FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about  Arkansas
Quiz about  Arkansas

Arkansas Trivia Quiz


I love my home state of Arkansas and I love to tell people all about it. The following are ten things not well known about this beautiful state.

A multiple-choice quiz by metalmtnman. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States A-D
  8. »
  9. Arkansas

Author
metalmtnman
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,682
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1287
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), Guest 72 (6/10), JanIQ (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Arkansas has its own version of the Bigfoot creature known as the Fouke Monster. What is the cult classic movie that brought the Monster and a tiny Arkansas town to national attention? Hint


Question 2 of 10
2. Located between the Arkansas and Petit Jean rivers, Mt. Magazine lies in which National Forest? Hint


Question 3 of 10
3. Of these four counties in west Arkansas, which one has two Court Houses? Hint


Question 4 of 10
4. Author Ernest Hemingway and poet Maya Angelou both lived in Arkansas.


Question 5 of 10
5. Miss Laura's, is the official welcome center of the city of Fort Smith on the Arkansas Oklahoma border. It is on the national register of historic places, what was this building originally used for? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these are actual locations in Arkansas? Hint


Question 7 of 10
7. The standard point for the survey of the Louisiana Purchase was established in Arkansas.


Question 8 of 10
8. Born in Little Rock Arkansas, which of these actors is regarded as the worlds first cowboy movie star? Hint


Question 9 of 10
9. Which of President Jefferson's "Corps of Discovery" expeditions ascended the Ouachita River into Arkansas Hint


Question 10 of 10
10. After the bombing of Pearl Harbor, there were Japanese-American Relocation camps established in 2 tiny Arkansas towns, can you choose them from the choices below?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : Guest 172: 3/10
May 05 2024 : Guest 72: 6/10
Apr 03 2024 : JanIQ: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Arkansas has its own version of the Bigfoot creature known as the Fouke Monster. What is the cult classic movie that brought the Monster and a tiny Arkansas town to national attention?

Answer: The Legend of Boggy Creek

This 1974 movie based on some actual events that happened in far southwest Arkansas grossed millions of dollars. It established the town of Fouke as one of the best places in the world to see Bigfoot. Sightings of a large hair covered bipedal creature continue to this day.
2. Located between the Arkansas and Petit Jean rivers, Mt. Magazine lies in which National Forest?

Answer: Ozark National Forest

Although it is separated from the Ouachita National Forest only by highway 10 and the Petit Jean River, Mt. Magazine is actually in the Ozark National Forest range. I find this an interesting fact because the bulk of the Ozark National Forest lies some miles north across the Arkansas River.
3. Of these four counties in west Arkansas, which one has two Court Houses?

Answer: Logan

Logan County does indeed have a Court House at both Booneville in the southern part and Paris in the north. You can buy beer and wine in north Logan County but not in the southern part, north Logan County is home of Cowie Wine Cellars.
4. Author Ernest Hemingway and poet Maya Angelou both lived in Arkansas.

Answer: true

The Hemingway-Pfiefer museum at Piggot Arkansas marks the studio apartment that "Papa" spent much time in during the years 1927 to 1940. His second wife Pauline Pfiefers' parents converted the carriage house into an apartment in which the author wrote " A Farewell to Arms." Although born in St. Louis Missouri in 1928, at the age of three Maya Angelou went to live in Stamps Arkansas with her grandmother for four years and while in the tiny south Arkansas town she participated in several dance classes.
5. Miss Laura's, is the official welcome center of the city of Fort Smith on the Arkansas Oklahoma border. It is on the national register of historic places, what was this building originally used for?

Answer: Bordello

Established in the early 1900's by Miss Laura Zeigler this house of ill repute was the classiest one of its kind in Fort Smith. Fort Smith was a rough frontier town, at one time known as "Hell on the Border" and playing host to such outlaws as Belle Starr and her cohorts.
6. Which of these are actual locations in Arkansas?

Answer: Dogpatch & Booger hollow

Both are located on Arkansas Highway 7 between Harrison and Russleville. From the late 1960's until 1993, Dogpatch USA was a theme park based on the comic strip " Lil' Abner." Booger Hollow some miles further south is roadside tourist stop and trading post featuring folk flavored attractions such as a two story out house.
7. The standard point for the survey of the Louisiana Purchase was established in Arkansas.

Answer: true

With a stone monument marking the coordinate, Louisiana Purchase state park is located in a headwater swamp in east Arkansas off of highway 49 between Brinkley and Helena. Hired by President Thomas Jefferson, surveyors Joseph Brown and Prospect Robbins established this starting point in 1815 from which the survey of the Louisiana Purchase began.
8. Born in Little Rock Arkansas, which of these actors is regarded as the worlds first cowboy movie star?

Answer: Broncho Billy Anderson

Given the name Max Aronson at birth, Broncho Billy Anderson also claimed Pine Bluff as his hometown. He began his acting career in theatre and vaudeville in Little Rock as well as St. Louis. After moving to New York he appeared in many films, but it was playing in 148 short westerns as Broncho Billy that established him as a star.
9. Which of President Jefferson's "Corps of Discovery" expeditions ascended the Ouachita River into Arkansas

Answer: Hunter & Dunbar

Known to some as the "forgotten expedition" this exploration by Dr. George Dunbar and William Hunter was over shadowed by that of Lewis & Clark. Hunter & Dunbar were the first scientific exploration of the Louisiana Purchase beginning at the confluence of the Mississippi and Red Rivers, up the Ouachita River to what is now Hot Springs Arkansas.
10. After the bombing of Pearl Harbor, there were Japanese-American Relocation camps established in 2 tiny Arkansas towns, can you choose them from the choices below?

Answer: Rohwer & Jerome

This is a little known part of Arkansas history. Though nothing remains of the camps, there are historical markers at both locations in the far southeast part of the state . George "Mr. Sulu" Takei of Star Trek fame and his family were held at that Rohwer camp from 1942 to 1946.
Source: Author metalmtnman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us