FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about England My England
Quiz about England My England

England, My England Trivia Quiz


Welcome to our green and pleasant land....

A photo quiz by EnglishJedi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. England

Author
EnglishJedi
Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
388,416
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1146
Last 3 plays: lemase (8/10), Guest 147 (4/10), Guest 51 (7/10).
-
Question 1 of 10
1. Which tourist attraction is located at the west end of Jubilee Gardens in London? Hint


Question 2 of 10
2. Famous for its Norman-Gothic cathedral (pictured), which West Midlands town was historically the centre of the English glove-manufacturing industry? Hint


Question 3 of 10
3. How tall is the statue of the great Admiral that stands atop Nelson's Column in London's Trafalgar Square? Hint


Question 4 of 10
4. In which English county would you find the chalk formations known as "Old Harry Rocks"? Hint


Question 5 of 10
5. The skyline of which town is dominated by the tower of England's tallest parish church? Hint


Question 6 of 10
6. Pictured here in one of those famous English heatwaves, which of London's Royal Parks has some notable monuments but no buildings, playgrounds or lakes? Hint


Question 7 of 10
7. Another cathedral city and an affluent centre for the wool trade in the 19th-century, which southwestern English city did the Romans call "Isca Dumnoniorum"? Hint


Question 8 of 10
8. By what name is the "Collegiate Church of St. Peter" in London better known? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the subject of the famous bronze statue that has stood in London's Kensington Gardens since 1912? Hint


Question 10 of 10
10. Which iconic London landmark stands at the top of Park Lane, at the junction with Oxford Street and Edgware Road? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Apr 10 2024 : lemase: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 147: 4/10
Apr 06 2024 : Guest 51: 7/10
Apr 03 2024 : JAM43: 9/10
Apr 02 2024 : Guest 24: 3/10
Apr 01 2024 : Sunsetdb7: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 92: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 86: 6/10
Mar 27 2024 : Guest 80: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which tourist attraction is located at the west end of Jubilee Gardens in London?

Answer: The London Eye

Also known as the Millennium Wheel, it was rebranded as the "Coca-Cola London Eye" in 2015.

Passengers ride in 25-person capsules and it takes 30 minutes for one complete revolution of the 394-foot diameter wheel.
2. Famous for its Norman-Gothic cathedral (pictured), which West Midlands town was historically the centre of the English glove-manufacturing industry?

Answer: Worcester

Officially called "The Cathedral Church of Christ and the Blessed Mary the Virgin of Worcester", it was built between 1084 and 1504.

Located 30 miles south of Birmingham on the east bank of the River Severn, the city was the site of the final battle of the English Civil War, in 1651.
3. How tall is the statue of the great Admiral that stands atop Nelson's Column in London's Trafalgar Square?

Answer: 18 foot 1 inch

Surrounded by Edwin Landseer's magnificent lions, the statue of Horatio Nelson was sculpted from sandstone by Edward Hodges Baily, born in Bristol in 1788. The column itself is made from Dartmoor granite.

The top of Nelson's hat is 169 foot 3 inches from the ground. The man himself is a little over 18 feet (5.5m) from head to toe.
4. In which English county would you find the chalk formations known as "Old Harry Rocks"?

Answer: Dorset

Located on the Isle of Purbeck at the eastern end of the Jurassic Coast UNESCO World Heritage Site in Dorset, "Old Harry" (a stack) and his wife (a stump) are part of a chain that once stretched to the Isle of Wight.
5. The skyline of which town is dominated by the tower of England's tallest parish church?

Answer: Boston, Lincolnshire

Work began on St Botolph's Church in 1309 but was not completed until the early 1500s. The 272'6" tower (nicknamed "The Boston Stump") can be seen from East Anglia on a clear day.
6. Pictured here in one of those famous English heatwaves, which of London's Royal Parks has some notable monuments but no buildings, playgrounds or lakes?

Answer: Green Park

Green Park is a 47-acre spot of verdant tranquillity sandwiched between St James's Park and Hyde Park in the heart of the City of Westminster in central London.

The few structures in the park are limited to its monuments, notably the "Diana Fountain" and the "Canada Memorial".
7. Another cathedral city and an affluent centre for the wool trade in the 19th-century, which southwestern English city did the Romans call "Isca Dumnoniorum"?

Answer: Exeter

Located at the mouth of the River Exe, the county town of Devon was the most southwesterly fortified settlement in Roman Britain.

Built between 1112 and 1400, the "Cathedral Church of Saint Peter at Exeter" (pictured) has England's longest uninterrupted vaulted ceiling.
8. By what name is the "Collegiate Church of St. Peter" in London better known?

Answer: Westminster Abbey

It was built in 960 and rebuilt in 1517, with the towers added in the 18th century. All coronations since William I in 1066 have been held here, as have 16 royal weddings including those of two reigning monarchs, Henry I and Richard II.
9. Who is the subject of the famous bronze statue that has stood in London's Kensington Gardens since 1912?

Answer: Peter Pan

It was made by Sir George Frampton and commissioned by the author J.M. Barrie, whose stories were partly inspired by the garden.
10. Which iconic London landmark stands at the top of Park Lane, at the junction with Oxford Street and Edgware Road?

Answer: Marble Arch

Completed in 1827, it was originally built as the ceremonial entrance to Buckingham Palace but was relocated in 1851. Traditionally, only the Royal Family and the King's Troop are legally allowed to pass through the arch.
Source: Author EnglishJedi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us