by President Theodore Roosevelt.
10. What literary character's chore was it to whitewash a fence?

Answer: Tom Sawyer

Eventually, Tom Sawyer talked a little kid into doing the work for him so he could goof off and play with his buddy, Huck Finn.
Source: Author JsusFreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us