FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arkansas Fun Facts
Quiz about Arkansas Fun Facts

Arkansas Fun Facts Trivia Quiz


The latest in my series on state quizzes, this one features a lot of interesting and unusual facts about Arkansas.

A multiple-choice quiz by bullymom. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States A-D
  8. »
  9. Arkansas

Author
bullymom
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,007
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1730
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Arkansas produces more than 90 percent of the USA's _________. Hint


Question 2 of 10
2. An American institution of sorts got its start Bentonville, Arkansas. What was it?

Answer: (a retail store - one or two words)
Question 3 of 10
3. In this eccentric Arkansas town, you can attend a UFO conference, tour haunted houses and cemeteries, or get married in a glass chapel in the woods. Hint


Question 4 of 10
4. What Arkansas site saw the biggest Civil War battle west of the Mississippi? Hint


Question 5 of 10
5. Nicknamed 'Uncle Sam', it was found near Murfreesboro in 1924. What was it? Hint


Question 6 of 10
6. Altus is known as the _______ capital of Arkansas. Hint


Question 7 of 10
7. While driving along Route 187 to Eureka Springs, you'll pass a tree decorated with hundreds of _______. Hint


Question 8 of 10
8. In Douglas MacArthur Park in Little Rock, a monument marks the spot of the first __________ in Arkansas. Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following has NOT been a nickname of Arkansas? Hint


Question 10 of 10
10. What's unusual about Eureka Springs' St. Elizabeth's Chapel, which is featured in 'Ripley's Believe It or Not'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Arkansas produces more than 90 percent of the USA's _________.

Answer: aluminum

Aluminum is made from bauxite.
2. An American institution of sorts got its start Bentonville, Arkansas. What was it?

Answer: Wal Mart

The first store operated by the Walton family was opened in the town of Bentonville in 1962.
3. In this eccentric Arkansas town, you can attend a UFO conference, tour haunted houses and cemeteries, or get married in a glass chapel in the woods.

Answer: Eureka Springs

The town of Eureka Springs, located near the Missouri border, prides itself on being different. In fact, the "New York Times" once referred to it as "the place where misfits fit". Almost one million tourists per year come to this Ozark town to partake in its wide variety of activities.
4. What Arkansas site saw the biggest Civil War battle west of the Mississippi?

Answer: Pea Ridge

The Union won this battle in March 1862.
5. Nicknamed 'Uncle Sam', it was found near Murfreesboro in 1924. What was it?

Answer: A diamond

This 40.23-carat white diamond was the largest ever unearthed in the United States. Today you can hunt for diamonds yourself in Crater of Diamonds State Park.
6. Altus is known as the _______ capital of Arkansas.

Answer: Wine

This town, southeast of Ozark, is known for its vineyards and wineries.
7. While driving along Route 187 to Eureka Springs, you'll pass a tree decorated with hundreds of _______.

Answer: Shoes

Filled with about 500 pairs of shoes, the Shoe Tree is a local landmark. Natives aren't exactly sure what prompted the first person to throw their shoes into the tree, but many legends abound.
8. In Douglas MacArthur Park in Little Rock, a monument marks the spot of the first __________ in Arkansas.

Answer: Human dissection

The memorial was erected by the Arkansas Medical Society in 1927 to commemorate the state's first human dissection at the spot in 1874. Bring a picnic lunch!
9. Which of the following has NOT been a nickname of Arkansas?

Answer: Land of Enchantment

The Land of Enchantment is New Mexico.
10. What's unusual about Eureka Springs' St. Elizabeth's Chapel, which is featured in 'Ripley's Believe It or Not'?

Answer: You enter the church through the bell tower

The church was built in 1904. The bell tower was built over the entrance to the grounds; it's not even attached to the chapel. Note: For more fun facts about Arkansas, check out The Arkansas Roadside Travelogue at www.aristotle.net.
Source: Author bullymom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us