FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fun Arkansas Geography
Quiz about Fun Arkansas Geography

Fun Arkansas Geography Trivia Quiz


Some stuff you might not know about the great state of Arkansas

A multiple-choice quiz by harpua72730. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States A-D
  8. »
  9. Arkansas

Author
harpua72730
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1010
Last 3 plays: Guest 172 (4/10), Guest 167 (1/10), Guest 98 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these cities is not in Northwest Arkansas? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is not a mountain in the Ouachita Mountains? Hint


Question 3 of 10
3. Which two lakes are closest to the city of Hot Springs? Hint


Question 4 of 10
4. Which city in Arkansas is sometimes referred to as the spinach capital of the world? Hint


Question 5 of 10
5. What Arkansas city is the brick capital of the world? Hint


Question 6 of 10
6. Baum Stadium at George Cole Field is located at what Arkansas University? Hint


Question 7 of 10
7. Texarkana is in which geographic region of Arkansas? Hint


Question 8 of 10
8. Which city in Arkansas is home to Alltel Arena? Hint


Question 9 of 10
9. Arkansas State is in which city and geographical region? Hint


Question 10 of 10
10. The Great Passion Play is held in what Arkansas city? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : Guest 172: 4/10
Apr 22 2024 : Guest 167: 1/10
Apr 05 2024 : Guest 98: 3/10
Apr 03 2024 : JanIQ: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these cities is not in Northwest Arkansas?

Answer: Benton

Bentonville is in Benton county in northwest Arkansas. Benton is about 20 miles south of Little Rock, Arkansas' capital.
2. Which of these is not a mountain in the Ouachita Mountains?

Answer: Turner Ward Knob

Turner Ward Knob is the highest peak in the Boston Mountains, part of the Ozarks. The other three peaks soar high in the Ouachitas.
3. Which two lakes are closest to the city of Hot Springs?

Answer: Lake Catherine and Lake Hamilton

Part of Hot Springs is built on Lake Hamilton, and Lake Catherine is only a few miles down the road. Both are connected via the Ouachita River.
4. Which city in Arkansas is sometimes referred to as the spinach capital of the world?

Answer: Alma

Alma has been featured on several television programs because of its spinach. Alma is located about 20 miles east of Fort Smith.
5. What Arkansas city is the brick capital of the world?

Answer: Malvern

The Acme brick company in Malvern is the largest in the world. Malvern lies on the Ouachita River 40 miles south of Little Rock.
6. Baum Stadium at George Cole Field is located at what Arkansas University?

Answer: University of Arkansas

Baum Stadium at the University of Arkansas is considered one of the best college baseball fields in the country. In 2004, the Razorbacks made the College World Series by beating Florida State in two straight games.
7. Texarkana is in which geographic region of Arkansas?

Answer: Gulf Coastal Plains

Texarkana, AR borders Texarkana, TX in the Gulf Coastal Plains. An interesting point: alcohol is legal on the Arkansas side of Texarkana, but not the Texas side, which is just across the street.
8. Which city in Arkansas is home to Alltel Arena?

Answer: North Little Rock

Alltel Arena is just north of the Arkansas River in North Little Rock. When the arena was under construction, some of the rebar used to keep the cement blocks together was faulty, which postponed the opening.
9. Arkansas State is in which city and geographical region?

Answer: Jonesboro - Crowley's Ridge

Arkansas State lies atop Crowley's Ridge in Jonesboro, barely out of the Mississippi River Delta.
10. The Great Passion Play is held in what Arkansas city?

Answer: Eureka Springs

Eureka Springs is a beautiful little town in Northwest Arkansas about an hour northeast of Fayetteville. All four towns are in NW Arkansas.
Source: Author harpua72730

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LilahDeDah before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us