FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Get Georgia
Quiz about I Get Georgia

I Get Georgia Trivia Quiz


The southern state of Georgia is a warm, hospitable place full of friendly people. Atlanta is the capital city and home of the Braves and Falcons.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Georgia

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
393,062
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
351
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 185 (9/10), BPA1959 (10/10), GoodVibe (4/10).
photo quiz
1. What is this flower, named as Georgia State Flower in 1916? Hint

Magnolia
Heliotrope
White hydrangea
Cherokee rose

photo quiz
2. What is this animal that is the State Reptile of Georgia as well as the State Tortoise of Florida? Hint

Bolson tortoise
Gopher tortoise
Impressed tortoise
Angulate tortoise

photo quiz
3. What onion is the State Vegetable of Georgia? Hint

Welsh onion
Beegum onion
Vidalia onion
Diploid tree onion

photo quiz
4. The Brown thrasher is well-known for which of these things? Hint

Laying exactly five eggs at a time
Changing colors each summer
Eating butterflies
Having a very large song repertoire

photo quiz
5. What is the State Mineral of Georgia, which is mined in Fannin County, Georgia?
Hint

Bentoniteř
Hotsonite
Staurolite
Plagioclase

photo quiz
6. What deer is the State Mammal of Georgia?
Hint

White-tailed deer
Key deer
Tufted deer
Elk

photo quiz
7. Which large tree was named the Georgia State Tree? Hint

Kapok tree
Redwood tree
Curry tree
Live Oak tree

photo quiz
8. Can you come up with the State Marine Mammal?
Hint

Narwhal
Killer whale
Sperm whale
Right whale

photo quiz
9. Known as the Peach State, Georgia is the largest producer of peaches in the world.

True
False

photo quiz
10. The State Fish of Georgia is the Large-mouthed bass.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Sep 20 2023 : Guest 185: 9/10
Sep 11 2023 : BPA1959: 10/10
Sep 05 2023 : GoodVibe: 4/10
Sep 05 2023 : Guest 64: 4/10
Aug 31 2023 : Guest 50: 7/10
Aug 21 2023 : Guest 153: 4/10
Aug 21 2023 : Guest 153: 5/10
Aug 19 2023 : Nala2: 8/10
Aug 16 2023 : miners: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is this flower, named as Georgia State Flower in 1916?

Answer: Cherokee rose

This evergreen shrub originated in the Far East of Asia. It is a climbing shrub that is now found all over Georgia. It gets ist name from the forced elimination of the Cherokee people from Georgia, known as The Trail of Tears.
2. What is this animal that is the State Reptile of Georgia as well as the State Tortoise of Florida?

Answer: Gopher tortoise

The gopher tortoise is indigenous to North America where it is considered a keystone species. These are a terrestrial tortoise that love to burrow underground and this is where they have their babies. They are herbivorous and will eat many types of plants.
3. What onion is the State Vegetable of Georgia?

Answer: Vidalia onion

In 1990 the Vidalia onion was named the State Vegetable of Georgia. It derived its name from the area in which it is grown, Vidalia, Georgia. It is a mild onion that is very popular all over America.
4. The Brown thrasher is well-known for which of these things?

Answer: Having a very large song repertoire

The Brown thrasher is the State Bird of Georgia. It is known for its large repertoire of calls and songs. It is an omnivore that eats insects, seeds, and small fruits. They are monogamous birds that live year around in Georgia.
5. What is the State Mineral of Georgia, which is mined in Fannin County, Georgia?

Answer: Staurolite

Staurolite is the State Mineral of Georgia. It has cruciform penetration twinning which causes it to have cross shapes embedded in it. It is mined in Fannin County, alongside garnets and kyanite.
6. What deer is the State Mammal of Georgia?

Answer: White-tailed deer

The White-tailed deer is a common species all over the US. These animals eat fruit, nuts, seeds and almost any plant life. They live all over Georgia in almost any habitat other than the city.
7. Which large tree was named the Georgia State Tree?

Answer: Live Oak tree

Many large, old Live Oaks can be found in Georgia where they are iconic to the state. They are an evergreen species that can live to 1,500 years. They are very popular trees giving shade to many places in the state.
8. Can you come up with the State Marine Mammal?

Answer: Right whale

The Right whale is a large baleen whale which is very docile in nature. They play off the coast of Georgia where they are an endangered species. They are migratory and are only seen seasonally.
9. Known as the Peach State, Georgia is the largest producer of peaches in the world.

Answer: False

Although the peach is associated with Georgia, it is not the largest producer of peaches in the world. The largest producer of peaches is China, and the largest producer of peaches in America is California. Peaches grow all over Georgia where they are known for their size and sweetness.
10. The State Fish of Georgia is the Large-mouthed bass.

Answer: True

The largemouth bass is an aggressive fish that can grow over 20 lbs. in size. They are found all over the US and are numerous in the state of Georgia. It was designated the State Fish in 1970.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/27/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us