FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Natural StateArkansas
Quiz about The Natural StateArkansas

The Natural State...Arkansas Trivia Quiz


Just a simple little quiz with a smattering of history, economics, geography and what-not about the Natural State, Arkansas.

A multiple-choice quiz by Oddball. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States A-D
  8. »
  9. Arkansas

Author
Oddball
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,236
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2504
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. 'La Petite Roche', the capital of Arkansas:

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. This explorer first stepped into current day Arkansas looking for the legendary city of El Dorado: Hint


Question 3 of 10
3. This substance can only be found in a few places in North America, including Arkansas near Murfreesboro: Hint


Question 4 of 10
4. TRUE OR FALSE: Arkansas is the smallest state west of the Mississippi.


Question 5 of 10
5. In accordance with the Missouri Compromise, Arkansas entered the Union in 1836 along with what northern counterpart? Hint


Question 6 of 10
6. What is the state bird of Arkansas? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following performing artists is not a native of Arkansas? Hint


Question 8 of 10
8. This mountain range is found in the northwest half of Arkansas: Hint


Question 9 of 10
9. This western Arkansas community was the judicial seat of the infamous 'Hanging Judge', Isaac Parker: Hint


Question 10 of 10
10. The homebase of this major department store chain is in Bentonville, AR: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 02 2024 : Guest 173: 8/10
Apr 21 2024 : rainbowriver: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'La Petite Roche', the capital of Arkansas:

Answer: Little Rock

The first capital was established at Arkansas Post, but later moved to its present location of Little Rock.
2. This explorer first stepped into current day Arkansas looking for the legendary city of El Dorado:

Answer: Hernando De Soto

De Soto wasn't far away...El Dorado is the county seat of Union County, AR.
3. This substance can only be found in a few places in North America, including Arkansas near Murfreesboro:

Answer: Diamonds

The Crater of Diamonds State Park. Diamond mines are also found in Colorado, Wyoming and areas of Canada.
4. TRUE OR FALSE: Arkansas is the smallest state west of the Mississippi.

Answer: False

Hawaii and Louisiana are smaller (Source of information: Encyclopedia Britannica).
5. In accordance with the Missouri Compromise, Arkansas entered the Union in 1836 along with what northern counterpart?

Answer: Michigan

The Compromise granted statehood to a 'slave state' only if a 'free state' entered as well. Arkansas was 'slave', Michigan was 'free'.
6. What is the state bird of Arkansas?

Answer: Mockingbird

7. Which of the following performing artists is not a native of Arkansas?

Answer: Conway Twitty

Twitty is not an Arkansan, but lived in Helena (in east Arkansas) as a teenager. The former Harold Jenkins chose his stage name by using thumbtacks on a map and nailing the communities of Conway, AR and Twitty, TX. Green hails from Forrest City, Cash was born in Kingsland and Campbell comes from Delight.
8. This mountain range is found in the northwest half of Arkansas:

Answer: Boston

The Boston Mountains also holds the Ozark Plateau in this part of the state. Travelling through here in October during peak fall colors is truly a beautiful sight.
9. This western Arkansas community was the judicial seat of the infamous 'Hanging Judge', Isaac Parker:

Answer: Fort Smith

10. The homebase of this major department store chain is in Bentonville, AR:

Answer: Wal-Mart

Source: Author Oddball

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us