FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dont Go There
Quiz about Dont Go There

Don't Go There! Trivia Quiz


In response to an author challenge, I present my quiz on some of the most dangerous places on Earth. I've already visited several of the countries on this list. Taking my quiz will be safer than visiting most of these places!

A multiple-choice quiz by NazPastorRick. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Geography - Miscellany
  8. »
  9. Mixed Countries

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,981
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5169
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (7/10), Guest 4 (5/10), Guest 51 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This "dangerous" country is one I first visited in 1984. Though it is one of the most popular countries to visit for U.S. travelers, in 2009 it was the subject of a State Department travel advisory. Drug trafficking, kidnapping, and a notoriously unpredictable judicial system are just a few of the problems you might face here. It has also surfaced in a number of Jimmy Buffett songs. Where is this potentially dangerous place? Hint


Question 2 of 10
2. The next place on my list is a place I visited in 2001. I can honestly say that when I was growing up, I never thought I'd be able to visit this country, but I was thrilled to be able to go. There was a great deal of history there - along with a great deal of organized crime, ethnic prejudice, and a little internal civil war as well! What dangerous place was dealing with all of these things in the aftermath of glasnost and perestroika? Hint


Question 3 of 10
3. My next trip was in 2006, to another country on the informal "most dangerous places" list. Home to one of the largest slums in the world, with all of the poverty and crime that entails, this country is also home to some of the most incredible wildlife in the world, too! Although it is one of the more stable nations in its region, widespread poverty-related crime makes it critical for tourists to be alert at all times. What nation is home to the slums of Kibera and about a bazillion flamingos at Lake Nakuru? Hint


Question 4 of 10
4. My next trip was in 2007, to a country with which my home country (US) has not always seen eye-to-eye. In fact, past US involvement in this country's political processes created a great deal of friction, some of which has remained. There is also some drug trafficking and a lot of poverty, although the most danger I felt was during the hour-long bus ride on a road that looked and felt like a minefield! What country is known for coffee and two large lakes named after the country and its capital city? Hint


Question 5 of 10
5. The rest of the countries on our informal list are ones that I have not yet visited (and some of them I have no desire to visit!). The first one is surrounded by hostile neighbors, with a constant threat of terrorism--its people face danger daily. They have learned to deal with the danger fairly well, though; to use an old phrase, "they know how to take care of themselves." Where is this small but strong country, which is the home of such ancient sites as the Wailing Wall? Hint


Question 6 of 10
6. This country was an ancient cradle of civilization, but for many years a place that very few wanted to visit! It was involved in a war with its neighbor that lasted eight years, then two other wars, followed by a great deal of government instability and internal fighting. Can anyone say, "Danger"? Where is this place that has gone through great upheaval in the aftermath of a "desert storm?" Hint


Question 7 of 10
7. From Captain Hook to Captain Jack Sparrow, we seem to have a romantic fascination with pirates. Unfortunately, there is nothing romantic about the modern pirates that operate out of our next country. An often lawless place, governed by warlords for decades, this country was the site of the events depicted in the movie "Black Hawk Down." Where is this? Hint


Question 8 of 10
8. Moving along, we come to a former British colony which has struggled since its independence in 1980. As if rampant poverty and allegations of election fraud weren't enough, this country has also been on a watch list for involvement in the international slave trade--both for forced work and for sexual slaves. Which southern African nation is this? Hint


Question 9 of 10
9. As if it weren't enough to be one of the poorest nations in the world, this nation can also "boast" of wars against two countries that are much larger and more powerful than it is. These wars have consumed about twenty years of modern history. Warlords have fought with each other when there's no external enemy to fight. What name is this "paradise" known by? Hint


Question 10 of 10
10. This garden spot's claim to fame: border disputes with its large neighbor, which has the potential of nuclear warfare. Over a million refugees from another neighbor have trickled in. Finally, this country has a history of political murders and assassinations, one of which claimed the life of the country's first female political leader in 2007. What is the last country on our informal list? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 64: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 4: 5/10
Jun 04 2024 : Guest 51: 8/10
May 31 2024 : Guest 199: 4/10
May 29 2024 : Guest 67: 9/10
May 27 2024 : Guest 71: 6/10
May 26 2024 : Guest 68: 9/10
May 26 2024 : Guest 104: 3/10
May 26 2024 : rossian: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This "dangerous" country is one I first visited in 1984. Though it is one of the most popular countries to visit for U.S. travelers, in 2009 it was the subject of a State Department travel advisory. Drug trafficking, kidnapping, and a notoriously unpredictable judicial system are just a few of the problems you might face here. It has also surfaced in a number of Jimmy Buffett songs. Where is this potentially dangerous place?

Answer: Mexico

Travel alerts have been posted by the U.S. Department of State on both February 20, 2009 and August 20, 2009. These alerts notified American travelers about violence and criminal activity in Mexico. "Margaritaville" and "Tampico Trauma" are two of Jimmy's songs that mention Mexico.
2. The next place on my list is a place I visited in 2001. I can honestly say that when I was growing up, I never thought I'd be able to visit this country, but I was thrilled to be able to go. There was a great deal of history there - along with a great deal of organized crime, ethnic prejudice, and a little internal civil war as well! What dangerous place was dealing with all of these things in the aftermath of glasnost and perestroika?

Answer: Russia

I was privileged to go on a mission trip in 2001 which took me to Volgograd and Moscow. Luckily, I didn't see too much of the "dangerous stuff" while I was there, although there was a prominent "skinhead" movement in Volgograd. All in all, it was definitely worth the trip!
3. My next trip was in 2006, to another country on the informal "most dangerous places" list. Home to one of the largest slums in the world, with all of the poverty and crime that entails, this country is also home to some of the most incredible wildlife in the world, too! Although it is one of the more stable nations in its region, widespread poverty-related crime makes it critical for tourists to be alert at all times. What nation is home to the slums of Kibera and about a bazillion flamingos at Lake Nakuru?

Answer: Kenya

The Republic of Kenya is located in Eastern Africa. I'm not sure which made me more nervous: our trip into Kibera to visit an elementary school sponsored by our denomination, or looking into the eyes of a cape buffalo which didn't want to share the road with our van! (No word on whether the wild animals are part of the reason this place is considered so dangerous!).
4. My next trip was in 2007, to a country with which my home country (US) has not always seen eye-to-eye. In fact, past US involvement in this country's political processes created a great deal of friction, some of which has remained. There is also some drug trafficking and a lot of poverty, although the most danger I felt was during the hour-long bus ride on a road that looked and felt like a minefield! What country is known for coffee and two large lakes named after the country and its capital city?

Answer: Nicaragua

Our visit to Nicaragua kept us in the southern portion of the country, which was developing a growing emphasis on eco-tourism. The hour-long boat ride from northern Costa Rica into Nicaragua was an incredible jungle adventure!
5. The rest of the countries on our informal list are ones that I have not yet visited (and some of them I have no desire to visit!). The first one is surrounded by hostile neighbors, with a constant threat of terrorism--its people face danger daily. They have learned to deal with the danger fairly well, though; to use an old phrase, "they know how to take care of themselves." Where is this small but strong country, which is the home of such ancient sites as the Wailing Wall?

Answer: Israel

As a pastor, I'd love to visit Israel someday--although just about everyone acknowledges it as a very dangerous place! I met a pastor from the city of Nazareth in the summer of 2009; he certainly faces a lot of challenges living and ministering in such a relatively dangerous place!
6. This country was an ancient cradle of civilization, but for many years a place that very few wanted to visit! It was involved in a war with its neighbor that lasted eight years, then two other wars, followed by a great deal of government instability and internal fighting. Can anyone say, "Danger"? Where is this place that has gone through great upheaval in the aftermath of a "desert storm?"

Answer: Iraq

From Nebuchadnezzar and the Hanging Gardens of Babylon to Saddam Hussein, can you imagine any greater contrast between two rulers of the same land? Iraq is located in Western Asia.
7. From Captain Hook to Captain Jack Sparrow, we seem to have a romantic fascination with pirates. Unfortunately, there is nothing romantic about the modern pirates that operate out of our next country. An often lawless place, governed by warlords for decades, this country was the site of the events depicted in the movie "Black Hawk Down." Where is this?

Answer: Somalia

Another "danger" factor in Somalia is the high risk of infectious diseases: malaria, typhoid, hepatitis A and E, dengue fever...shall I go on? Somalia is located in a peninsula in East Africa.
8. Moving along, we come to a former British colony which has struggled since its independence in 1980. As if rampant poverty and allegations of election fraud weren't enough, this country has also been on a watch list for involvement in the international slave trade--both for forced work and for sexual slaves. Which southern African nation is this?

Answer: Zimbabwe

On top of all that, there are over a half-million internally displaced persons. Zimbabwe is a landlocked African country.
9. As if it weren't enough to be one of the poorest nations in the world, this nation can also "boast" of wars against two countries that are much larger and more powerful than it is. These wars have consumed about twenty years of modern history. Warlords have fought with each other when there's no external enemy to fight. What name is this "paradise" known by?

Answer: Afghanistan

Oh, did I mention that Afghanistan is also the world's largest producer of opium? The Islamic Republic of Afghanistan is found in the Middle East.
10. This garden spot's claim to fame: border disputes with its large neighbor, which has the potential of nuclear warfare. Over a million refugees from another neighbor have trickled in. Finally, this country has a history of political murders and assassinations, one of which claimed the life of the country's first female political leader in 2007. What is the last country on our informal list?

Answer: Pakistan

Benazir Bhutto, assassinated in 2007, was the daughter of Zulfikar Ali Bhutto, who served as President and Prime Minister of Pakistan in the 1970s. Zulfikar Ali Bhutto was executed by the government in 1979, with the blessing of his political opponent, General Zia-ul-haq.
Source: Author NazPastorRick

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us